Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojda,mám čtyřměsíčního chlapečka a jsem zastáncem názoru s dlouhodobým kojením.Zatím nám to jde a malej jenom sosá a nic jiného nepotřebuje.ALE!Už teď se děsím doby kdy bude mít v pusince pár zoubků.Jak to vlastně pak je s tím kojením?Jak miminku vysvětlit,aby nekousalo?Občas mi Filípek dělá to,že stiskne bradavku mezi dásničky a pomalu ji nechá mezi těma stisknutýma dásněma projít,a já nemám šanci ji jakkoli jinak vyndat.Když si představým,že by mi tohle udělal s pusinkou plnou zoubků…
Třeba nám narostou zoubky později a já mám ještě čas,ale nechci být zaskočená,chtěla bych mít z prvního zoubku radost a né šok.
Víte někdo prosím jak na mimča se zoubkama?
Děkuju moc Lenka a Fíla
Lenko, děti si prý na zoubky dávají pozor. Pokud ne (můj syn), tak stačí přerušit kojení a udělat tytyty! oni to ti malošci chápou moc dobře
přestože na to nevypadají. Jo, když už tě chytí zoubkama, stačí strčit malíček mezi čelisti, ale ne jemně, ale pevně tak, aby to mimčo pochopilo už ve chvíli, kdy stiskne a nestačilo ti ublížit. Chce to být pořád nachystaná mu to potěšení z kousání okamžitě přerušit
. Možná bys s tím měla začít už teď dokud nemá zoubky, ono to fakt pěkně bolí, když brouček ťafne zoubkem do bradavky ![]()
Snad to půjde.Jsou to uličníci a už v peřince zkoušejí co můžou a co ne.Nějak se s ním poperu.Děkuju za radu.Drž mi palce.
Lenka
Ahojky,
ja jsem kojila 13 mesicu, maly uz mel 8 zubu. A slo to v pohode. Kdyz me nekdy kousl (stalo se to asi trikrat celkem), tak jsem rekla au (aby si uvedomil, ze je neco spatne, no byla to prirozena reakce, kdyz to necekas) a vzala mu prso, pochopitelne ho dostal za chvilicku zpatky
. To bylo v dobe, kdy mu vyrostly prvni zoubky a zkousel, na co jsou. Asi rychle pochopil, ze kdyz to udela znovu, tak prso nebude a nedelal to. Co jsem mluvila s ostatnimi maminkami, tak taky rikaly, ze deti se nauci nekousnut.
Uvidis, zvladnete to!!!
Hodne zdaru
Mata
Kojení a zuby -žádný problém naše malá měla první zoubek ve 4.měsících a ani jsem to nepoznala,když jsem ji kojila.Opravdu stačí říct au a mimi si to zapamatuje ,že to nemá dělat.Pak už jen zoubky přibývají a přibývají ,ale nic kojení nebrání.Kojíme se i ve dvou letech a rozdíl mezi „bezzubým“a „zubatým“ mimískem není.Žádne strachy ze zubů a kojení zdar!!!Anulka
Děkuju, děkuju.Začala jsem už teď,když Fífa stiskne dásničky dám mu vědět,že to bolí a přijde mi že už teď to chápe,nevím.No a mě nezbyde nic jiného než se těšit na nové šaty
.
Děvčata, může vás dítě kousnout, i když má jen spodní dva zuby? musí mít i horní, aby mohl kousnout, že jo?
@dani24687 píše:
Děvčata, může vás dítě kousnout, i když má jen spodní dva zuby? musí mít i horní, aby mohl kousnout, že jo?
no taky jsem se toho bála, ale nestalo se mi to že by mě teda doslova kousla, ted už má i 4 zuby nahoře a nekouše..
používají u toho hodně jazyk..
@Jolisek píše:
no taky jsem se toho bála, ale nestalo se mi to že by mě teda doslova kousla, ted už má i 4 zuby nahoře a nekouše..![]()
![]()
používají u toho hodně jazyk..
já chtěla skončit s kojením, až bude mít zuby, sakreš, nejde to, nejde, je to jak droga
a bojím se, že mě kousne. Už takhle s těma 2 dolníma je to celkem ostrý.
@dani24687 mě kousla spodníma já zařvala (fakt jsem se lekla
) ona taky, pak nechtěla celý den pít. No ale budou jí dva roky, zuby má všechny a pořád kojím a nekouše. Oni to pochopí velmi rychle ![]()
@dani24687 píše:
já chtěla skončit s kojením, až bude mít zuby, sakreš, nejde to, nejde, je to jak drogaa bojím se, že mě kousne. Už takhle s těma 2 dolníma je to celkem ostrý.
taky jsem z toho měla strach..a dceři bude za měsíc rok a pořád ju kojím, chtěla jsem už taky skončit a taky nějak nemůžu..
ona ani nechce umělý mlíko.. ![]()
@Sibyla0 no já vím, že tebe kousla, i díky tvýmu komentu jsem se tenkrát rozhodla, že s kojením s prvníma zubama seknu, ale že i jen spodníma, hmmm
@dani24687 fakt jo
No byly to jen spodní, ono to stačí
Já si naopak myslím, že když už, tak kousnou jen těma spodníma, protože je to pro ně nový… Pak už si zvyknou, že tam je něco navíc a naučí se s tím zacházet. ![]()
@Lexi Já to udělala podobně, jak říká @Sibyla0 Když malá veverka kousla, tak jsem zkřivila obličej demonstrativně, jako že to mooooc bolí a jako jsem brečela auuu auuu a ona se zarazila, ještě to dvakrát potom zkusila, ale vždy se zarazila a pak přestala. Pochopila, že mě to bolí a že se to nedělá.