Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
http://www.youtube.com/watch?…
Někde v půlce vkládá paní i do novorozenecké vložky, jukni na to. Nohy nemusí být hned kolem tebe, stačí provlíknout manducu mezi nohama a navlíknout popruhy, když tam pak dítě utřepeš, tak se zadeček podsadí.
Nebo můžeš nandavat jako do kapsy v šátku, hodně povolit popruhy, nandat si je na ramena, i se zapnutým prsákem povoleným na maximum a dítko tam vsunout vrchem, odpadá lovení manducy mezi nožičkama a strach, že ti spadne.
Tak já to dělala tak nějak jako na tom videu. Malého jsem nandávala v sedě tak do čtyř měsíců, bylo to pohodlnější a nebála jsem se, že mi vypadne, a to i bez novoroz. vložky. Takže se zapnutou manducou kolem pasu jsem si sedla, posadila malýho obkročmo, zvedla manducu přes zádíčka a jakoby ho tam naklepala, aby neměl nic srolovanýho pod zadečkem. Pak dala pásy přes rameno a zapla na pásek na zádech.
Tak jak Vás sleduji, budu na tom asi stejně s tím nasazováním!! Malého jsem zkoušela nastrkat nejdřív do šátku a dopadlo to strašně- řval jako pominutý. Tak ta představa, že ho rvu do manducy, mě už teď děsí!!
Kde se dají taková ta naučná videa sehnat??
na youtube je spousta instruktážních videí ![]()
Bohužel některá neučí moc dobré věci, viz vázání do šátku čelem od matky ![]()
To jsi zkoušela mimi do šátku narvat bez nějakého návodu na vázání?
Už jsem se setkala s pár případy, které mi přišly nasupeně oznámit, že je šátek na nic, protože jejich dítko v něm jenom pláče, pak z nich vypadlo, že vázaly jen tak jak je napadlo ![]()
To musí být ale podívaná, když někdo rve dítě do šátku, aniž by věděl jak ![]()
Jaký konkrétní úvaz tě zajímá? Nějaké povedené video ti najdu ![]()
honey_star - to je super fotka
.
Marunko - z toho si nic nedělej, člověk když nemá grif a je nervózní, tak je normální, že dítě řve. Já třeba jsem děsně nervózní, když někomu ukazuju vázání s dítětem, které mě nikdy nevidělo, vážu to přímo na tom rodiči a zatím každé dítko bylo totálně spokojené, je to o cviku
. Jestli máš šátek, tak je škoda se ho hned vzdávat, nejlepší, kdyby Ti to vázání mohl někdo ukázat.
Na youtube.com má naprosto špičková videa třeba NicoleSuT (kdo mluví německy, tak jí bude i nádherně rozumět, krásně všechno komentuje, ale jde to i beze slov).
Třebas: http://www.youtube.com/watch?…
Já ten šátek prodala, jsem hodně pojízdná- vozím děti do školy a jezdím pro ně a to vázání na ulici mi začínalo lézt krkem, všichni na mě koukali co to tam u auta provádím. Tak jsem šátek prodala jedné mamince, která to s ním umí lépe a objednala si manducu. Potřebuji něco rychlého, když vylezu a nalezu do auta a to se třema dětma a se šátkem nejde.
![]()
Děkuju za rady holky, vypadá to, že už jsem na to s vaší pomocí přišla. Zatím si ji tedy nedokážu zapnout sama, vždycky asistuje manžel, ještě mám strach, že Adušku pustím. Ale moc se jí tam líbí a já mám pocit, že se tam ta váha o něco málo líp rozkládá než v šátku. Dneska jsem ji měla v Manduce skoro hodinu a vůbec jsem o ní nevěděla. Vypadá to, že se plácnu přes kapsu a nadělím si nosítko k únorovým narozeninám ![]()
honey star ty máš narozky v únoru?? Já také- 11tého a bude mi 31-to to letí!!
![]()
A také si chci tu manducu, co mám objednanou, dát k narozkám. A jak? Spokojená? Já jí zatím viděla jen na fotce, ale hned mi padla do oka- už se na ní těším.
Marunko, to jsme skoro dvojčata
já mám taky 11., ale o rok později, bude mi teď 30.
Zatím jsem ji zkoušela jen třikrát, ale spokojenost veliká. Mám manducu půjčenou přes net za 250,– na deset dní. Je to super nabídka, protože aspoň si to člověk vyzkouší a zjistí, jestli ji využije nebo ne, než za ni utratí spoustu peněz.
To je svělý.
Koukala jsem, že máš holčičku a má přes 4kg? já mám kluka a teď mu budou 4měsíce a už má skoro 7kg, tak snad ho v té manduce příští měsíc unesu. Tahám ho v autosedačce, nabaleného a ještě s fusakem a uř mě to začíná lézt krkem. nejsem zrovna žádný tlusťoch a nějak mi začínají docházet síly!!!
Tak se na tu manducu už těším, jako blázen, tak snad nebudu zklamaná!!! ![]()
Já myslím, že zklamaná nebudeš. Fakt se tam ta váha bezvadně rozloží, čkověk by v tom unesl mnohem těžší dítko, než jen tak v rukou. A kdybyste si přece jen s Manducou nepadly do oka, prodat jí můžeš vždycky. Zájemkyň by bylo určitě spousta, utrhaly by ti ruce ![]()
To je fakt, já jí budu kupovat za 1900korun a je snad párkrát použitá, mám jí na nějaké stránce před tím vyfocenou, tak se mrkni- jen je pro holčičku a my máme kluka, ale mě to neva- hlavně, že se v ní bude dobře nosit. Jinak jsem koukala kolik stojí nová a to jsou pálky!!
![]()
Holky nemusíte mít strach z váhy. Štěpánek má momentálně tak 7,5kg a úplně v pohodě, chodíme občas i třeba na dvě hoďky ven a ta váha se fakt pěkně roznese. Te'd když je větší, tak ho na delší procházky dávám na záda, mám vepředu víc prostoru na chytání staršího. I vojta už se v manduce nesl, má 15kg a jde to, není to na velký procházky, ale dá se, když je nejhůř. Jinak s nasazováním je to fakt jen o cviku ![]()
Holky mandukujete v tomhle počasí venku?? Jsem se chtěla projít protože s kočárem nemám kam jet, ale raději jsem nešla, mám strach, protože když si prcka hodím na záda tak se bojím že na uklouznu a přilehnu ho a kdyby byl na břiše tak zas nevidím kam šlapu … ach jo už aby bylo jaro. ![]()
Leniku, kdyz byl ten cerstvy snih, tak jsem jeste nosila, ale ted, co je tam fakt led, tak ne, mam co delat, abych se sama udrzela na nohou.
Pry prijde do tydne obleva ![]()