Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj ,chtěla bych se zeptat jaké Um pro 4 mesiční mimi jako na příkrm,plne kojím ale nekdy se mi stava ze mam malo mleka a malej ma hlad,piju kojíci čaje ,caro…atd ale mekdy si myslim že by malej potřeboval ještě trochu dokrmit,ale nevyznam se v UM mužete mi poradit?Jsou mu 4 mesice ale narodil se o 2 dříve (nevim zda to ma nejaky vyznam)dekuji za info,mela jsem jeste svoje mlíčko v mrazaku ale po rozmrazeni mi nejak smrdelo,a to dost ,tak jsem ho musela zlikvidovat.Dekuji
na tohle opravdu neumím dost dobře odpovědět, na trhu je mnoho značek a každá mamina ti poradí něco jiného. já za sebe můžu pochválit sunar, moje malá je na něm od narození, je to kvalitní UM, na trhu patří k těm nejlevnějším, je chutné, sedí hodně dětem (mojí malé žádné jiné UM nesedlo) a je k dostání prakticky všude.(kupuju ho v lékárně za cenu kolem 180 kč za 600g což vydrží asi na týden)
my používáme ten oranžový sunar complex, je-li tvému malému jen 4 měs. tak se podívej po sunar complex č. 1 ten je vhodný od narození do 6 měs., mají ho skoro v každé lékárně a nebo v hypermarketech
My od 2.měsíce(kdy jsem musela přestat kojit) dávala Nutrilon 1. Ten je od narození do ukon. 6.měs.mimi.
Musíš zkusit co mu bude vyhovovat. Některé děti blinkají tak je potřeba koupit spešl neblinkací a tak. S jinýma značkama neporadím. My používáme Nutráč a vyhovuje nám.
dekuji za info ,chci mít spíše jako něco do zásoby,kdyby náhodou ![]()
Doktorka mi říkala, že jako dokrm je Nutrilon nejvhodnější. Není tak sladký jako např. Sunar, takže se dítě nepřecpe tolik. Ale určitě bude co doktor to názor:-) Mlíka jsou složením podobná, spíš asi co bude vyhovovat mrněti.
Dají se koupit minipytlíčky na 120 ml mlíka od Nutrilonu (jiné značky určitě taky). Jako záloha je to asi dobrý, nikde se „nekazí“ načatý velký balení.
kkattty píše:
dekuji za info ,chci mít spíše jako něco do zásoby,kdyby náhodou
ahoj, my jsme byli na 4. měsíční kontrole a malej po zvážení přibral za měsíc 200 gramů, tak už musíme dokrmovat. Vyzkoušela jsem Nutrilon 1, ten baštil, pak Sunar Complex 1, je levnější, baštil taky, jen se mi zdálo, že se tak dobře nerozpouští, ale malému chutnal. Tak uvidíš, co mu bude chutnat a jestli to bude snášet.
hofka píše:
Doktorka mi říkala, že jako dokrm je Nutrilon nejvhodnější. Není tak sladký jako např. Sunar, takže se dítě nepřecpe tolik. Ale určitě bude co doktor to názor:-) Mlíka jsou složením podobná, spíš asi co bude vyhovovat mrněti.
no moje zkušenost je že každý dr. radí něco jinýho, v porodce mi jedna dr. radila sunar, naše pediatrička bebu a jiná Hami a výsledek byl takový že jsem zblbá reklamou a tím že mi každý radil něco jinýho začla zkoušet všecko možný ač původní sunar seděl výborně a akorát chudák malá z toho měla bolení bříška,na bebu měla nejhorší reakci zvracela a prořvala mi půl dne a tak jsme se vrátili zpět k sunaru a už jsem nic nezkoušela. ale jak radí holky vyzkoušej,mě jen přijdou ty nutrilony a beby drahé, tak jsem nakonec ráda že sednul ten sunar, protože my byli jen čistě na UM od narození a i tak jsme za první rok života za mlíko a kaše dali přes 20 tis.
Jo, je to dražší, ale když člověk jenom přikrmuje, tak hrozný to není:-)
martulkasloník píše:hofka píše:no moje zkušenost je že každý dr. radí něco jinýho, v porodce mi jedna dr. radila sunar, naše pediatrička bebu a jiná Hami a výsledek byl takový že jsem zblbá reklamou a tím že mi každý radil něco jinýho začla zkoušet všecko možný ač původní sunar seděl výborně a akorát chudák malá z toho měla bolení bříška,na bebu měla nejhorší reakci zvracela a prořvala mi půl dne a tak jsme se vrátili zpět k sunaru a už jsem nic nezkoušela. ale jak radí holky vyzkoušej,mě jen přijdou ty nutrilony a beby drahé, tak jsem nakonec ráda že sednul ten sunar, protože my byli jen čistě na UM od narození a i tak jsme za první rok života za mlíko a kaše dali přes 20 tis.
Pokud se rozhodneš pro Nutrilon (mě taky tehdy doktorka radila že na dokrm je super a už jsme u něj zůstali) tak mě vozí kamarádka Bebilon z polska. Jestli máš možnost do polska, je tam za 200kč přičemž nutrilon tu stojí okolo 350,–. Je to ta samá firma jen nevim proč pro Polsko vyráběj s jiným názvem. ALe je o hooooooodně levnější.
A ty pytlíčky taky vyráběj. Je to sice nekonomické, ale zase otevřené 800gramové balení musíš vypotřebovat do tuším 4.týdnů, takže se ti to více vyplatí (pytlíčky po menších dávkách myslim).
dekuji moc za rady,no ja uz jsem je všechny nestihla dočíst a jela jsem nakoupit ,v lekarne meli nutrilon jen velke baleni tzak jsem vzala sunar 275g za 90kc ,ja zatim jen plne kojim,tak jsem ho vzla jen tak pro jistotu ,kdyby treba rval hlady anebo kdyby mi ho treba manzel nebo mamka hlidali a nestacilo by odsríkane mlíčko,pán v lekarne říkal nutrilon je jako kvalitnejsi ze ma více živin ale sunar je taky pry dost kvalitni,a kdyz plne kojim a treba to ani neupotřebím,tak jsem koupila ten sunar,no a ted mam z toho „starost“ nevim zda jsem teda nemela radis koupit ten nutrilon!Co myslíte? A chtela jsem se jeste zeptat ,nemze se stat ze kdyz mu dam UM ze by zacal odmitat MM?Na flastičku je zvyknutý z porodnice ,vice jak 3 tydny ho s ní krmili,pak jsem prešli docela snadno naprso az jsem se divila,je to sikulka
,dekuji za rady a hezky den ![]()
kkattty píše:
dekuji moc za rady,no ja uz jsem je všechny nestihla dočíst a jela jsem nakoupit ,v lekarne meli nutrilon jen velke baleni tzak jsem vzala sunar 275g za 90kc ,ja zatim jen plne kojim,tak jsem ho vzla jen tak pro jistotu ,kdyby treba rval hlady anebo kdyby mi ho treba manzel nebo mamka hlidali a nestacilo by odsríkane mlíčko,pán v lekarne říkal nutrilon je jako kvalitnejsi ze ma více živin ale sunar je taky pry dost kvalitni,a kdyz plne kojim a treba to ani neupotřebím,tak jsem koupila ten sunar,no a ted mam z toho „starost“ nevim zda jsem teda nemela radis koupit ten nutrilon!Co myslíte? A chtela jsem se jeste zeptat ,nemze se stat ze kdyz mu dam UM ze by zacal odmitat MM?Na flastičku je zvyknutý z porodnice ,vice jak 3 tydny ho s ní krmili,pak jsem prešli docela snadno naprso az jsem se divila,je to sikulka,dekuji za rady a hezky den
prosím tě proč máš z toho nervy žes koupila špatně? sunar je v česku nejkupovanější UM, a předpokládám že tady skoro každý vyrostl na sunaru aspoň já i manža i naše malá a jsme zdraví! možná že pan lékárník chtěl jen na příště větší tržbu kdoví, protože když můj manža šel tehdy nakoupit poprvé UM do lékárny kdy jsem byla v porodce a bylo jasné že kojit nebudu tak šel s tím že neví co koupit a lékárnice kterou osobně známe mu řekla ať veme sunar, že být to jiný možná by mu řekla bebu protože májakoby lepší reklamu a je dražší ale že statisticky je sunar nejkupovanější UM v její lékárně a velmi kvalitní
kkattty píše:
jjj v pohode jen jsem zazmatkovala nemam s tim zkusenosti
to je jasný, stejně kojíš a UM budeš mít zatím jen jako takovou berličku tak je fakt fuk jakou dáváš UM a sunar je fakt kvalitní
Víš co, dneska jsou UM v podstatě všecky vyrobený obdobně, takže myslím, že si nemusíš dělat hlavu, žes koupila špatně. Rozdíl je možná tak v té chuti.