Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@zasemamina Manducu jsem zkoušela a bolely mě z ní záda, proto jsem radši koupila Liliputi. Předtím jsi ji nezkoušela?
Jednou se mi ale stalo, že mě bolely záda i z mého nosítka - měla jsem ho špatně utažené.
@zasemamina píše:
Dneska jsem si koupila, celá natěšená Manducu. Nevím jestli dělám něco špatně, ale trochu mě bolí záda. Možná je to tím že nejsem zvyklá na takovou zátěž, ale radši se ptám. Utahovala jsem kde se dalo. Když jsem utahovala ramenní popruhy, rozepínala se mi na levé straně novorozenecká vložka, stává se to? A jak moc se má vůbec utahovat, nevadí když např. udělám prudší pohyb a dítě se v tom pohne-podobně jako zabrzdí auto a zatlačí vás to dozadu, akorát syna to hodilo i do strany. Ráda se poučímDíky za rady.
Dále co jste výše psali o ceně za novou, tak u nás jsem koupila za 2.880,–
Já jsem Manduku kupovala už před čtyřmi roky a bolely mě z ní také záda - moc jsem ji proto nenosila. Vlastně píšu z ní, ale ona mě ta záda bolela i v šátku atd…
Teď jsem začala nosit malou v Manduce asi od tří měsíců a nosím ji dodnes - rok a čtvrt. Takže u mě to tedy nebylo nosítkem nebo šátkem, ale zádama. Nosím dodnes v předu a pohoda - záda nebolí. Někdy ji mám i dvě, tři hodiny.
Jinak jsem také musela hodně hledat, co kde utáhnout a přišla jsem na to, že ten pásek, co drží popruhy, aby nespadly z ramen, musím mít víc dolů k lopatkám, takže se mi špatně samotné zapíná, ale zapnu a pak záda vůbec necítím.
@paola white roční dítě nemám, ale měsíční ![]()
jak jsem psala výše: nemám všechno dokonale vychytané, v obchodě jsem si to zkoušela ještě jako těhu. s dítětem jsem mněla poprvé. zkřížené popruhy jsem ještě nezkoušela, mám M zatím pár hodin. mněla jsem v tom syna při vaření a když jsem krájela tak se v tom rytmicky s mými pohyby pohupoval. budu se snažit a snad ty mouchy vychytám ![]()
k těm bolestem, kdysi jsem chodila na rehabilitace kvůli podezření na skoliózu, ale po rehab. to už doktor neřešil nebo spíš rodiče už semnou po nich u ortopeda nebyli. tak to může být i mými zády ![]()
Příspěvek upraven 17.04.13 v 16:49
Mě záda ze začátku taky bolely, ale časem přijdeš na to jak si ji nastavit. Mě vyhovuje mít popruhy zkřížené. Mám úzké záda.
A jakou máš barvu?
@portia píše:
Mě záda ze začátku taky bolely, ale časem přijdeš na to jak si ji nastavit. Mě vyhovuje mít popruhy zkřížené. Mám úzké záda.
A jakou máš barvu?
olivovou ![]()
@zasemamina jo pak mi to taky došlo že je měsíční
mateřství mi odrovnává mozek ![]()
zkřížené popruhy mi hodně pomohli, hlavně jsem přestala mít pocit, že mi spadnou, ale i tak do toho 4. měsíce tam syn řval.
já měla taky problémy se zádama, ale pokud máš tu M dobře seštelovanou tak by to nemělo být nijak hrozné. já s prckem v M vyběhla skoro na vrchol Sněžky
chce to holt trénovat jako všechno.
Jo tak malinké mi tam vydržel dvě minuty..takže nosím až ted..co jsem četla, tak malé holky nosily v klubíčku, že mu nenecháš trčet nohy vem, ale zabališ mu je do klubíčka..
Včera jsem to už asi vychytala, záda v pořádku. Akorát ještě musím přijít na to jak utáhnout ten pásek za krkem, to mi moc nejde
A mám, asi nějaká deformace
, tendence pořád si ty popruhy dávat ke krku.
Taky jsem pořídila manducu a mělajsem v ní malou (8 měsíců) zatim jen jednou a to 2 hoďky a celkem vydržela ale chtěla všude koukat a vše vidět (ráda vše pozoruje) a celkem jí to nešlo tak se rozčilovala…vašim dětemnevadí že nemají moc prostor na koukání po okolí?
@markovape pokud nespí, tak mu to tak po 30min začne vadit. Ale obvykle usne. Když by byl vzadu, tak by měl asi lepší výhled, přes rameno..ale zatím nosím vepředu.
@markovape no my když jsme venku, tak mu to většinou nevadí, když vyskakuje ven
tak si s ním povídám, zpívám.. doma ho taky občas nosím, když potřebuju něco udělat, to už ty ručky lítají víc.
@markovape naše malá - rok a čtvrt - je stále nadšená z nošení na břiše. Já tedy nenosím denně, ale jak vidí, že beru nosítko, tak začne nadskakovat, jako že by sama hupsla do něj. A je v něm pak opravdu spokojená a to v kočárku už ji musím někdy otočit, aby viděla dopředu. V nosítku kouká do strany a je spokojená - líbí se jí, že je u mě
![]()
Nosím v manduce.
Ahoj uvažuji o koupi ergo nosítka, mam 4měsíčního syna, ale nevim jakou zvolit značku jestli manducu nebo bondolino atd. je mezi nimi nějaky zásadní rozdíl? ![]()
@dencina bondolino se zapíná na sucháč a popruhy se uvazují. Kdežto manduca s ezapíná na přezku a popruhy taky. Já jsem se v ní cítila jistěji, že se nemůže nic odepnout,„osuchat“ sucháč a tak.