Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj dneska jsem měla probuzení jako z hororu Ptáci.
Probudilo mě nějaké klepání na okno, tak jsem vytáhla žaluzie a co vidím je několik ptáku na zahradě a kdyby jen to, nějací mi seděli na parapetu a klepali mi do oken, teda spíš chtěli sezobat asi mouchy co se přichitili na síťce v oknu, samo že mi do sítěk udělali díry
nevím co to bylo, mohly to být straky či co?
No a jak vypadali? Straka je docela velká, černobílá… ta se nedá splést. Ale straa by podle mě nezobala hmyzáky.
http://4.bp.blogspot.com/…s_magpie.jpg
A jak vypadali? ![]()
Nám takhle v centru zase stepovali holubi na parapetu
Většinou v zimě, když běželo topení planové, co mělo výfuk ven pod oknem, tak se tam nahřívali.
Na mě jednou vyloženě ťukala straka, strašně jsem se lekla. Potom se nechala i krmit z ruky, zjistila jsem, že ulítla sousedům, měli ji ochočenou.
@Pipet píše:No a jak vypadali? Straka je docela velká, černobílá… ta se nedá splést. Ale straa by podle mě nezobala hmyzáky.
http://4.bp.blogspot.com/…s_magpie.jpg
jj to je ono
Tak straka=) Štvaly by mě ty zničené sítě, ale jinak si myslím, že není nebezpečná
někteří lidi si ji i ochočí, jak píše @Magnificata, je příbuzná třeba s kavkou, ty se běžně chovaly v klecích…
Tak ty sítě jsou obyč máme stará okna takže tam máme ty nalepovací ale i tak jsem se lekla a milé probuzení to nebylo
Já bych se nelekla asi ani, ráda pozoruju ptáky a takhle blízko, to je super
Taky tu straky poletujou, i sojka a strakapoud, vrabci, sýkorky, pěnkavy, zvonci, stehlíka taky zahlídnu… už se těším na krmítko v zimě, jestli dorazí nějaká vzácnější návštěva ![]()
Jako kdyby to bylo normální klepání jednoho tak mi to neva ale na okně jich sedělo asi 5
Třebas u vás nosí děti straky
.
nevim jestli straka taky někam odlétá za teplem, ale asi měli jen houfovací den u vás ![]()
@Pipet píše:
Já bych se nelekla asi ani, ráda pozoruju ptáky a takhle blízko, to je superTaky tu straky poletujou, i sojka a strakapoud, vrabci, sýkorky, pěnkavy, zvonci, stehlíka taky zahlídnu… už se těším na krmítko v zimě, jestli dorazí nějaká vzácnější návštěva
Jé ty se máš. My krmítko mít nemůžem. Zrní by si časem vyházely na zem a pak ho tam zobaly. Jenže tam už by čekal náš kocour.