Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Najela bych na kojeni co nejcasteji, po trech dnech mas laktaci zpatky nahore.
S flaskou bych neblbla, muze se ti prestat kojit uplne.
@Elfido píše:
Krásny príklad toho, ako vie pediater jednou blbou radou pokaziť kojeniekojiť po 3 hodinách a len z 1 prsa sa robí keď má žena veľkú nadprodukciu, nie keď len tak tak nemusíš dokrmovať.
Inak kým ti neskočí dieťa váhou nazad pekne hore tak dokrm určite vhodný je, vysilené dieťa nevládze sať. Určite ale odporúčam po kojení (ak dáš dokrm) ešte odsávať a dokrmovať nie fľašou, ale cievkou po prse (ak tá LP je z mamily tak ťa naučí ako, iné neviem či to robievajú tiež). A možno by som zvážila nedávať dokrm po každom kojení, ale iba párkrát denne, napr po 6 hodinách. Dovtedy kojiť na požiadanie kľudne každých 30 minút a po dokrme práve odsávať. Ale to určite tiež budete riešiť s LP kedy/ako dokrm.
Nádej určite ešte je. Viem o babách, čo začali plne kojiť až v 3 mesiacoch, dovtedy dokrmovali. Len je to dosť práce občas.
Moc děkuji za odpověď
no vypiuje ode mě vlastně od začátku kojení nejvíc tak 60ml v porci, víc jsem snad nikdy nenavážila, tak mu to možná přestalo stačit? ale zase se říká že málo mlíka neexistuje a že se množství upravuje podle potřeb dítěte
o nějakých hadičkách nevím, zítra mi dojede ta laktační poradkyně, tak snad mi vše ukáže, doveze mi el. odsávačku, mám doma manuální a nic do ní nedostanu, ale mlíko mám, zatím. příkrmy mu dávám pravdu podle vážení před a po kojení, doktor říkal, at mu dám po kojení flašku s 90ml Sunaru, že si vypije co vypije, ale on vypije vše, tak si ho fakt vážím, at má pak hlad a chut se zase přisát, ale už od včerejška tak nevzdoruje, neodpojuje se, je hodnější, i tak vypil ode mě zase jen 50ml
@Lucie_Sx píše:
Najela bych na kojeni co nejcasteji, po trech dnech mas laktaci zpatky nahore.S flaskou bych neblbla, muze se ti prestat kojit uplne.
já vím, jenže když jsem ho kojila po hodině, což vyžadaloval, tak pořád škytal, ublinkával a měl bolesti bříška, proto vlastně pediatr řekl, že je mu težko, že to nestačís tsrávit, že mám kojit á 3hod :-/ a je fakt že od té doby se nesvíjí že má křeče v bříšku a není potřeba nic na prdíky.
Navíc pitomý je, že když ode mě vypije málo (a to pije až hodinu!) musím sáhnout po příkrmu, přece ho nenechám hlady a pak můžu po umělým mlíku kojit stejně až po 3 hod :-/
Ten system „zvazit dokrmit“ je dobry mozna pro spave nedonosence, pro normalni mimino je to cesta do pekla.
On velice rychle zjisti, ze prso staci symbolicky podudlat a pak dostane neco, co je sladke a tece to uplne samo (proto toho vypije tolik).
Zahodila bych flasku a kojila casto i za cenu vetsiho krouceni.
“Tečie to úplne samo”
tak neviem s akými fľašami si kedy prišla do kontaktu, ale moje decká z prsa vypijú za 3 min toľko, čo z fľaše za 10-20. Prso tečie úplne samo, z fľaše treba ťahať. A sladké to je rovnako ako MM, väčšina klasických UM má ako zdroj cukru presne to isté čo MM - laktózu.
Inak ale - to že raz za 3 hodiny je vážne blbosť. Môže reagovať na niečo čo ty ješ a je to v mlieku a jak si kojila málo alebo to má riedené tým UM tak nereaguje. Ale že by dieťa malo bolesť z toho keď sa kojí po menej ako 3 hodinách, to je vážne už dávno milión krát vyvrátená povera. Alebo môžete mať problem s prisatim, kedy prehlta moc vzduchu (ostatne piť hodinu v kuse tiež trochu nasvedčuje problému s prisatim).
@Elfido píše: “Tečie to úplne samo”tak neviem s akými fľašami si kedy prišla do kontaktu, ale moje decká z prsa vypijú za 3 min toľko, čo z fľaše za 10-20. Prso tečie úplne samo, z fľaše treba ťahať. A sladké to je rovnako ako MM, väčšina klasických UM má ako zdroj cukru presne to isté čo MM - laktózu.Inak ale - to že raz za 3 hodiny je vážne blbosť. Môže reagovať na niečo čo ty ješ a je to v mlieku a jak si kojila málo alebo to má riedené tým UM tak nereaguje. Ale že by dieťa malo bolesť z toho keď sa kojí po menej ako 3 hodinách, to je vážne už dávno milión krát vyvrátená povera. Alebo môžete mať problem s prisatim, kedy prehlta moc vzduchu (ostatne piť hodinu v kuse tiež trochu nasvedčuje problému s prisatim).
Nekterym detem se z ruznych duvodu saje hur, to jsou ta, co se koji dlouho a s kojenim ruzne bojuji.
Tem se opravdu pije z flasky vyrazne lepe, zvlast z obycejne flasky.
Co se tyce sladkosti, tak UM je hodne sladke, ruzne znacky se lisi, treba Sunar je znamy tim, ze vice.
@Lucie_Sx píše:
Najela bych na kojeni co nejcasteji, po trech dnech mas laktaci zpatky nahore.S flaskou bych neblbla, muze se ti prestat kojit uplne.
jenže já mám mlíka dost :-/ malý se tváří že pije, ale evidentně nepije, vypije 40-50ml ode mě a má hlad.
dnes mi laktační poradkyně doveze el. odsávačku, tak uvidím…
@Elfido píše: “Tečie to úplne samo”tak neviem s akými fľašami si kedy prišla do kontaktu, ale moje decká z prsa vypijú za 3 min toľko, čo z fľaše za 10-20. Prso tečie úplne samo, z fľaše treba ťahať. A sladké to je rovnako ako MM, väčšina klasických UM má ako zdroj cukru presne to isté čo MM - laktózu.Inak ale - to že raz za 3 hodiny je vážne blbosť. Môže reagovať na niečo čo ty ješ a je to v mlieku a jak si kojila málo alebo to má riedené tým UM tak nereaguje. Ale že by dieťa malo bolesť z toho keď sa kojí po menej ako 3 hodinách, to je vážne už dávno milión krát vyvrátená povera. Alebo môžete mať problem s prisatim, kedy prehlta moc vzduchu (ostatne piť hodinu v kuse tiež trochu nasvedčuje problému s prisatim).
já žádné pověry neznám, je to mé první dítě a prostě jsem poslechla pediatra, jsem zdravotní sestra a doktoři se musí poslouchat
jako ublinkával když jsem ho často kojila, a škytal, tak byl asi plný, nevím, čas už zpět nevrátím, Sunar bych mu dala znova, když mi pětitýdenní ztratilo na váze.
problém s přisátím, no kontrolovaly jak saje v porodnici, kontrolovala to 2× i sestřička u pediatra, i co já si pamatuju ze školy, tak pije správně, prsa mám taky ok, jakože nic vpáčeného a tak
dnes mi dojede laktační poradkyně na návštěvu
ted už je klidný u kojení, už se nevzpírá a nebojuje, pije jako dřív, ale podle váhy prostě 40-50ml, což je od začátku kojení pořád stejný jakoby, jen dřív s tou porcí nabíral a ted už ne samozřejmě
@nesmarek píše:
jenže já mám mlíka dost :-/ malý se tváří že pije, ale evidentně nepije, vypije 40-50ml ode mě a má hlad.
dnes mi laktační poradkyně doveze el. odsávačku, tak uvidím…
Tohle je divny.
Zkus tzv. prirozenou polohu - polosed, dite brichem na tvem brise, nohy k noham. Hlavu bude mit v zaklonu zaborenou do prsa.
Pokud by mel nejaky problem se sanim, tak tahle poloha je prevence.
Jinak ve chvili, kdy mi dcera vypila treba 30-50-20-70-30 atd jsem proste prestala vazit pred/po kojeni. Ono to desne stresuje. A najednou dobry.
Ahoj maminky chtěla sem se zeptat mám 4 měsíčního chlapečka a odmítá mi jist z prsa a naposledy měl prso 15.1.2023 od té doby brečí a propíná se když mu chci dát prso🥺 tak je od té doby na um myslela jsem že když je to moje první miminko tak že budu kojit dlouho a né jen par měsíců 😞
Nevím co mám dělat sem z toho špatná chtěla bych zase kojit dál ![]()
Děkuji moc za odpovědi či rady 🙂
@Anka4 píše:
Ahoj maminky chtěla sem se zeptat mám 4 měsíčního chlapečka a odmítá mi jist z prsa a naposledy měl prso 15.1.2023 od té doby brečí a propíná se když mu chci dát prso🥺 tak je od té doby na um myslela jsem že když je to moje první miminko tak že budu kojit dlouho a né jen par měsíců 😞
Nevím co mám dělat sem z toho špatná chtěla bych zase kojit dál
Děkuji moc za odpovědi či rady 🙂
To vypada jako klasicky bojkot, ktery jsi mela resit hned, jak se to stalo. Pozvat dobrou LP a hlavne nedavat UM.
Ted se ti to bude resit dost blbe a velmi pracne, bez pomoci a velkeho odhodlani to nedas.
@Lucie_Sx děkuji moc za radu ale LP si dovolit nemůžeme co sem koukala tak stojí 15-30 tisíc a já ji z rodičáku nezaplatil jinak děkuji za odpověď 🥺
@Anka4 píše:
@Lucie_Sx děkuji moc za radu ale LP si dovolit nemůžeme co sem koukala tak stojí 15-30 tisíc a já ji z rodičáku nezaplatil jinak děkuji za odpověď 🥺
Co?? LP se plati normalne od hodiny.
Nech si nekoho doporucit.
Bude te to stat jako par pixel UM…