Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobré ránko, prosím maminky o radu: jaké dáváte prckům sušené mléko? Malému je rok, chci skončit s kojením a nevím si rady, jaké koupit UM. Můžete mi říci, co dáváte vy? Chci něco za rozumnou cenu s dobrým složením a aby to malému chutnalo. Na jak dlouho to balení cca vydrží, když budu dávat 2× denně? Moc děkuji za odpovědi
Ahoj Kmacku,
mě doktor říkal, že dnešní UM jsou kvalitou na stejné úrovni, alespon ty 4-5 nejznámnějších značky. Jen jedna má lepší reklamu než druhá.
My vyzkoušeli tři druhy, nakonec zůstali u Hami a jsme spokojení. Dáváme teď trojku, krabice stojí 179-190 Kč, jak kde. Vydrží necelý týden, ale my dáváme občas i 3× denně.
já dávám Bebilon (polský nutrion) krabice 800 g vystačí tak na necelý měsíc odhadem (ráno 240 a večer 180) a vychází mě na 260 Kč. ![]()
To je těžký, každému dítěti sedí něco jiného a co jedna maminka chválí, druhá by zahodila do koše
Nejlepší je koupit v lékárně vzorkové balení za pár korun nebo koupit co nejmenší balení od pár značek (Nutrilon, Beba, Sunar, Hami jsou asi nejznámější a většina maminek má jednu z těchto značek) a vyzkoušet, na co malý zabere. Ale ta mléka jsou naprosto srovnatelná.
Rozumná cena… dneska už to stojí přibližně stejně, obecně nejdražší (ale zas ne o moc) je Nutrilon a levnější jsou třeba Babylove z DM nebo Hipp, zkrátka ty, co nemají tak masívní reklamu ![]()
PS: Jinak mně malý pil míň a míň, změnili jsme 3× značku a cca od 7. měsíce nepije mléko vůbec, pouze jednu dávku ve spánku (zatím), za bděla ani omylem. Používám Bebu, protože teď už nemá smysl měnit značku, když stejně mlíko nepije. Začínali jsme na Nutrilonu přes Sunar na Bebu. Beba mi vydrží tak 3 týdny, pět odměrek má na noc (150 mléka) a přes den má 4-5 odměrek různě vmíchané do jídla.
Ahoj, tak malý měl od malinka nutrilon, ale bolelo ho bříško. Vyzkoušeli jsme Bebu a ta už vyhovuje ![]()
Holky a někdo píšete, že Vám vydrží UM na měsíc. Taky jsem chtěla koupit větší balení. Ale na krabici píší, že se má po otevření spotřebovat do 14.dní ![]()
monkax píše:
Ahoj, tak malý měl od malinka nutrilon, ale bolelo ho bříško. Vyzkoušeli jsme Bebu a ta už vyhovujeHolky a někdo píšete, že Vám vydrží UM na měsíc. Taky jsem chtěla koupit větší balení. Ale na krabici píší, že se má po otevření spotřebovat do 14.dní
Já jsem teď kupovala UM poprvé, 600g. Taky jsem se bála, abych to nevyhodila. Ale uvnitř jsou dva balíčky po 300g. Takže v pohodě ![]()
Holky, jedna krabice na necelý měsíc?
Já tedy kupuju 600 g, ale máme to na necelý týden ![]()
madi, kolikrát denně dáváš? holky mají uřž „dospěláky“, tak dávají jen 2-3× denně
ještě se dá koupit HUMANA anebo ta babylove z DMka či babydream z Rosmannu
nemám s nimi tedy zkušenost, ale pokud beru kvalitu ovocných, zeleninových a masozeleninových přírkmů, tak jednoznačně vedou déemácká Alnatura, pak DM babylove a Rosmann babydream … oproti třeba hami nebo hippu, do kterýho všude cpou „plniče“ typu rýžová moučka (když píšou „mrkvička“, tak mrkvičky tam je jen něco přes půlku
… v těch „neznačkových“ od DM nebo Rosmanna nejsou žádné další látky kromě té uvedené v názvu)
Rampepurna píše:
madi, kolikrát denně dáváš? holky mají uřž „dospěláky“, tak dávají jen 2-3× denněještě se dá koupit HUMANA anebo ta babylove z DMka či babydream z Rosmannu
nemám s nimi tedy zkušenost, ale pokud beru kvalitu ovocných, zeleninových a masozeleninových přírkmů, tak jednoznačně vedou déemácká Alnatura, pak DM babylove a Rosmann babydream … oproti třeba hami nebo hippu, do kterýho všude cpou „plniče“ typu rýžová moučka (když píšou „mrkvička“, tak mrkvičky tam je jen něco přes půlku… v těch „neznačkových“ od DM nebo Rosmanna nejsou žádné další látky kromě té uvedené v názvu)
2× (ráno, večer - pokaždé 210ml), někdy ještě v noci 210 ml a nestačím kupovat a otevírat krabice ![]()
ahoj, ja jsem na nutrilonu a ted je i v DM akce na 800g s kuponem usetris skoro 100kc
Ahojky, prosim o radu.Nase mala nechce pit vubec UM. Uz jsem vyzkousela Bebu, Nutrilon a ted i Sunar a odmita ho pit…vubec ji to nechutna. Uz jsem na rady zkousela i Sunar osladit hroznovym cukrem…a bohuzel i tak jsem neuspela:(. Nemate nekdo radu , jak na nasi malou? Jo a uz jsem se ptala v 5.lekarnach a nikde nemaji vzorky ostatnich mlicek. No uz jsem zoufala. Chtala bych uz zkoncit kojit,ale takhle nemuzu.
Dimpule píše:
Ahojky, prosim o radu.Nase mala nechce pit vubec UM. Uz jsem vyzkousela Bebu, Nutrilon a ted i Sunar a odmita ho pit…vubec ji to nechutna. Uz jsem na rady zkousela i Sunar osladit hroznovym cukrem…a bohuzel i tak jsem neuspela:(. Nemate nekdo radu , jak na nasi malou? Jo a uz jsem se ptala v 5.lekarnach a nikde nemaji vzorky ostatnich mlicek. No uz jsem zoufala. Chtala bych uz zkoncit kojit,ale takhle nemuzu.
Jak je stará? Nemohla by ochucená mléka - dělají se vanilková, jahodová nebo banánová. Jsou většinou od jednoho roku
Ahojky, já úplně přestala s kojenim v 7 měs. Dříve jsem koupila Hami a zkusila mu dát. Poprvé to vypil po druhé nechtěl, tak jsem koupila Bebu a tu baštil nádherně. Když jsme zavedli všechny příkrmy, tak mlíčko bumbal jen ráno, k odpol. svačině a v noci. Teť jak byli ty tropický vedra mlíko odmítal, pil málo, tak jsem zkusila vyměnit za Sunar a ejhle zase krásně bumbá. 1krát někdy 2krát denně a jednou v noci. Myslim, že mi ten Sunar vydrží déle jak Beba, ale přiznám se nepočítala jsem to. U Beby vim, že 7 dní.