Jaké víno

35792
11.3.17 20:30

Červené nebo bílé? Sladké, suché, co bude k jídlu? To nejde asi takhle jen tak říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klopotkova
11.3.17 20:41

Bílé, červené, suché, sladké? Já osobně upřednostňuji vína, hlavně aby byla česká. Mám ráda suchá vína, miluji třeba pozdní sběr Herbarium moravicum růžové suché, je to frankovka. Ale já nejsem zase žádná extra vinařka.
Nesnáším vína sladká a bulharská, je to hnus, ještě co snesu, tak bílé Lambrusco/italské, sladké šumivé víno/.

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
11.3.17 20:44
@pikola píše: Červené nebo bílé? Sladké, suché, co bude k jídlu? To nejde asi takhle jen tak říct.

to je fuk, hlavně ať je reklama :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
101713
11.3.17 20:46

@Ali67 Hele a přítel se v nich vyzná nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
11.3.17 20:49
@Doe_Jane píše:
to je fuk, hlavně ať je reklama :mrgreen:

Myslím, že ne, jsou to 2 různé shopy a nevypadá, že mají výrazně něco (na první a druhý podhed) něco společného… Ale taky mě to v první chvíli napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
11.3.17 21:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45702
11.3.17 21:41
@Elen8 píše:
Za mě naprostý TOP http://www.vinarstviukaplicky.cz/…-sladke.html

No ale to je tak k moucniku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
11.3.17 22:32

@veria Misto moucniku :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
11.3.17 22:39

Jestli se ani jeden vubec ve vinu nevyznate a to ani tak, ze nevite, co priblizne vam chutna, tak se vykasli na to vyhazovat litr za flasku neceho, co vam ve finale prave chutnat nemusi. Bud muzes sparovat vino podle vecere (cervene maso, ryba nebo drubez) a nebo ho brat jako dezert (zminovana Palava, nebo ledove treba). V kvalitni vinarne ti poradi, moravska vina se daji slusna koupit klidne za 250-300kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
12.3.17 09:24

Záleží na vašich chutích a pokrmech které budete servírovat. Nejlepší bude jít nějaké ochutnat do dobré vinotéky a nechat si poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
12.3.17 18:41

Tak asi nejlepší nějaký archiv. Třeba tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.3.17 19:48

My máme rádi od těchto vinařů :
www.vinarstvivolarik.cz
www.znovin.cz
 www.silinek.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
24.10.20 16:52

K romanticke veceri?

Carsin…sorry, nevim, jestli je distribuovano i do Ceska, ale neodolal jsem neodpovedet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
25.10.20 00:52
@Ali67 píše:
Ahoj slečny. O týden máme s přítelem výročí a chtěla bych koupit nějaké vážně že dobré víno k romantické večeři. Našla jsem třeba **** nebo *****. Sama ale ani nevím, podle čeho jsem je vybrala :D Vůbec se v tom nevyznám. Máte nějaké tipy?

Ten přístup je zcela špatný, nelze vybrat ideálně a právě v tom je to kouzlo - pořád ochutnáváš :-). „Teoreticky“ samozřejmě záleží na tom jak budete slavit, co bude k jídlu.

Takové jednoduché vodítko - orientuj se podle takových těch malých známek na lahvi. Jsou to medaile z výstav, kde to víno uspělo. Není to stoprocentní záruka, ale něco to napoví. Tip na výlet až poleví corona, ve Valticích na zámku je národní salon vín, kde jsou jen vybraná oceněná vína. Za pár stovek můžete degustovat co snesete a místní taxikáři si vás z toho sklepa i vynesou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
11.4.21 18:43

Zajímavé tipy, já si oblíbila vína od https://www.alkohouse.cz/vinarstvi-vican

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie