Dětské příkrmy, noční jídlo

58
26.2.14 19:41

dětské příkrmy

Hezký večer,
chtěla bych se s Vámi maminkami poradit čím to může být :)
Mám 6 měsíčního chlapečka, již na UM a začali jsme s příkrmy. V poledne má zeleninku, odpoledne ovoce, mezitím mlíčko.
Můj dotaz spočívá v nočním jídle. Chodí spinkat v 18:30, udělám mu mlíčko se 4lžičkami nemléčné kaše, celkem 210-240ml, zkrátka takovou mlékokaši. Vše vypije a kolem 23h je již vzhůru, znovu dostane stejnou míru a složení a další vstávání je kolem 2 hodiny ranní a pak následně v 6hod a to už vstává. Vždy vše vypije a usne. Ráda bych ho už nějak zasytila aby spal více, delší intervaly.Toto mě nedělal ani jako malé miminko :)
Poraďte prosím jak Vy jste řešily noční jídlo a spánek v tomto období. Děkuji za každý názor.
Krásný večer. Péťa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3182
26.2.14 19:44

Pokud ma dite opravdu hlad podavala bych ja to mela u starsi dcerky a mudr rikala ze je to v poradku ze mam jidlo podat pokud si rekne casem to ustalo a mleko mela pouze vecer pak az kolem 6 rani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
26.2.14 19:46

Tak po 6m můžeš malému klidně začít dávat kaši jako takovou, normálně na lžičku. Ale ne všechny děti to zasytí. Naše poslední dítě vstávalo i po kaši na mléko 2× za noc, ale bylo kojené, takže to tak úplně nejde srovnat. Ale kaši bych být tebou rozhodně zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13535

@Žofinka13 a proč neuděláš kaši na lžičku? 8o jinak to samozřejmě není záruka, že se zasytí a bude spát celou noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Neřešila, krmila jsem. První kluk mi v noci pil mléko snad až do roka a půl. Byl od narození na UM, spal mi celou noc od šestinedělí, ve 4m. se začal budit a budil se třeba i 4 x za noc, pak to bylo takové různé, asi od 6 do 9 měsíců se budil 1 - 2 x za noc, v 9m. spal zase celou noc, v roce se zase budil…v tom roce a půl jsem už mléko nedala, dala jsem dudel a prošlo to, druhorozený je kojený, od narození spal celou noc přesně dvakrát. Někdy se budil i 4 x, pak se to nějak ustálilo a v současné době (7m.) kojím 2 x za noc s tím, že mezi 5 a 6 ráno máme budíček úplně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline

Kasi jsem davala vecer, v noci jenom mlicko. Bala bych se, ze ho z toho bude bolet brisko. Dite muze mit spurt, proto tolik ji.

• Citovat
  • Upravit
9094

Nijak. Obě děti mi v noci vstávaly. Nevadí mi to, v patnácti už mě budit nebudou. :mrgreen:
Myšlenka monstrozního množství husté kaše aby spalo mi příjde šílená. Já bych s narvaným pupkem k prasknutí ani neusla…
Takže neřeším, vstávám, není to navždy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
26.2.14 19:49
@MisaHanuska píše:
Tak po 6m můžeš malému klidně začít dávat kaši jako takovou, normálně na lžičku. Ale ne všechny děti to zasytí. Naše poslední dítě vstávalo i po kaši na mléko 2× za noc, ale bylo kojené, takže to tak úplně nejde srovnat. Ale kaši bych být tebou rozhodně zkusila.

Už jsem i o tomto řešení přemýšlela, z lžičky jí celkem pěkně, tak by to mohlo projít. Od zítra zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.2.14 19:51

První dcera měla na noc kaši. Jinak se budila co hodinu.
Teď syn spal do 7.měsíce celou noc, pak se začal budit co 2 hodiny.Po kaši to samé. Pak mi jednou kaše došla tak dostal rohlík a jogurt a spal celou noc. Podle mě má náš po kaši žízeň :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29436
@Žofinka13 píše:
Už jsem i o tomto řešení přemýšlela, z lžičky jí celkem pěkně, tak by to mohlo projít. Od zítra zkusím

A proč jí v noci strkáš do flašky tu kaši? Víš co, kaše je těžká, může být dítku po ní těžko, může mít žízeň… a pak je to začarovaný kruh. V noci bych dávala jen mléko. Kaši dávám vždycky na večeři, kolem 17h., před spaním ještě normálně mléko a v noci též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13535

Můj devítíměsíční syn..(už teda není kojený měsíc) tak vypije v 18:30 210ml UM a vstává v 6:30.. :mrgreen: bylo to teda tak i když jsem ho kojila, ale to jsem nevěděla kolik vypil..pil 10 minut.. :mrgreen: to jen tak..se pochlubím.. :mrgreen:

ale k tématu..taky nevidím, jako hrůzu vstávat 2× -3× k takovému dítku… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
26.2.14 19:52
@Jackie píše:
Nijak. Obě děti mi v noci vstávaly. Nevadí mi to, v patnácti už mě budit nebudou. :mrgreen:
Myšlenka monstrozního množství husté kaše aby spalo mi příjde šílená. Já bych s narvaným pupkem k prasknutí ani neusla…
Takže neřeším, vstávám, není to navždy. ;)

Přesně tak. Navíc syn lžičku večer nechtěl ani vidět, byl unavený a tímto jsem ho ještě víc vydráždila a nechtěl spát vůbec. Na lahev jsem učit nechtěla, když byl plně kojený, takže prostě na spaní nakojím a v noci k němu vstanu, zas taková oběť to není a mimčo na to má nárok, tak proč ho cpát sladkou kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
26.2.14 19:54
@Katula1234 píše:
Můj devítíměsíční syn..(už teda není kojený měsíc) tak vypije v 18:30 210ml UM a vstává v 6:30.. :mrgreen: bylo to teda tak i když jsem ho kojila, ale to jsem nevěděla kolik vypil..pil 10 minut.. :mrgreen: to jen tak..se pochlubím.. :mrgreen:ale k tématu..taky nevidím, jako hrůzu vstávat 2× -3× k takovému dítku… :)

Děkuju…nevidím v tom hrůzu, vstávám samozřejmě ráda, je to moje milované mimi, spíš mě vyděsilo že to předtím nebylo a ted taková změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
26.2.14 19:55
@gabi.design píše:
A proč jí v noci strkáš do flašky tu kaši? Víš co, kaše je těžká, může být dítku po ní těžko, může mít žízeň… a pak je to začarovaný kruh. V noci bych dávala jen mléko. Kaši dávám vždycky na večeři, kolem 17h., před spaním ještě normálně mléko a v noci též.

Mlékokaši dávám jenom v těch 18:30 a včera jsem prvně zkusila i kolem 23h, jinak je do rána na mlíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
26.2.14 19:56

Mám úplně to samé ve stejný čas… a je úplně jedno, jestli mu dám kaši, masozeleninu nebo cokoliv jiného. Budí se stále ve 23, 2 a v 6. Nezbývá než vydržet a krmit…až sní v noci mě, tak už mi to bude jedno :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí