Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
holky prosim vas…v cem je ta manduca lepsi nez jina levnejsi nositka??? me od pohledu prijde ze je to to stejne…diky moc
ahoj, jakí levnější nosítka myslíš?
manduca je ergonomická, stejně tak jako Egro, Liliputi,Bondolino… také jde oto, jak velké mimi chceš nosit
a ergonomická jsou určitě dražší, než klokanky…
ja se v tom vubec nevyznam…potrebovala bych neco aby se v tom dalo nosit mimi od mala a dokavad ho uneseme
a bylo mi doporuceno ze jedine manduca…tak si rada necham poradit. kdyz se podivam na ceny tak se pohybuji od 500 az do 3 tis a vubec nevim prave v cem je rozdil krom tech penez…
Jiná nosítka? Máš na mysli klokanky?
Když jdu po městě a vidím, jak matka sví dítě nese v klokance, začne to ve mně vřít.
To dítě tam visí za rokrok, kolikrát mu hlava klimbá, no, co dodat ![]()
u ergonomických nosítek a šátků (doporučuji
) šetříš svému dítěti kyčle.
Všimni si, jak v klokance visí jak hajzlový pavouk, zatímco v ergu má nožičky krásně od sebe, podsazený zadeček, kolínka výš než prdelku.
O pohodlí nosiče nemluvě.
U nosítek platíš za kvalitu, rozhodně se vyplatí si připlatit ![]()
A o šátku jsi neuvažovala?
Já nosím od malého miminka až doteď (v oblečení má Maty 11kg) a jsme oba dva spokojení ![]()
Myslím, že jsou tu mnohem zkušenější, ale i tak se pokusím poradit. Ony klokanky za 500 a podobně nejsou vhodné, kvůli posazení dítěte… přečti si tohle: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?… a nebo tohle: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?… a proč nekoupíš šátek? ![]()
mam trochu strach u satku z toho vazani…prijde mi to hodne slozity a ja mam prd trpelivost…navic u nas bude hodne nosit i tatka…a toho do satku nedostanu ![]()
takze rikate jedine ergonomicke…a pak uz jedno jake?
saxana: diky…jdu to prostudovat ![]()
v dnešní době se pořádá hodně kurzů o vázání šátků, tam tě naučí vše, co budeš potřebovat ![]()
Já jsem se učila sama doma, začátky byly těžké, ale naučit se to dá ![]()
By ses divila, kolik chlapů nosí děťátka v šátku - a ještě hrdě ![]()
O Manduce se říká, že je z těch nosítek nejlepší, ale výběr je jen na tobě.
je spoustu stránek, kde si je můžeš objednat
www.nosenideti.cz
www.isatky.cz
www.mamaja.cz
www.branakdetem.cz atd je jich opravdu hodně
Capy …taky uvažuji o šátku nabo manduce ..ale vůbec netuším jaký šátek a jak dlouhý budu potřebovat ..múžeš mi prosím poradit
..dík
Holky já jsem pro manducu, fakt je suprová.........teda neříkám i šátek je určitě skvělý, ale manduca je pohodlná v nasazování, je to raz dva a nemusím nic vázat.
Jinak souhlasím s těmi obyč. kolokankami......ty děti tam fakt strašně visí a ne jen to, hlavně je to i nepohodlné na nošení.
Když mám malou v Manduce, tak ani nevím že jí nesu.
Od kdy se může dítě v manduce nosit?Od narození?Mě se taky líbí
Já se se šátkem nějak nezkamarádila, zato s Manducou je to láska až za hrob
.
Bylo by dobré si nějaké nosítko vyzkoušet, každému může sedět jiné (tj. Manda, Ergo a další, o klokankách VŮBEC nemluvím). Jinak podle mě chybu udělat nemůžeš - myšleno tak, že ergonomickým nosítkem dítěti neublížíš. Maximálně tak jde o pohodlí nosiče, aby ti vybrané nosítko příjemně sedělo.
Cappy píše: …v klokance visí jak hajzlový pavouk…Líp už se to vystihnout nedá
Jano, Manduca je určena od 3,5 do 20 kil. Tak malé miminko si v ní ale moc představit neumím, sama bych se spíš přikláněla k nějakým třem měsícům. Ale to je můj pocit, někdo třeba úspěšně nosí i menší miminko. Já ji mám až od půl roku dítěte a nosíme stále a ještě budeme.
mikitaa píše:
holky prosim vas…v cem je ta manduca lepsi nez jina levnejsi nositka??? me od pohledu prijde ze je to to stejne…diky moc
Od klokankovitých typů šířkou materiálu mezi nožkami a zádovou opěrkou, která není jak opěradlo od židle, ale obepíná a fixuje mimčo k nosiči; od jiných ergonimických nosítek hlavně odepínatelnou vložkou pro malá miminka (užší, na jedné straně všité, na druhé na patenty odepínatelné „sedátko“ uvnitř - i přiměřeně malé mimčo v něm udělá pohodlnou roznožku a je výš, takže vidí ven, ale nebimbá mu hlava).