Jaké UM do kaše?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké UM do kaše?
Ahojte maminky
, moje dcerka bude mít za chvíli 4 měsíce, a jelikož je veliký jedlík rozhodla jsem se že od ukončeného 4. měsíce žačneme s kašičkama na noc. V návodu stojí že mám kaši udělat z obvyklého UM, ale moje kamarádka mi říkala, že používala i jiné značky UM (ty které ji doma zůstaly z pokusů najít pro mimi to správné ). A jelikož moje spíž se hemží asi sedmi UM, které mám schované ve vakuových pytlíkách, co malé neseděly, tak bych je ráda spotřebovala. Je to dobrý nápad? Bojím se aby neměla zácpu. Vím že kaše je sama o sobě těžká na trávení, tak neměla bych počkat třeba měsíc nebo dva?
Někdo nějaké zkušenosti? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@panda12 U takhle malého mimi bych neriskovala a dala obvyklou značku UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To samozřejmě udělám, ale co doktor to jiný názor. Jen mě zajímá jestli to někdo takhle dělal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě pediatr říkal, že není dobré UM měnit, pokud si na určitou značku už dítě zvykne a nevadí mu. Když budeš vařit kaši pokaždé z jiného UM můžeš tím malé taky rozhodit zažívání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejprve ale zkus dát kaši ráno na snídani. Kdyby ji bolelo bříško, tak ať to je raději přes den, v noci byste se taky nemuseli vyspat. A ze začátku udělej z obvyklého UM, časem bych spotřebovala ta ostatní. Nebo můžeš dát vždy jednu odměrku jiného UM. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@panda12 ja bych s tou kasi mozna jeste pockala, ale to mluvim za sebe, ja dceri dala kasi na noc neco po patem mesici, ale celkem ji zacpala - koupila jsem takovou tu kasi, kde se pridava voda a udelala jsem ji ridsi a i presto mela dcera problemy se potom vyprazdnit, a zadny zazrak s delsim spanim se nekonal, spis se mi zda, ze se budi casteji
ale kazde dite to ma jinak, je to potreba vse odzkouset
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@panda12 ja jsem malemu delala kase od 4mesicu. Protoze jsem kojila a on mel BKM tak jsem nejdrive pripravila specialni mleko odpovidajici veku a pak pridala kasi. Bylo jedno jaky druh hlavne aby byla nemlecna.
Myslim, ze pokud budes aspon chvili dane mleko pouzivat tak neni problem. Pokud to budes kazdy den menit tak to asi neni dobre.
A jak dlouho mas ty mleka otevrena? Pokud dele jak mesic tak bych uz je nepouzila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davala kase od asi 4,5m a znacky jsem neresila, protoze jsem to vubec nevedela, nastesti malemu to nedelalo problem, jestli mel hami, nutrilon atp. byl ale stale kojen…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila si koupit mléčnou kaši(už se nepřidává žádné um) ale jinak pokud máš pytlíky otevřené déle jak měsíc už by se neměly používat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@panda12 píše:
Ahojte maminky, moje dcerka bude mít za chvíli 4 měsíce, a jelikož je veliký jedlík rozhodla jsem se že od ukončeného 4. měsíce žačneme s kašičkama na noc. V návodu stojí že mám kaši udělat z obvyklého UM, ale moje kamarádka mi říkala, že používala i jiné značky UM (ty které ji doma zůstaly z pokusů najít pro mimi to správné ). A jelikož moje spíž se hemží asi sedmi UM, které mám schované ve vakuových pytlíkách, co malé neseděly, tak bych je ráda spotřebovala. Je to dobrý nápad? Bojím se aby neměla zácpu. Vím že kaše je sama o sobě těžká na trávení, tak neměla bych počkat třeba měsíc nebo dva?
Někdo nějaké zkušenosti?
rozhodně bych jí necpala do kaše mléko, které jí nesedlo.
Udělej normálně z mlíčka, na které je zvyklá a které jí nic nedělá.. Ani by mě nenapadlo dělat kaši z mlíka, které dítěti nesedlo
Nehledě na to, že na všech krabicích mléka je napsáno, že rozdělané balení se má spotřebovat do tří týdnu - takže už jen z toho důvodu bych dítěti takové mléko nedala. To můžeš rovnou vyhodit ty zásoby:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lovesmile píše:
Nejprve ale zkus dát kaši ráno na snídani. Kdyby ji bolelo bříško, tak ať to je raději přes den, v noci byste se taky nemuseli vyspat. A ze začátku udělej z obvyklého UM, časem bych spotřebovala ta ostatní. Nebo můžeš dát vždy jednu odměrku jiného UM.
tak tohle už je úplné scifi
Není dobré mléka střídat, natož je míchat dohromady!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa píše:
tak tohle už je úplné scifiNení dobré mléka střídat, natož je míchat dohromady!!!
Nemyslím hned u malého miminka, ale např. u většího. Co se mu stane? Zabije ho to snad? Některé děti s tím žádný problém nemají, můj to přežil bez jakýchkoliv následků. Kaše jsem taky střídala a nedávala pouze jednu značku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lovesmile píše:
Nemyslím hned u malého miminka, ale např. u většího. Co se mu stane? Zabije ho to snad? Některé děti s tím žádný problém nemají, můj to přežil bez jakýchkoliv následků. Kaše jsem taky střídala a nedávala pouze jednu značku.
Nedala bych to ani ročnímu dítěti..
Samozřejmě nezabije
Ale může mu být nehezky těžko. Ty buď ráda, že tvé dítě žádné nevolnosti nemělo.
Kaše je ale něco jiného, než mléko. Jako u většího dítěte mléka střídat třeba po týdnu, jako OK, sice bych to svému dítěti takhle nedělala, ale je to každého věc..
Ale jako sorry, ale míchat 2 UM dohromady je opravdu prasárna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud není dítě kojené a je na UM, tak bych do ukončeného 6 měsíce mléko nestřídala!!!Pokud chcete dávat kaši, což podle mě je taky dost brzo, tak bych volila kaši mléčnou. Kaše nemléčná je v podstatě k ničemu, jen zasytí jinak z toho není pro mimi nic. Mléko co dítěti nesedí bych mu nedávala ani do kaše, to raději někomu věnujte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit