Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Levi petrolejová je moc hezká.
K bazaru, zkus pohledat i na nosenideti.cz, obcas se tam objeví i nové, nepadnoucí. Ale musíš trpělivě čekat. Bývají tam dost i Erga.
Fajn je i vyzkoušet. Můžeš třeba počkat na mimčo, pak si ji jakoby zapůjčit a když ti bude vyhovovat, necháš si ji, když ne, tak ti obchod vrátí peníze za Manducu sražené o půjčovné, které je cca 300,– týden nebo tak nějak.
Jen jsem načumovala k tomu přemisťování na záda -
víte co, fakt v tom nic nehledejte. Mi tak utkvěl zážitek z plavání dětí, kdy instruktorka zavelela, že máme dát děti na záda, že s nimi poplaveme jako kdyby byly na delfínovi, a já jsem si říkala, jakou nemám výhodu… pak jsem se rozhlídla a jak tam bylo hafo tatínků, tak všichni bez mrknutí oka to dítě na záda šoupli, tož jsem si hned přestala připadat jako hvězda
. Jasně, voda nadnáší, ale zase by bylo dost nežádoucí, aby dítě zahučelo pod hladinu, a nikdo neměl žádné jištění… fakt to jde miliónem způsobů. Úskalí je dítě sklepnout do správné pozice a nenechat ho spadnout, než se zafixuje, ale k tomu stačí dobře držet za zadek
.
Hurá !!!
K Vánocům jsem dostala od tchána hodně penízků akorát na novou Manducu
!!! Takže pak se pochlubím, jakou jsme s přítelem vybrali …
No super, tak jsem zvědavá na vaši novou Manducu, určitě se pak pochlub. ![]()
Katy2: tak jsme se nakonec rozhodli pro černo-bílou klasiku.. Ta olejová je taky moc pěkná a mě se líbila i červená, ale nemohla jsem se rozhodnout, tak to necháme na černo-bílý
.. Ale objednávat budeme až po porodu..
Holky, od kolika týdnů už jste nosily? Abych měla přehled, kdy můžu?
Já nosila tak od tří týdnů, ale vždy jen chvilku, používala jsem tu novorozeneckou vložku (teda spíš látku)tak od čtyř měsíců už bez ní.
My nosili od 4měsíců až udržel hlavičku a měl delší nožičky, malému se tam dřív ani moc nelíbilo, měl rád babyvak,tam zaujal nepopsatelnou plohu a chrněl…
Ja jsem malé manduku koupila když mněla 3m a hned napoprvé se do ni zamilovala a strašně rada se nosi. ja ji hlavně používam na vencení ale i do obchodu či na uřady k nezaplaceni, kočar mame sice super ale stim se všude nedostanete. Mužu jen doporučit.
Ahoj, taky uvažuji o manduce. Zatím nosím Poli v šátku a jsem spokojená. Ale úvazy na záda jsou zatím pro mne nadliský úkol. MOžná by to s manducou bylo snažší. Máte někdo zkušenost s nošením 2,5 letého dítěte v manduce? Tobík sice ujde hodně, ale on furt pobíhá sem a tam a tak by se někdy na výlety hodilo ho v nečem poponést. Zatím ho manžel nosí na koníčka, což je dost nepraktické.
V únoru jedem na dovolenou na hory, tak uvažuji, že bychom si jí půjčili a pokud se osvědčí, tak jí koupili.
Máte někdo zkušenost s nákupem nosítka z bazaru? Bývají v dobrém stavu a nebo je lepší koupit novou? Diky
Na aukru prodáváme téměř novou Manducu (malý není příliš nosící typ
). Info tady : http://www.aukro.cz/…_petrol.html
Pokud máte nějaký dotaz, pošlete přes aukro info prodejci ![]()
Maminky můžu Vás poprosit o radu, mám možnost odkoupit od jedné maminky nosítko Patapum baby, která ho již koupila používané jednou maminkou a nebo novou jen párkrát použitou manducu, kterou mi nabídla jiná maminka? Díky moc za radu. Marečkovi budou 4měsíce, tak se raději zeptám, než abych udělala nějakou blbost. ![]()
ahoj,
určitě bych šla do manducy. Taky ji s manžou sháníme
zatím nosíme v šátku.
Díky za radu, pani mi nabídla, že mi jí za 1900korun prodá a je jen párkrát použitá a je tak laskavá, že jí můžu dát kerunky na dvakrát, přeci jenom z mateřské dát najednou dva tisíce, je dost peněz. Tak se asi nebudu moct rozhodovat, nebo o ní přijdu úplně!! ![]()
Díky za radu, pani mi nabídla, že mi jí za 1900korun prodá a je jen párkrát použitá a je tak laskavá, že jí můžu dát korunky na dvakrát, přeci jenom z mateřské dát najednou dva tisíce, je dost peněz. Tak se asi nebudu moct rozhodovat, nebo o ní přijdu úplně!! ![]()