Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
ahoj, ano, su na to chranice (Chrániče popruhov Fumbee) - http://www.latkovky.sk/…ty/m_f_r.jpg
ale daju sa pouzit aj take navleky, my sme ich dostali zdarma k manduce - design socks
http://www.latkovky.sk/…nky-pruh.jpg
pripadne sa daju pouzit aj tie chranice na pasy v aute…
díky moc za radu, já si říkala, že něco na ti musí být
. Hned to jdu objednat.
Tak tohle samé přesně dělá náš bobek. Když si dostatečně ožužlá jednu stranu, přejde na druhou
Omotala jsem mu to na doma bryndákem
A jinak, ať si žužlá…
návleky existují, dají se sundat a vyprat
Většinou je mají tam, kde prodávají ty nosítka, např. zde http://www.branakdetem.cz/…-popruhy.htm
Chrániče doporučuju, my ji máme okousanou ![]()
Ale ty originál mi přijdou předražené, bych tam frkla třeba žínku, jen bych ji na tom spojeném konci rostřihla a zaobroubila, bavlněná žínka se dá sehnat za pár kaček ![]()
našla jsem v Brně originál (Fumbee..to je teda název) za 238,–Kč, což je myslím dobrá cena (jinde ke 400,–). Já než bych koupila žíňku a ještě ji upravila, tak jsou Vánoce ![]()
Prosím o radu majitelky manducy. Budu objednávat, volím mezi klasikou nebo limitovanou edicí. Klasika je z materiálu canvas a limitovaná celá z biobavlny. Líbí se mi vzor limitované Summer wave nebo klasická petrolejová. Teď nevím který ten materiál je kvalitnější. Není ta biobavlna moc jemná - vydrží ? díky
Já jsem v oochodě m+ěla možnost porovnat obě a přišly mi materiálově naprosto stejné. Jenom ta klasika má tvarovací šev pod zadečkem miminka a limitovaná edice ne. Ale to asi nemá vliv na funkci. No a protože jsme chtěli ušetřit, tak jsem vzala obyč. a slouží taky dobře.
Nosičky prosím, poraďte. Chtěla bych pro malého koupit ergonomické nosítko a nemůžu se rozhodnout jestli je lepší Ergo nebo Manduka. Malý má 2 týdny a chtěla bych ho pomalu začít nosit. Jak čtu, tak obě nosítka jsou od narození díky vložce vhodná. Ale stejně, než se nosítko vůbec pořídí, malý bude mít tak měsíc. Které byste preferovaly? Jinak měřím 175 cm a váhu mám 62 kg a manžel pokud bude nosit, tak výšku má 176 cm a váhu 90 kg.
@Beru Přesně tak, nejlepší je zajít do nějakého obchodu a zkusit, nebo se dají jakoby půjčit, a když ti vyhovuje, tak ho doplatíš a necháš si ho.
Zkoušeli jsme o víkendu. Resp. manžel zkoušel, páč já to těžký děcko vláčet nebudu.
(Zkoušet by měl ten, kdo bude víc nosit.) Nakonec vybral manduku…
@Beru píše:
Nosičky prosím, poraďte. Chtěla bych pro malého koupit ergonomické nosítko a nemůžu se rozhodnout jestli je lepší Ergo nebo Manduka. Malý má 2 týdny a chtěla bych ho pomalu začít nosit. Jak čtu, tak obě nosítka jsou od narození díky vložce vhodná. Ale stejně, než se nosítko vůbec pořídí, malý bude mít tak měsíc. Které byste preferovaly? Jinak měřím 175 cm a váhu mám 62 kg a manžel pokud bude nosit, tak výšku má 176 cm a váhu 90 kg.
Tak, tak nelépe vyzkoušet…my měli manducu a Matýsek v ní vůbec nechtěl být… ted jsem zkusila nosítko babybjorn a super moc se mu v něm líbí. Každé miminko je jiné…
Jo, jo, zkoušet přímo s dítětem. Já trochu doufala, že syn bude řvát (přece jen je starší), páč v 10m kupovat nosítko mi přijde trošku padlé na hlavu, to abych si pořídila další dítě, aby se to využilo/vyplatilo… Ale on ne, on byl ukrutně happy a to ho manžel vkládal a vyndával asi 4×, jak tu manduku a ergo zkoušel pořád dokola, páč se nemohl rozhodnout. A dítě furt vysmátý… ![]()