Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Maky.p píše:
@fragola @cell - a ten vigantol davate i vasim starsim detem? Mam ctyrletaka, loni ve skolce furt chytal rymy. Ted mame doma jeste mesicniho, tomu vigantol davam a mam docela obavy, aby starsi hned neco ze skolky nedotahltak taky premyslim, cim mu imunitu podporit..
ano, skoro šestileťák dostává od narození 7 kapek/týdně, stejně tak tříleťačka. A nám s manželem občas nakapu 30 kapek do polévky
Ja davam hlivacka a pak kapsle s rybim tukem, normalni olej nepozru ani ja, ale nazev nevim.Zda by byli vic nemocny, kdybych nedavala nic, tezko rict. Probiotika asi zacnu, to je dobry typ.
@fragola @cell - diky za odpoved, tak to tedy zacnu kapat i starsimu. Asi taky kapku denne ze? Najdu pribalak a kouknu na davkovani..
@cell - i vy jo?
ja teda ted kojim, tak nevim, jestli bych to mohla taky, kdyz davam prckovi.. Loni jsem chytila kazdej moribundus, co syn donesl ![]()
Ja davam rybi olej Mollers (ten z reklamy, jak si Norove nalili olej do panaku a pritukli si s nim
). Dcerka a ja ho bereme cca 2 mesice, muz a syn nechteji. Syn pred tydnem pritahl ze skoly rymu, od nej to chytl muz a my s dcerou vubec. A to uz je to 6. den od pritahnuti te skolky. Doposud vzdycky od nej vsechno chytila. Pres jaro leto nemarodili oba ale vubec.
@Maky.p píše:
@fragola @cell - diky za odpoved, tak to tedy zacnu kapat i starsimu. Asi taky kapku denne ze? Najdu pribalak a kouknu na davkovani..@cell - i vy jo?ja teda ted kojim, tak nevim, jestli bych to mohla taky, kdyz davam prckovi.. Loni jsem chytila kazdej moribundus, co syn donesl
naše populace je těžce poddávkovaná vit. D. Měla bych i nám dospělákům kapat pravidelně, ale to se zas až tak dobře nedaří jako dětem. Ale snažím se
10 kapek pro Vás/týdně je ok (vigantol je olej, jedna kapka se celkem ztratí - ulpí na lžičce. Doporučuji kapat více kapek jednou týdně)
@Lentilkaa2 píše:
Ja davam rybi olej Mollers (ten z reklamy, jak si Norove nalili olej do panaku a pritukli si s nim). Dcerka a ja ho bereme cca 2 mesice, muz a syn nechteji. Syn pred tydnem pritahl ze skoly rymu, od nej to chytl muz a my s dcerou vubec. A to uz je to 6. den od pritahnuti te skolky. Doposud vzdycky od nej vsechno chytila. Pres jaro leto nemarodili oba ale vubec.
Ano, uz vim, kapsle Mollers, to zvladnou u nas vsichni ![]()
Ja davala Imunoglukan, myslim ze trochu pomahal, ale spise u starsiho syna, mladsimu nezabíralo nic. Ted pred nastupem do skolky jsem nasadila kozi colostrum, ale bere ho zatim jen dva tydny, tak tezko rict zda funguje…
@sara1000 taky dávám, podle mě je to dobrý. Imunita se tvoří ve střevech
Rybi tuk a starsim sportujicim detem pít Magnezii nebo hořčík. Pokud nesezenu v lékárně tekuty rybí tuk, tak Vigantol. Vetsina lekaren ho bohuzel ma jen pro svou potřebu a musím se „prosit“. Syn preferuje kapsle, tak ty od Walmarku, jsou schvalene i pro těhotné. Nic dražšího a ochuceneho nehodlam sponzorovat.
U nas Echinacina, Narosany, Tymianovy krem a spol. Mala vubec nemarodi, za mne parada ( ve skolce ted nastoupila druhym rokem ). Martanci apod jdou absolutne mimo nas a ani do lekarny nemusim, krome svych leku z neura. V tv tezce propagovane produkty pro deti jsou pry k nicemu, kamaradka dela v lekarne a aj ten lekar z toho ma provize, nemyslete si ![]()