Jaké UM?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2400
20.4.12 09:12

zase je pravda, že když bych to mlíko měla doma, tak bych se mohla vzdát kojení kvůli pohodlnosti. a možná bych začala zase kouřit 8o tak to si ho asi teď kupovat nebudu :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
20.4.12 09:17

tak když jsi se u prvního rozkojila dobře, tak věřím tomu, že u druhýho to bude taky tak, já myslela, že jsi nějaká vylekaná prvorodička :D Jako jestli budeš líp spát, když krabice UM doma bude, tak si nějaké kup (Nutrilon hodně doporučujou, ale upřímně řečeno, spoustu miminek ucpává, zas u toho Nutradefense si maminky stěžujou, že dítě nezasytí-já tuhle zkušenost nemám, s Nutrilonem tu blbou jo), vzorky jsou dobrý nápad, ale dělají se až na ta pokračovací mléka, jedničky pro děti od narození do půl roka neseženeš volně k prodeji, maximálně moooožná bys ho vyžebrala od pediatra, ale těžko říct, ani dealeři je nesmí příliš rozhazovat (podpora kojení :zed: ). Myslím že u Tebe je kupování UM do foroty fakt předčasné, resp. počkala bych do porodnice a manžel kdyžtak koupí to, které bude miminko tam dostávat. Ono není nic dobrého často mlíka měnit, to malé tělíčko si na něj zvyká až 10 dnů, takže kdyby na to došlo, že v porodnici bude dostávat Bebu a Ty budeš mít na polici Nutrilon, tak asi stejně bys tu Bebu šla koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
20.4.12 09:19

á, koukám že už jsi se víceméně rozhodla, to je fajn…nojo, ono to pak svádí (přispívají k tomu i babičky aspol.)-jak dítě brečí, tak má určitě hlad, máš slabý mlíko, dej mu dokrm…mimino uřvaný po dokrmu usne, protože se prostě uřvalo a teplý v bříšku mu udělalo dobře a ejhle, měli jsme pravdu, mělo hlad, příště mu dej víc…a je to tady :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
20.4.12 09:22

@dada12 tak já klukům dávala do půl roku Nutrilon, pak jsme přešli na Sunar complex. Nutrilon nám doporučili v porodce, dvojčátka byli mírně nedonošená (porod 36.tt), mám blbé bradavky, tak neměli sílu se přisát, něco málo jsem odstříkávala a dokrmovala Nutrilonem. Kluci přibýrali ukázkově, všechno dohnali. Je ale fakt, že každému mimi vyhovuje něco jiného, ale na Nutrilon je hodně kladných ohlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
20.4.12 09:26
@elanaa píše: á, koukám že už jsi se víceméně rozhodla, to je fajn…nojo, ono to pak svádí (přispívají k tomu i babičky aspol.)-jak dítě brečí, tak má určitě hlad, máš slabý mlíko, dej mu dokrm…mimino uřvaný po dokrmu usne, protože se prostě uřvalo a teplý v bříšku mu udělalo dobře a ejhle, měli jsme pravdu, mělo hlad, příště mu dej víc…a je to tady :jazyk:

haha jo tohle znám s těma babičkama..to bylo na přeshubu já celá zelená, kojila jsem ve dne v noci a pořád jen, co pořád kojíš prosím Tě? ten chlap se na tebe vykašle, vždyť nic neuděláš, a večer má dítě spát a dospělí si dát vínko a mít se rádi, dej mu kaši !

no každopádně díky za Tvůj názor na kvalitu um a to o tom zvykání na um jsem taky nevěděla. to, co říká pediatr mě moc nezajímá, protože oni mají smlouvy s výrobci léků a podobně, takže doporučují a mají z toho provize. :-) jo a taky jsem nevěděla, že první um je na recept a je to pravda, tenkrát mi tu bebu napsal doktor jak jsem měla ten zánět. tak díky moc ! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
20.4.12 09:33

Dádo, to je nesmysl, nemají žádný smlouvy a provize :D , já jsem z doktorský rodiny a dobře to vím…(koneckonců jak by si asi ta firma ověřila, že to doktor opravdu říká a předepisuje?), spíš jsou určitě doktoři, co nad tím nechtějí moc přemýšlet a když mají nalejvárnu od Nutrilonu, tak doporučujou Nutrilon, špatný mlíko to není, maminka chce slyšet konkrétní značku, tak co, doporučím jí Nutrilon a hotovo.

ono první UM není na recept, ale nejsou k dispozici na něj vzorky a nevztahujou se na něj nikdy akce a slevy…vždy až na pokračovací mlíka. Samozřejmě je to blbost, nejvíc by vzorky ocenily právě maminky nejmenších miminek, která nesnesou všechno…u ročního dítěte už mi vzorek je k ničemu, to může pít víceméně cokoli, není-li extra cíťa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
20.4.12 12:46

U nás jedině sunar nutra defense. Po nutrilonu měla malá křeče, tak jsem pátrala, co dál a tento sunar malou sklidnil a hodně pomohl. Moc mě mrzelo, že jsem musela přestat kojit. Tak velkému mimi, jako máš ty, bych dala sunar complex, je prý moc dobrý. My na něj přejdeme po roce, je levnější a to dnes také hraje velkou roli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
20.4.12 13:37

@elanaa : mají provize. to vím jistě. asi ne každý doktor. u některých léků je to paušální odměna jen za to, že to předepisují a pokud to prodají přímo v ordinaci, tak tam je to jasné. ( např. gynekolog a vitamíny, dále doporučení na konkrétní kliniku apod.)

je fajn, že Tvá rodina tohle nezná, a jsou profesionálové se zaměřením na pacienta se vším všudy .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
20.4.12 17:35

@dada12 ok, já jsem taky ráda…mám zkušenost z pediatrie a tam to opravdu není možné, nic se v ordinaci neprodává, dr. dokonce ani nedoporučuje konkrétní UM, prostě proto, že ne každému miminku vše sedí a nechce přijít do řečí, aby se vykládalo, že má provize :D , když nemá.

tak hlavně ať se Ti podaří se hezky rozkojit a žádný UM nemusíš dlooouho řešit. Ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová