Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky…tak nám skoro začíná podzim a chci se zeptat, co dáváte dětem za vitamíny, aby trochu odolaly? (samozřejmě ovoce a zelenina)
Mám holčičku v druhé třídě a kloučka ve školce- 4 roky (je tam už druhý rok, ale loni byl pořád na hromadě- kašel a rýma neustále.
Díky všem
Jestli stačí dávat jen vitamín C…jestli nejsou vyhozený peníze za ty jejich vitamíny z reklam…
Ahoj, tak já třeba Vibovit anebo Rakytníček, doporučila nám to lékařka i v lékárně, dávají k tomu různé dárečky.
Tak já dávám dcerce (3) jen obyčejné Céčko. Ovoce a zeleninu jí, ale nedělám si iluze, že v tom kupovanym je nějak moc vitaminů. Loni měla jen 2× slabou rýmu.
Těm „super“ dětskym vitaminum nevěřim vůbec.
Nedáváme nic. Jen se ráno pokřižuju a řeknu: „Děj se vůle Boží!“ A to jsem starý neznaboh
Ne, vážně, zkusila jsem ledacos, ale vždycky jsem dospěla k názoru, že je to za nic a peníze jsem vlastně vyhodila oknem. Věř mi, že za vitamíny, které opravdu fungují, bych dala cokoli, ale nic takového jsem nenašla. Drahé bonbony z lékárny bych nekupovala ani omylem.
Vlastně jo, jediné, co dáváme je Vigantol, o tom mi MUDr. říkala, že je i na imunitu a berou ho všechny děti.
Vibovit je samá chemie..
dávám cečko jinak nic..žádné sirupy imunoglukan atd..nepomáhalo..Když tak něco od just, ale je to drahé..
Dáváme vibovit a rakytníček, ale ne pravidelně. Ono je to dost sladké, vitaminů pomálu. Takže to dětem dáváme ke svátku, narozkám, vánocům a pod. Spíše dbáme na pestrou stravu, ovoce zeleninu, luštěniny, vejce, kvslitní maso, ryby… A dostatek tekutin. Šípkový čaj obsahuje mnohem víc vitaminů než citron. Místo granka Caro, které obsahuje vitaminy, minerály (nebo meltu-stejné). Samozřejmostí je včelí med. Dostatek česneku (třeba česneková pomévka, kde česnek nepálí), cibule. A teď na podzim vývarové zeleninové polévky, z hovězího, kuřecího…
Rakytníček a hlívu. Jinak na zimu děláme zásobu bezového, mátového a šalvějového sirupu a sušíme šípky na čaj
Mě doktorka říkala, že jedině laktobacily a vitamín C má cenu. Ale nemám pocit, že by to nějak snížilo nemocnost ![]()
@fragola @cell - a ten vigantol davate i vasim starsim detem? Mam ctyrletaka, loni ve skolce furt chytal rymy. Ted mame doma jeste mesicniho, tomu vigantol davam a mam docela obavy, aby starsi hned neco ze skolky nedotahl
tak taky premyslim, cim mu imunitu podporit..
U nás funguje phlogenzym, ale je drahý - nedávám trvale, ale v momentě, kdy se objeví první příznaky nemoci. Ale děti k tomu mají napsaný imunor. Jsou astmatici, ovšem jinak nemoci jako chřipku nemívají.