Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Čus holky, jestli ještě máte trpělivost se suvajzem, tak pokračuju v boji se šátkem.
Úvaz na bok jsem zvládla, s tím jsem spokojená, tak teď ta záda.
Zkoušela jsem batoh. Hrůza. Moje dítě je děsně neukázněnej nošenec a strašně šmrdlá nohama. Takže než já dotáhnu cípy šátku, pěkně mu látka zpod bříška vyjede a můžu začít znova. Nějakej fígl?
Koukala jsem ještě, že asi začnu vázat spíš ten Jordan úvaz asi, abych neměla tak blbej pocit, že je jištěnej jen tou ubohou kapsou, kterou jsem tam schopna stvořit.
Nebo budu muset počkat, až nebude tak děsně akční a bude víc spolupracovat. Vlastně na to nespěchám ani tak proto, že bych tak moc takto chtěla nosit (stačí mi ten bok a na delší trasu je na zádech v Manduce), ale jsem tvrdohlavec a chtěla bych ho někdy nosit i v šátku…no když už ten Iris konečně mám ne? ![]()
Jiný úvazy na záda asi nepřichází v úvahu, je to 3,7m.
Je to normální, že ty děti tak moc chtějí vystupovat nebo jsem nemehlo? Byla jsem zpocená až na pr…
Opět dík!
Kliiid, Ninuška taky vyskakovala
Já tedy na záda vážu kříž s kapsou, je to jistější, z batohu by utekla
Ale nato ti asi nebude stačit šátek
Ale stejně nosíme spíš v nosítku, v tomhle počasí mi to přijde praktičtější, nemusím zametat šátkem ![]()
Jo, je to normální
.
Nevím, jak ho na záda dostáváš; mi se osvědčilo tam šoupnout gibke děcko už v kapse přesunem přes rameno - nestihlo se pak vymrskat, než jsem dovázala. D. se časem anučil znehybnět na povel „dělej žábu“.
Jestli skáče, ptž se bojí, můžeš zkusit vázat vkleče na posteli. Jestli pro legraci, tak potěš koště ![]()
Vážu radši nad postelí, zatím nemám pocit, že si jsem jistá, že mi neslítne. On to dělá, že sám neví proč, myslím, že se nebojí, na zádech už je docela zvyklej. Zkoušela jsem ho nacpat do té házecí kapsy podle jednoho videa, vypadalo to děsně jednoduše, tož jsem jásala, nicméně Mates to nemůžu říct, spíš byl naopak ještě víc nasratý (pardon), měnil barvy, tož to jsem zavrhla. Bohužel.
Jako asi to budu dále zkoušet, třeba si zvykne. Každej den před kaší se budem rozčilovat, já s vázáním, on s matkou. Zezačátku bojkotoval i nošení vepředu,a le pak si zvykl. Tak snad to bude stejné i tady. Ten Jordan se mi totiž docela líbí, nicméně vyžaduje víc času než batoh na navázání.
Těším se na to, až se naučí dělat žábu, to si asi ještě ale počkám
.
Suviku, já myslím, že to chce čas.
Když jsme začínali s úvazama na záda, tak jsme se oba dva sakra zapotili.
Matyáš absolutně nespolupracoval
Časem ale získáš tu správnou jistotu a půjde to samo, vydrž ![]()
Suvi, me na kurzu rdili n btoh,kdyz se dotahuje, tak nedotahovat moc ten okraj, co mu jde pod zadkem, jen tak zlehka a pak ho jen na ramenou podlozit. Jkmile ho fest utahnes, tak vyjede diteti zpod zadku.
Jinak zpocena jsem taky vzdy jak prase. Nahzovani pres rameno je fajn, vzdycky ho polozim na satek, stahnu ho kolem nej a chvili houpu, pritom vydavam komicke zvuky.
To nahazovani pres ramenoma vyhod, ze si ho na tom satku srovnas, predbezne strcis latku mezi roztazene nohy.
Pak, kdyz je na zdech, tak strcit cipy satku mezi kolena a obema rukama sahnout pod zadek a tu latku tam poradne vtahnout. Pak dotahnout. Tobe to vychazi asi jen s uzlem pod zadkem, ze? U dloheho je vyhoda, ze se vede nejdriv pres nozku, pod zadkem je prekrizeni a pak se strci pod nozku a na brise zavaze.
Tak si tak brouzdám po youtube a asi zkusím jít před zrcadlo, že by mi muž jistil, já totiž vlastně vůbec nevím, co tam vzadu rukama dělám. Tak bych viděla, jak tam tu látku má a třeba to pak nějak dostanu do ruky.
Mám blbou prostorovou představivost, musím u těch návodů poskakovat před PC, abych se natočila stejně jako člověk na obrázku a tak věděla, kterou rukou kam co vést a i tak je to občas docela sranda, když stojím a přemýšlím…a přemýšlím…a šmátrám… ![]()
Suviku - nad postelí (teda asi na posteli, ne?) je to těžší. Ve stoje to houpe, v kleče se to nedá. Ono je to celkem normální hlavně u takhle malých dětí, pak když trochu poberou rozum (a jsou teda ochotné spolupracovat, což moje jsou - chtějí být uvázané
), tak řekneš jenom „lehni“ - to by Ti mohlo jít
. Někdo teď možná krutě zazáviděl
.
Škoda, že ten šátek nemáš delší. Batoh sice je nejrychlejší, ale třeba mi osobně, když jsem úplně začínala na záda, tak vycházela kupodivu líp kapsa, protože tam to podsazení nemusí být kdovíjaké a stejně dítě slušně drží (zase na zakláněcí děti mi přijde blbější
a hlavně nejde mi tak vysoko jak batoh). Jestli jsi hledala na YouTube, zkus pohledat ještě „reinforced rucksack“, na ten stačí taky kratinký šátek, třeba Ti to přijde lepší než Jordan.
Ahoj holky, využiji vašich zkušeností s nošením na zádech. U Tobíka jsem to nějak nepotřebovala, stačil mi kříž s kapsou na břiše a občas na boku v ringslingu. Ale teď s druhým dítkem mám pocit, že mi na břiše občas překáží a že by to teda chtělo úvazy na záda. Od kdy je vhodné nosit dítěna zádech? A který úvaz je pro začátek nejjednodušší, resp který doporučujete? Diky moc.
Achdarek no zrovna jsem viděla na nošení dětí jak VerKa měla v batohu 4týdenní prtě. No, na mě trcohu silné kafe, já bych si netroufla, ale asi to teda jde už i takto brzy. My jsme začali až teď nedávno, tak na půl roce poprvé, to se mu ale nelíbilo, teď teprv se do toho (snad, možná, doufám) někdy dostaneme víc.
Třeba se někdo přidá se zkušenostmi…
Ahoj,
diky za reakci. Já si taky myslím, že dřív, jak v půl roce to asi nepůjde. Ale nemám zkušenost. Uvidím, zda někdo přispěje se svými zkušenostmi.
Ale asi budu muset jít na kurz, abych nějaký ten úvaz zvládla. Asi půjdu co nejdřív a pak budu trénovat na plyšákovi ![]()
Dneska jsme se prali při úvazu kapsa na záda…tož ale to je boží úvaz, z něj nemám tak blbej pocit jako z batohu. Akorát teda mi na to ten Didy nestačí pohodlně
…sháním delší šátek, Lentil ví
. Ruce si Mates vyndal sice ven, pak se všelijak zakláněl, ale drželo to tvar docela dlouho.