Problém s kojením

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Vik
23
15.5.05 03:09

problém s kojením

Ahoj maminky, chtela bych se zeptat tech, co maji problém s kojením, jak to řešíte? Mám sice třetí dítko (15d), ale u prvních dvou jsem měla problémy a kojila jsem krátce -3m a 1,5m. Měla jsem málo mléka a přiložení k prsu bylo velice bolestiví, i když technika byla v pořádku. A znovu se to opakuje, i když bych chtela kojit. Co děláte s bolestivým kojením a následně jak ošetřujete bradavky? A jaké máte zkuěenosti s odsáváním, neboť i po ručním odstříkání mě pálí bradavky. Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2617
15.5.05 07:49

Ahoj Viky,
Taky jsm měla hodně dlouho problém s kojením, strašně mě to bolelo a několkrát jsme myslela, že to vzdám, říkala jsem si musíš to vydržet aspoň do 6-ti týdnů, když jsem to zvládla, tak to zkus vydržet aspoň do těch 3 měsíců a zvládla jsem to. Teď jsou malému 4,5 měsíce a pořád kojíma, už mě to vůbec nebolí a nevadí mi to. Bolesti přestaly nějak po tom 3. měsícím. Vůbec nevím čím to bylo, jestli si bradavky zvykly, :wink: protože polohu jsme nezměnili a malý pije pořád stejně. Moc to neumí, protože tahá jen za bradavku a ne za celý dvorec.

Jinak ze začátku jsem mazala Bepantenem, celkem pomáhal. Někde jsme se dočetla, že se má nechat na bradvce zaschnout zbytek mléka.

Odsávačku používám Avent Issis a vyhovuje mi.

Tak hodně štěstí při kojení a pokus se to nějak zvládnout. I když vím, že to není jednoduchý. :?

Lenka a Adámek 4,5 měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
15.5.05 08:02

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
15.5.05 08:55

Ahojky, měla jsem tytéž problémy co holčiny přede mnou. Skoro jsem přišla o mlíko, malej neprospíval…mě se vyplatilo nakontaktovat se na laktační poradkyni. Díky ní kojím teď již plně, UM dávám jen na noc - top prostě už asi neodbouráme. ALe mrňouskovi jsou 4 měsíce a to kojení nám jde až teď. Předtím to byly děsný boje.
Laktační poradkyně najdeš na www.kojení.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5248
15.5.05 09:04

Ahoj,
Ja jsem měla taky velké problémy s kojením, už to že jsem po porodu nekojila vůbec, až po 10 dnech se mi mléko vytvořilo, celou tu dubu jsem sice malou přikládala, ale pak musela přikrmovat, a ještě jsem pak musela zkoušet odsávat.No po 11dnech se mi to najednou rozjelo, a já pak kojila plně do 7.měs, a ještě do 10měs. s příkmem.
Ty bolesti u toho byli šílene, ale nevzdávala jsem to.A co mi nejvíce pomohlo, byl silikonovy klobouček na kojení, přilozí se na prso, a dítě saje jako z láhve, zmírnilo to bolest, vytvarovaly se mi lépe bradavky, a ještě tím že se vytvořil v kloboučku podtlak, tak to kojení šlo rychleji. A nestalo se to, že by pak mala vyzadovala dudlík..když sála přes klobouček, dudlík nikdy neměla. Hodně zdaru síly a trpšělivosti přeje Lucie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.5.05 14:34

Problém s kojením

Ahojky Vik,

moc Ti přeju,aby jsi vydržela i přes problémy!!!! Já jsem si s tím taky dost užila- sice mě nebolely bradavky ale malý začal špatně pít a přisávat se po 2 měsíci (dotud ok), měla jsem z toho dobrý depky a taky si říkala: ještě chvíli , ještě chvíli…no a kojím ho doteď (skoro 5 měsíců).

Akorát mám stejný problém jako ty, Leni, taky pije „po svým“ -tahá jen bradavku. Podotýkám že to vůbec nebolí. Jen mi teď vůbec nepřibírá (doteď to taky nebyla velká sláva ale šlo to) a dr. navrhuje začít příkrmy po ukončeným 5 měsíci, což je u nás za týden. A co ty, tobě přibírá dobře? Ptám se tě, protože jsou přibližně stejně staří a asi stejně „dobře“ pijí a já nevím, jestli to je tímto způsobem pití,nebo ne.

Pavla + mimi skoro 5timěsíční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
15.5.05 14:46

Ahojky,
moc dobře vím, jak ti je, taky bych o problémech s kojením mohla napsat román :(
Každopádně souhlasím s Desty, zkus www.kojeni.cz, mně moc moc pomohly poradkyně i po telefonu na Linku kojení, myslím, že číslo najdeš na těch stránkách. Musím říct, že nebýt těch několika telefonátů, asi bych to nezvládla.. Ony dovedou nejen poradit, ale i povzbudit a dodat sebedůvěru, což je pro maminku neméně důležité.
Držím palce a ozvi se, jak jste dopadli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.5.05 15:44

Ahoj Vik,
chci Tě hlavně podpořit. Taky bych mohla sepsat román Jak bolí kojení. Na rozdíl od mnoha laktačních poradkyň, z nichž řada nikdy nekojila nebo to při problémech vzdala, si myslím, že kojení prostě a jednoduše může bolet, a nemusíš za to moct ani Ty ani miminko. Je to asi daň za to, že tvoje mimi dostává to nejlepší. Mně to za to stálo, ostatně jsou horší věci a bolesti, tak pokud to za to stojí i Tobě, vydrž! Uteče to jako voda a budeš na sebe pyšná.
Já jsem měla s oběma dětmi stejné problémy: příšerné nalití prsou v porodnici, slabá a lenivá dítka, odstříkávání odsávačkou a rukou, což bych přála snad jen Saddámu Husajnovi :-), poté dítko věčné hladové, kojení po hodině nebo ještě líp jednou za den, ale pořád :-). V 6 týdnech syna jsem odešla od doktorky s Nutrilonem, protože prý přibral JEN 690 gramů za 4 týdny, ale šprajcla jsem se a nedala mu ho, kojila ho vzdor doktorčinu zákazu po půl hodině, tak jak chtěl, najednou začal být spokojený a na kontrolním vážení za týden měl o 380 gramů víc. Přála bych Ti vidět ten doktorčin výraz, když jsem na otázku: „A nedala jste mu toho nutrilonu moc?“ hrdě odpověděla: „já mu ho nedala vůbec“. Pak co dva měsíce obrovská hrouda v prsu, zatvrdlina, injekce v nemocnici, rozhánění vším možným. Pálení, bolení, praskliny, podlitiny. Kojila jsem svého malého tyrana plně 7 měsíců a kojím do dál. Zkus všechno, co se radí, včetně silikonových kloboučků, potírání genciánou, MM, bepanthenem, sušení fénem po každém kojení, úpravy poloh mimíska… možná to pomůže, možná ne… Moc Ti přeju, aby to vyšlo.

Zuzana s Pepinem (9 měsíců) od Letních miminek

• Citovat
  • Upravit
49
15.5.05 19:53

Ahoj Vik
já mám stéjnej problém. Malá tahá jen bradavku, ale kojíme tak už téměř 6 měsíců. Když mě pálely bradavky, tak jsem si je vždycky zchladila obkládkem, úleva nádherná. :lol: Taky jsem používala Bepanthen, a občas calciovu mast, ale ta se musí před kojením umýt s prsu. Taky už tak od třetího měsíce říkám, že už jenom chvíli a odstavím, ale pořád mi to nedá. Prostě i přes tu bolest bradavek je to nádherný pocit. Teď čekám druhé mimi, tak asi už neodstavím a zkusím to vydržet.
Tak ať se kojení daří. :) :) Jana +Simča +(leden 06)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
15.5.05 20:10

Ahoj Vik a vsichni, ja jsem mela trosku jiny problem. Kojeni me nebolelo. Ale mimco bylo male a se zloutenkou a musela jsem ho hodne budit na jidlo. Kdyz uz se prisalo, strasne casto se poustelo a plakalo a plakalo. Takze jsme treba kojili hodinu, nez se neco povedlo. Vlastne jsem kojila porad. Byla jsem z toho hrozne nervozni a vsechny zensky z nasi rodiny me umely vyborne podrzet:-( Tvrdily ze mam malo nebo nekvalitni mleko. Ani nevim, proc jsem vydrzela. Jak se to povedlo. Tak ve dvou mesicich zacal Vitek jist po dvou hodkach, pak po hodine a pul, po trictvrte hodine. To mi teda taky nepridalo. navic kojime i casto v noci. Muzu rict, ze az tak ve 4 mesicich zacalo vsechno klapat a oba vime co a jak. Taky se mi udelala a to az v peti mesicich ragada. Nebyla ze spatneho zpusobu kojeni, ale maly mel v pusince moucnivku a ja chytila kvasinku. No to uz mame taky za sebou a to musim rict, ze me pak taky pekne kojeni bolelo. To pak musim kazdeho politovat, koho to boli dlouho.
Jo a jeste neco. Clovek se nemuze stat laktacni poradkyni, pokud aspon 6 mesicu plne nekojil. Zavolala bych na ligu nebo poradkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
15.5.05 20:30

Ahoj Pavlo,
malej zatím příbíral pěkně ve 4 měsících měl 7,5 kg. Teď jdem za 14 dní do poradny tak uvidíme, ale myslím si že přibírá pořád pěkně.
Zdá se mi, že pije míň, kradší dobu, ale to bude asi tím, že už má větší sílu a víc saje, tak se nají rychleji.

Pavli, nevím jestli to bude tím pitím, třeba mu už tvoje mlíčko živinama nestačí. Netrap se tím, určitě jsi pro to udělala všechno. :)

Lenka a Áďa 4,5 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.6.05 14:31

kojení

Ahoj všem,
rada bych se taky podelila o to jak zvladame s janikem 4,5m kojeni.
Už když se Jan narodil byl cvalík a měl 4,55kg. Já jako prvorodička jsem domů z porodnice přišla vystresovaná jak mám pořád kojit a kojit a mlíko pořad nikde. Po hodině kojení ani váha neukázala že by toho nějak moc vipil tedy skoro nic. Brouček řval a utišili ho jen dokrmy Nutrilonu.
Po 10 dnech se mi kojeni rozjelo ale janík stejně pil dlouho a často relaxoval při kojeni nebo se nemohl přisát a řval mi u prsu a po hodině chtěl zase i když mi ublinkával. Ale stejně se nejlépe utišil po dokrmu nutrilonu (krmila jsme ho přes injekční strikačku nebo lžičkou). Abych řekla pravdu ten stres ve mně přetrval a dodnes to nemůžu překonat a kojení pro mně není žadná radost. I když mně to vůbec nebolelo.
Dneska kojím asi 3-4 krát denně před jídlem asi 5-10 minut, ublinkne se a dokrmujeme nutrilonem (tak 6-7denně) ze savičky nebo hrnečku. Oba jsme náramně spokojeni a já se konečně cítím spokojeně byť to odporuje všem zá:,–(ám kojení.
No jestli budu mít druhé dítě tak vím, že se už tak vystresovat nedám.
Asi jsem chtěla být moc vzorná matka a vzala jsem si to moc k srdci, že ho nemůžu uspokojit a tak to začalo.
Hezký den a hlavně pohodu při výchově drobečků přeje Amálka a Janík 4,5m (9,5kg)

• Citovat
  • Upravit
96
11.6.05 21:35

AhojVik,
nečetla jsemvšechny příspěvky co ti holky psaly…
Napíšu ti co si myslím já a omlouvám se pokud se budu opakovat.
Podle mě nemusíš mít správnou techniku kojení…při správné technice kojení nebolí. Zkus jinou.....
Já ošetřovala bolestivé a popravskané bradavky mastí Bepanthen…výborná věc.
Navíc pokud máš 15ti denní mimi bolet to asi ještě bude. To víš než si na to bradavky zvyknou,ale to asi víš…když máš třetí mimi.
Já jsem odstříkávala pouze v porodnicii pak se mi to krásně upravilo a nemám stím problém do teď -8m.
NEvím jestli ti můj příspěvek pomůže…snad.
Mějse Radka a Sabinka skoro 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
16.9.14 18:38

obnovují diskuzi

Ahoj, nechci zakládat nové téma, protože na toto téma jich je tu spoustu, tak vkladam se a prosím o řady a případně zkušenosti.

Mám 15denní holčičku a doposud nějak nebyl problém s kojenim, nicméně teď poslední 2 dny je problém.
Doposud jsem kojila malou cca 20minut. Pak asi 2-3dny chtěla sat déle až 1hod. A nyní vydrží u prsa tak 3-4minuty a buď usne tak, že nejde vzbudit nebo začne plakat. Nechám ji chvilku a znovu prilozim a tak se to neustále opakuje.
Když ji dám spící do postýlky tak za 5minut je vzhůru a chce znovu a vydrží zas jen pár minutek.
Dále máme už od začátku velký problém s odrihnutim, velmi zřídka si opravdu odrihne. Potom má bolení bříška a pláče.
Nejsem si jistá ani správnou technikou kojení. Čím dál víc je mi kojení nepříjemné a šílené mé bolí záda.
Už uvažují i o tom, že kojit přestanu. Jsem zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
3.3.15 18:27

Potrebovala bych radu. Jsem tyden po porodu ale mleko se mi zacalo poradne tvorit az asi 4 den. I kdyz kojim z obou prsu tak ma maly jeste pak hlad tak mu jeste aspon 30 ml.dam sunaru. Po kojeni totiz rve strka si prstiky porad do pusy a po sunaru se uklidni. Kdyz zkousim odsavat vytahnu max 50 ml. Nevite co delat aby mleka bylo vice? Delam si caje na podporu kojeni do konvice, piju mleko, jim mlecne vyrobky, ale porad malo. Pocit tvrdych prsu sem mela jen jeden den. Pravidelne jim.
Jeste se zeptam. Vadi kdyz snim jahodovy kompot? Kdyz jahoda je alergen?
A taky se chci zeptat v tomhle pocasi co sestinedelnatku obliknout na sebe do kocarku.
Predem diky za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna