Manduca

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8297
21.1.10 13:39

Miki, to má do ergonomického nosítko hodně daleko, nazvat si to můžou, jak chtějí, visící nožičky ještě nikdy ergonomické nebyly a ani nebudou.

Není to konec světa, jen je to škoda.

Pálka to teda je pořádná, za to by se už v pohodě dalo koupit opravdu ergonomické nosítko. I jsem četla to dobrovzdání doktorů, no chápu, že když se zaplatí, tak i dr asi řekne cokoli :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.1.10 13:53

tak to jste mi neudelaly moc radost…myslela jsem ze vybiram to nejlepsi!! doktori to doporucujou…vyhralo to nejaky veletrhy..stalo to majlant..pisou ergonomicke…mam k tomu aji spoustu certifikatu jak je to dobry na pater a zdravy vyvoj..ani za kocar sme nedali tolik :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
21.1.10 13:57

Mikit, smutné na tom je to, že snad u každého (i když nevhodného) výrobku máš takovou tu „omáčku“ kolem - certifikáty, lékařská doporuční, atd.
Na jejich stránkách se tam o tom dočteš jen to nejlepší a vyloženě ti to předhazují. Snaží se prostě prodat za každou cenu.

Líbí se mi jiný přístup.
Třeba na www.nosenideti.cz prodávají to, co je odzkoušené. Některým lidem zkrátka něco vyhovuje, tak se chtějí podělit s ostatními.

Je to škoda no, protože moc ergonomické to tvoje (rádoby) nosítko fakt není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.1.10 13:59

Miki, předpokládám, že to třeba zatěžuje páteř méně, než ty úplně klasické klokanky, ale nevím, jak to může podpírat páteř, když ji dítě nemá zakulacenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
21.1.10 14:02

Já jen k těm váhám a manduce, tak já mám 165cm a 55kg a v pohodě. popruhy všechny utažený na maximum, ale nic nepadá. Dítko maximálně spokojený, Taky nám rostou zuby, takže nosíme skoro pořád a jak už jsem psala, je to jediný místo, kde nezvrací :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
21.1.10 14:09

Ty jo fakt tolik peněz za to? No já teda na to koukala jako vůl na nové vrata.
No je to škoda, protože za ty peníze by jsi měla už opravdu ergonomické nosítko.
Jo do kolika kg to nosítko je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.1.10 14:16

stalo 3200,– a pisou do dvou let veku ditete

ale porad teda nechapu v cem je rozdil…dyt nozicky musi viset ve vsech nekam ven ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
21.1.10 14:29

Podívej se tady na tydle dvě fotky a určitě uvidíš rozdíl v postavení nohou.
http://www.kamilka.cz/…BBJ60026.jpg
 http://photos-g.ak.fbcdn.net/…556313_n.jpg

V kolokance prostě dítě visí, v manduce spíš jako by sedí, myslím že rozdíl jde opravdu vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.1.10 14:50

Miki, jde o šířku materiálu mezi nožkama, u té manducy je to jako široké balení na kyčličky, plus kolena jsou tím pádem výš než zadeček, což umožňuje tzv. podsazení zadečku. to zakulatí záda a ty se tím pádem opírají o nosítko. Takže celá tíha hlavičky a těla není na spodní části páteře, ale je rozložená, jako třeba v klubíčku.

Když dítěti visí nohy rovnou dolů, tak je svisle, páteř se nepodepírá, v podstatě se dá říct, že je to jako nošení nasvislo v ruce. To není vůbec dobré, má to obdobné dopady jako předčasné posazování ještě nesedících dětí.

A ty peníze, já našla jen zběžně za 1990,– nějaký starší model, teď jsem teda pořádně vyvalila oči, manducu mám za 2600, ještě jsem zvažovala liliputi, to stojí 1900.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
21.1.10 22:47

Jsem jen chtěla napsat, že Manduca se dá kolem pasu dotáhnout hodně, jen jsem si tak zasunula pásek, až jsem přehlídla sponku :oops: :oops: , jsem to ale tele.

Miki tak to je škoda, byla tu i diskuze přímo o Babybjornech, ale asi už je daleko.

Web nošení dětí je oprvadu výbornej, protože Věrka (co ho provozuje má obchod), je jednoduše řečeno úžasná žena a fakt se orientuje ve všem, co tam má, navíc je stále v kontaktu s ostaními nosnicemi, takže zpětná vazba. (jsem se jí ptala na takovou blbost zas a odpověděla mi hned na mail, je moc hodná). Nic, musím si trochu zaáchat no ne?

A koukám, že jsem zas nepochopila vtip, bože demence postupuje, už chápu, proč ty matky jsou tak trapný :palec: :mrgreen: . (taky jako vtip jóó? :-P :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.1.10 10:57

ale zase teda kdyz ju nosim celem k sobe…tak ma mezi nozickama me…a to teda ma nohy stejne jako v te manduce na te druhe fotce…ted je otazkou jak vypada dite v manduce kdyz je otoceny smerem ven??? nechcu nejak zpochybnovat vase poznatky…jen mi to tak pripada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
22.1.10 11:01

Směrem ven se v Manduce nenosí, ani to nejde, není to na to dělaný. Takto by se nosit nemělo.

No, ono když ji máš čelem k sobě, měla by mít kulatá záda, nohy tak, že kolínka jsou výš než zadeček. Mě tam přijde prostě krátký ten sed v rozkroku, navíc jak poroste, tak jí bude zase o něco menší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
22.1.10 11:02

Mikit, jak to myslíš „čelem ven“??
Myslíš nošení na břiše, ale čelem ven do prostoru?
Jestli ano, tak to je právě ten rozdíl oproti klokankám (promiň, i to tvé udělátko je klokanka), protože takto se prostě v nosítkách a v šátcích nenosí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
22.1.10 11:08

Pro správné nošení je důležitá šíčka materiálu mezi nožkama.
Teď se ti to možná zdá, že má nožičky dost od sebe, protože je tvoje holčička prťavá, ale dokážeš si představit, co bude za pár měsíců?
Předpokládám, že sis nekoupila takto drahou věc, abys ji využívala jen pár týdnů, ale že chceš nosit dlouhodobě.
Až ti malička povyroste, nebude jí ten materiál meti nožkama stačit už vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
22.1.10 16:48

Prosím o radu ohledně nosítka manduca. Mám půjčenou Manducu, hrozně jsem se na ní těšila a zřejmě jsem si to vkládání prcka dovnitř představovala jako Hurvínek válku. Adélka má 4300g a 11 týdnů. Nepodařilo se mi ji a připnout ani s novorozeneckou vložkou ani bez ní. Na vložku už je asi velká a když ji chci upnout bez ní, nechce mi roztáhnout ty tlapky kolem břicha ani náhodou. Ječela u toho jako tur,takže jsem to po 40 minutách snahy celá zpocená vzdala. Nemáte nějakej tip pro začátečníka? Třeba názorné video? Jinak nosíme v šátku kapsa s křížem vevnitř a to je bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí