Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lentilkaa2 píše:
@Adinka_2012 O kapslich nic nevim. Toto je tekuty olej z jater norskych tresek extrahovany ihned po odlovu. Maji i citron prichut. Koupily si to ted me kamaradky a magistra v lekarne ho bude kupovat pro dite taky. Jen chtela ode mne vedet, jestli to deti jediV akci se da sehnat za 249 Kc a to mi neprijde moc. Vigantol je podle mne hnus.
jsou to tyhle kapsle:
https://www.mollersomega3.cz/…uble-omega-3
@smurfka píše:
@Adinka_2012 a to se polyká jako prášky nebo se to dá žvýkat?
Je to mekky, takze se to da i rozkousat, u vnitr je ten olej.Ja si to uz moc z lonska nepamatuju, jak moc je to mekke, ale deti to kousaly.
My mame tekute vitaminy Narosan Boruvkovy (tekute se udajne lepe vstrebavaji) a kousaci tablety s kyselinou listovou, ktere jsou lepsi nez bonbony
, taky z Nahrinu (nekdo to zna jako Just - Nahrin), ale je to opravdu kvalita, vim, co nam davam, a vim, ze to ma vysledky, coz bych se nekdy v lekarne bala
Obnovují diskuzi, dáváte dětem nějaké vitamíny ve formě doplňků stravy? Syn mi moc nechce jíst ovoce ani zeleninu, z vitamínů sní jen ty gumové žvýkací…
Třeba B v kapkách? ![]()
@orsulikova.zuzana já tedy jediné, co dávám od podzimu do jara je Imunoglukan. Občas dostane nějaké gumové nebo cucavé,, vitamíny,, ale to nepočítám a beru dost s rezervou. Podle mě stačí dostatečný kvalitní spánek, čerstvý vzduch, pohyb a samozřejmě strava. Nejí žádné ovoce ani zeleninu?
Moje děti (8,5 a 6) jedí krásně všechno, ovoce, zeleninu bez problémů. Takže já dávám jen na podzim a v zimě déčko a když se naskytne akce, tak Multi-imun sirup (betaglukany). Marodí minimálně, klepy klep.
@orsulikova.zuzana na radu pediatra dávám od října do dubna vigantol, nebo jiné D. Jinak nic. Ale ovo zel normálně jedí.
@orsulikova.zuzana píše:
Obnovují diskuzi, dáváte dětem nějaké vitamíny ve formě doplňků stravy? Syn mi moc nechce jíst ovoce ani zeleninu, z vitamínů sní jen ty gumové žvýkací…Třeba B v kapkách?
Dáváme C +D a příležitostně probiotika.
Dávám dceři denně vit D a C
Přes zimu na doporučení lékařky užívala Imunoglukany.
@Salorka Sni oloupané jablko, sem tam banán, přes zimu nějakou mandarinku a v létě jahody, jinak fakt asi nic. ![]()