Jaké žervé?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké žervé?
Ahoj maminky, jaké žervé mi poradíte pro začátek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mi (i malé) nejvíc chutná Gervais Original v plochém bílém kelímku s bílomodrým víčkem.
A dobře se maže a drží na chlebu - Lučina třeba se mi vždycky sesype, tak ji dávám jen do pomazánek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám naopak chutná nejvíc žervé v kostce tvarohovité struktury nebo Lučina..Nechutná nám to termizované kelímkové.
Nejraději přírodní žervé,nevím,jaká je to značka nebo firma,je to v bílomodrém celofánovém obalu podložené normálním potravinovým papírem.Není to Danone,to moc nemusíme.To žervé,co myslím,má kratší trvanlivosti,nemají ho všude - my ho občas seženeme jen v tescu a vždy v malém obchůdku tady v ulici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám doktorka poradila tohle , ale ještě se mi nepovedlo ho sehnat. ![]()
Gervais original podle francouzské receptruy je tuším ze 70% tvaroh a pro děti do 1 roku se nedoporučuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bersaba píše:
Gervais original podle francouzské receptruy je tuším ze 70% tvaroh a pro děti do 1 roku se nedoporučuje.
Přesně tak, Gervais není klasické žervé, je až pro starší…
My jsme kupovali tu úplně obyčejnou kostku, co je na ní napsáno „žervé“ - možná je to dokonce ta pod odkazem, nejsem si jistá, ale bylo to podobné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bersaba píše:
Nám doktorka poradila tohle , ale ještě se mi nepovedlo ho sehnat.
A to jste mi nemohli říct dřív… No snad tolik toho před rokem nesnědla, co už nadělám, hroutit se nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet,Emička jí kostkové žervé od 9 měsíců
Nejedla kaše,nikdy jí nechutnaly a trochu žervé namazaného na kukuřičné křupce nebo rohlíku jí opravdu neuškodilo,ledviny nezničilo..
Až s druhým dítětem jsem se naučila nic nehrotit,používat svůj rozum..Myšleno dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:Bersaba píše:A to jste mi nemohli říct dřív… No snad tolik toho před rokem nesnědla, co už nadělám, hroutit se nebudu
Nám doktorka poradila tohle , ale ještě se mi nepovedlo ho sehnat.
Tak pokud toho nebaštila půl kila den co den…
A mimochodem, složení píšou na kelímku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dala malýmu zatím jen 1× lučinu-schválila mi jí i Dr.nemá se to přehánět s množstvím,ale slabě namazat chleba či rohlík podle mého nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To žervé z odkazu je fakt výborný, levnější a lahodnější než lučina .. mě tedy chutná moc..
Jinak kupuji lučinu, i v kelímkách žervíčka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díkx za rady. Právě kvůli tomu obsahu tvarohu jsem to chtěla pořešit. Malá se nám totiž pořádně osypala po jogurtu, tak ám teď trochu vítr…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mým holkám třeba ta kostka žervné v obalu nechutná ![]()
Ale oni mají problém s jakýmkoli takovýmhle mléčným mazáním.
Holky, co tavený sýry. Vím, že obsahují plno soli, ale dáváte dětem? A když jo, tak jaký?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejraději bych tavené sýry nedávala vůbec,je to hnus,ať je sebekvalitnější.Já je nejím,nechutnají mi.Emči je nedávám,Adámkovi občas,Apetito,Smetanito,Kiri.Mu totiž nechutnají čerstvé sýry typu žervé,lučina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taveňáky nejíme vůbec, spousta soli a tavících solí, nic co by mohlo prospět dětem i dospělým. Raději sýry typu Lučina, Duko, Fénix, plátkové sýry. Mladší ho doposud neochutnal a jen tak neochutná, starší občas mívá ve školce. Naštěstí mu nechutná.
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za info!
Já jim je často nedávám, oni mi ty přírodní sýry jíst vůbec nechtěj a když jo, tak jen si 2× kousnou a je konec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit