Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, chtela jsem se zeptat dáváte takhle malym detem náke vitaminy? jde mi o to ze nás mladej ovoce neji vubec, uz od mala jsem do nej ovoce nedostala ani presnidavky, jediny co jí jsou rajčata, ty muze na kila, kazdej den jich pár má + dostává varenou zeleninu v jidle. jenze neni to málo? chtela bych mu dávat náky vitaminky, jeste ted bude zima tak aby byl zdravej
libi se mi ten vibovit, je to zele a to by prcek snedl jen nevim jestli to uz muze?
dáváte neco?
a jeste jedna otázka, blizi se mikulášská, chtela jsem tam jit, jenze nevim jestli mám
nechci ho nicim strasit, aby ztoho nemel nákej sok
bude mu na mikulášskou skoro 15mesicu, co myslite?
Dávám malé Marťánky sirup - je pro děti od 12-ti měsíců
I když želatinové bonbonky občas taky zblajzne ![]()
Na Mikuláše hlavně ovoce, pak takový ty chlebíčky z pufované rýže s polevou a asi propašuju i Brumíka a ty žel. bobony ![]()
A my na Mikuláše jdeme, ale malá před Mikuláše nepůjde, jen syn. Budem koukat pěkně z dálky ![]()
jé fakt delaj martánky pro tak maly deti? to je super
no ja stou mikulaskou porád váhám, nechci mu zpusobit nákej sok
![]()
Lucyus12 píše:
Dávám malé Marťánky sirup - je pro děti od 12-ti měsícůI když želatinové bonbonky občas taky zblajzne
Na Mikuláše hlavně ovoce, pak takový ty chlebíčky z pufované rýže s polevou a asi propašuju i Brumíka a ty žel. bobony
A my na Mikuláše jdeme, ale malá před Mikuláše nepůjde, jen syn. Budem koukat pěkně z dálky
Ja davam Multisanostol sirup. A na Mikulase se pujdem mrknout jen ven a zdalky a uvidime, jak bude prcek reagovat.
market.s.87 píše:
jé fakt delaj martánky pro tak maly deti? to je superno ja stou mikulaskou porád váhám, nechci mu zpusobit nákej sok
![]()
Lucyus12 píše:
Dávám malé Marťánky sirup - je pro děti od 12-ti měsícůI když želatinové bonbonky občas taky zblajzne
Na Mikuláše hlavně ovoce, pak takový ty chlebíčky z pufované rýže s polevou a asi propašuju i Brumíka a ty žel. bobony
A my na Mikuláše jdeme, ale malá před Mikuláše nepůjde, jen syn. Budem koukat pěkně z dálky
Každý dítě asi reaguje jinak. Šla bych se podívat jen z dálky a jediný náznak strachu a metla bych domů ![]()
Ty Marťánci stojí cca 150,– a my ten sirup máme přes měsíc
Malý strašně chutná ![]()
Já začla dávat malé pikovit a na mikuláše se půjdeme podívat na město z dálky. První dcera v roce neměla strach z mikuláše, ale minulý rok, to už jo.
Taky jsem dávala od roka a něco marťánek sirup a moc si ho oblíbil. Pak už mi sám hlásil a ukazoval, že ho chce. Nedávala jsem ho denně, tak nám vydržel přes celou zimu.
Děti mám starší a ve 14 měsících jsem žádné vitaminy navíc nedávala. Na doporučení dr. jsem kapala ještě vigantol(druhá zima) a k tomu by se nic jiného nemělo. Moje děti v té době byly ještě kojeny a strava v rámci možností pestrá, nic nepotřebovaly.
Dcera byla častěji nemocná, dávala jsem potom jednu dobu Imunoglukan, ale nemyslím, že by to mělo významný efekt. Pomohlo až železo, které jí v krvi chybělo.
Co se týče Mikulášské, ve 14 měsících ani náhodou. Dítě z toho stejně nemá rozum, nemá to žádný efekt, jen ho to může vystrašit.
Děti mají 5 a 3 roky a letos jdeme poprvé. Starší se už setkal s mikulášem a čertem ve školce, ale malá je uvidí tváří tvář poprvé.
Nám doktorka doporučila vitaminy ACD od Multitabsu. Musíme je brát podzim-jaro, kvůli D …
Jinak na mikulášskou letos půjdem kouknout … loni jsme nebyly, to jí byl rok. Ale samo že jí nenechám nějak strašit
Jen tak aby si zablbla s dětma a navíc uvidí i anděla, mikuláše a čerta+velký strom na náměstí. To se jí bude určo líbit ![]()