Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky nosičky,
plánuju koupit ergonomické nosítko.Už mám vybraný i typ a teď už jen váhám nad barvou. Možná to je směšný dotaz, ale nerada bych se potom zklamala. Nejvíc se mi samozřejmě líbí černá, hodí se ke všemu a navíc chce nosit i přítel, takže se mu také nejvíc zamlouvá černá. Doufám, že ho nejvíc využijeme právě v létě a tak mi vrtá v hlavě, jestli ta černá je rozumný nápad
. Myslím jako, jestli do něj nebude moc pražit slunce, přeci jen sama hodně nosím černou a vím, jaké je v ní kolikrát nesnesitelné vedro. Jde mi hlavně o pohodlí dítěte. A tak se ptám, jestli někdo třeba koupil černou a pak toho litoval, nebo jestli to řeším zbytečně. Poraďte prosím.
Díky
Ja bych teda s cernou splakala nad vydelkem kvuli me chlupate domacnosti. Mam hnedou manducu a i to je obcas dost videt, jak je chlupata (psi jsou zrzavi)
Ja myslim, ze kvuli slunci by cerna nemela vadit, s miminem nebudes postavat na prazicim slunci, spis se budete drzet ve stinu, nebo alespon polostinu, pres prime slunicko pujdes treba jen kousek, tak to neva.
Já bych do černé nešla přesně z toho důvodu, který sis uvedla sama
My jsme ani kočárek kvůli tomu radši nekoupili černý (i když byl moc hezký), ale červený…
Tak teď babo raď ![]()
Chlupatý mazlíky nemáme ani neplánujem, takže to je zatím jedno plus pro černou.
Díky holky, ještě počkám, jak se to tu bude vyvíjet dál…
Ahojky, my máme vínové Ergo. Černá je smutná pro miminko a bude v tom v létě vedro a navíc vidět každý chlup. Nosítko jakkoliv barevné se s mimískem hodí ke všemu, protože nejkrásnější je na tom přece to dítě! ![]()
Já mám černý Bondolino a je prima, v létě bude dítěti parno v černým úplně stejně jako ve světle modrým. ![]()
Vybrala jsem Patapum, právě je celý černý. Což o to, smutný mi to nepřijde, mám i černý kočár a jsem spokojená. Navíc černá jde fakt ke všemu, ale jediný co mi vadí je to vedro v létě… takže se rozhoduju ještě mezi béžovou ![]()
No, jestli druhá varianta je béžová, tak jdi do černé…
je fakt, že s nosítkem asi na přímém slunci nebudeš, to ten kočár spíš někde postává. Světlé se při běžném používání nedopereš… ![]()
Takže to nakonec možná s těmi tmavými barvami nebude tak „horké“… no já bych právě nejradši tu černou hned z několika důvodů. 1)Praktičnost - nebudu to muset furt prát 2)Přítel na sebe jen tak NĚCO nevezme, a poslouchat ty kecy, že se mu to k něčemu nehodí. Ještě by hrozilo, že nebude nosit
3)se mi prostě líbí a hodí se ke všemu, jak už jsem psala
Právěže jsem to chtěla napřed prodiskutovat, nerada bych se do něčeho hrnula a pak litovala. A víc hlav víc ví, navíc spousta z vás už má zkušenost
Jediné, co bych si já osobně nevybrala, je ta černá
. Jsou na ní vidět chlupy i zaschlá hlína. Ale jinak pokud vysloveně máš ráda černou, no tak černou
. Kvůli horku bych to moc neřešila. Na přímém slunci nebudete mít chuť poletovat tak jako tak, a když jo, tak barva už to asi nezachrání.
Bayusko - edituju. Ad 1) - ono se to takhle třeba nezdá, ale černá je vážně spíš nepraktická, než naopak. Jenže on ten faktor líbí/nelíbí je strašně důležitý.
Příspěvek upraven 11.02.10 v 20:27
Ta černá je moc hezká, béžová se mi nelíbí teda vůbec, co jsem se teď šla kouknout na obrázky. Já myslím, že to bude v pohodě. Kdyby nějak hrozně pražilo slunko, tak si vezmeš deštník no, já tak taky chodila s šátkem, aby na Matese moc nepralo. Slunku se s nosítkem stejně budeš vyhýbat.
Ta nepraktičnost, jak čtu teď od Lentilky, to je fakt, na tom bude vidět docela dost, i blitinky, ale zas tak to vypereš a bude. Přece nebudeš nosit něco, co se ti až tak moc nelíbí, když kupuješ nové a máš možnost výběru.
Btw. u nás se světlým labradorem by to též byla vražedná kombinace ![]()
Když my se doma dohodnem pouze na těchto dvou variantách a oba bychom radši černou, takže tu praktičnost beru pouze z pohledu na černou vs béžovou. Špínavější bude určitě dřív ta béžová, jak se tak znám
.
A chlupy holt budu muset obírat ![]()
Takže asi nakonec zvítězí černá