Jak uchovat odstříkané mléko

32
28.1.05 10:33

Jak uchovat odstrikane mleko

Chtela bych poradi jak co nejlkepe uchovat odstrikane mleko, mala ho nestaci sbastit, odstrikavat se me dari, ale co s nim dal, poradte prosim
 Issis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
198
28.1.05 11:17

Ahoj no bud ho můžeš odstříkat do láhve a dát si ho zamrazit a nebo odstříkat a dát ho jenom do ledničky,ale do 24 hodin zkonzumovat ,ale to jen v případě ,že bys třeba nechala manžu doma samotného a tímto způsobem připravila miminku papání,ted dávali reportáž v televizi ,že mlíčko vykupují jeden litr až za 200 kč tak to zkus a můžeš ho i prodávat jestli ho máš opravdu hodně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
28.1.05 12:15

míša

ahoj.odstříkávala jsem rok…mlíčko se může nechat v lednici 24h.Jakmile zchladne,můžeš jej dát do skleniček (nechat trochu prostoru-ať nepraskne),do sáčků na led,případně se prodávají přímo s uzávěrem-avent.
Zmrazené mlíko můžeš nechat 3m,ale v nemocnici mi potvrdili,že s přehledem vydrží půl roku.
Jen počítej,že po rozmražení je trošku cítit-není zkažené,ale ne každé mimi jej pak chce.
mm
Kdyby ses chtěla ještě na něco zeptat, klidně napiš.Miselline@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
28.1.05 13:18

Ahoj, já odstříkávala přímo do plastových sáčků od Aventu a zamrazovala. Je fakt že po rozmrazení je nejen cítit jinak ale i trochu jinak chutná. Proto doporučuji nejdříve vyzkoušet zmrazit a rozmrazit, jestli ti to mimčo bude chtít. My s tím problém neměli a velice jsem to ocenila když se mi mléko začalo ztrácet a malá UM ještě nechtěla.
Také se dá později použít do večerní kaše do mléka.

Markmark

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
28.1.05 16:57

Ahoj, nedavno jsem cetla v Betynce ci necem podobnem, ze zmrazovat MM se nema ve skle. Na skle ulpivaji nejake latky z MM a ty pak miminku mohou chybet.

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
28.1.05 19:36

Issis,

lepší než mrazit je nabídnout mléko kojeneckému ústavu. Složení mléka se mění, sice vydrží v marzíku 3 měsíce, ale když máš mléka dost, s největší pravděpodobností ho nikdy nevyužiješ (pokud neplánuješ nějakou akci…) Za měsíc má čerstvé mléko jiné složení a větší miminko jiné potřeby. Nedávno říkali v televizi, že mají málo darkyň MM.

Mrazit se dá i do nových mikrotenových sáčků - sáček dáš do nějaké nádobky, kalíšku, naliješ mléko a dáš i s kalíškem zamrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.05 20:18

Předsterilizované sáčky na uskladňování mléka má AVENT i MEDELA, máš jistotu, že dáváš mléko do naprosto čistého. Já pak sáčkek rozmrazila - ve vodní lázni - resp.ohřívačce - a přelila do lahvičky se savičkou. (Avent to má tak vymakané, že jsou k tomu i spec.dudlíky a držáky na ty sáčky, že to můžeš zkrmovat přímo ze sáčku který pak vyhodíš) Já to ale přelévala do klasické lahvičky (shodou okolností též Avent). Pytlíky, co mi zbyly užívám na zamražování polívčiček, zeleniny ap. (Jinak to balení od Aventu je 40 předsterilizovaných sáčků po 240ml a stojí to kol 130Kč. Medela je snad levnější, ale tu neznám) Ahoj Zuzka.

• Citovat
  • Upravit
157
28.1.05 20:37

Zdravim,
taky si myslim ze pokud neplanujes nejaky odjezd nebo pobyt bez mimca tak bud dej mliko do banky nebo neodstrikavej. Cim vice budes odstrikavat tim vice se ti bude tvorit mlika. Nechej si v mrazaku jenom nezbytne mnozstvi na COKDYBY, protoze jak uz tady nekdo psal hodnoty v mlicku se meni s rustem mimca a jeho potreb a po 3 mesicich uz mu nebude vyhovovat po nutricni strance. Taky po zamrazeni a rozmrazeni se z mlika ztraci cast imunitnich latek takze nahrazovat odstrikanym mlikem z mrazaku pokud muzu kojit taky nedoporucuju. Nas Honzik mliko z mrazaku vubec nechtel. Proste mu nechutnalo, takze my jsem pouze kojili. Mrazili jsem v saccich od Gerbera primi na to urcenych. Ale ja bohuzel ziji v zahranici myslim ze u nas primo tyto nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová