Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Od jakeho veku ste mely mimca v manduce?
Pisi, ze je od narozeni. Zkousel jsem ji na synovi, moc se mu tam libi. Ale nejsem si jista, zdali je tam spravne. Nemate nektera nahodou fotku uplnyho mimca v manduce?
@Vemas tady je malej v 5týdnech, na sobě ho vyfoceného nemám, ale takhle spinkal když jsem ho sundala, takže myslím že tu polohu si představíš.
Bohužel mám takovou zkušenost, že manduca sedí s novorozeneckou vložkou tak do 2měsíců a pak je malá a dítku začne zas sedět až normální verze s nožkama od sebe kolem 4-5měsíce. A pak až do 2let bez problémů.
@Anonymní píše:
@Vemas tady je malej v 5týdnech, na sobě ho vyfoceného nemám, ale takhle spinkal když jsem ho sundala, takže myslím že tu polohu si představíš.
Bohužel mám takovou zkušenost, že manduca sedí s novorozeneckou vložkou tak do 2měsíců a pak je malá a dítku začne zas sedět až normální verze s nožkama od sebe kolem 4-5měsíce. A pak až do 2let bez problémů.
Diky za foto! A to mel nozky takhle dolu? Ja myslela, ze ma byt do stran? Ja to prave zkousela na synovi a prislo mi, ze to je desne neprirozeny ty nozicky takhle roztazeny. Obzvlaste jak je malejp
Já jsem novorozeně nosila v šátku, moc se mi v Manduce nelíbila… základ je, aby byli kolínka výš jak zadeček…
@avm3 ja satek nemam. A porizovat ho nebudu. By manzela asi piclo. Staci manduca za tu cenu ![]()
Ale chapu, ze na uplny mimco je asi lepsi satek
Mala byla drobek, takze jsem cekala az bude mit aspon tech 3,5kg, coz bylo nekdy kolem 3m a od ty doby obcas nosime ![]()
@Clairisek tak to byla drobek. Ja teda bych chtela nosit co nejdrive. A pocitam, ze malej jeste3,5 kg nema, ale snad tech par gramu nehraje takovou roli
@Vemas ja nosila malého asi od necelých 2mesicu, v te době mel tusim okolo 3,5-4kg, byl docela malinke miminko. zboznoval to hned od zacatku, vždycky byl spokojeny a chrnel. s novorozeneckou vlozkou jsme skoncili nekdy ve 4mes, kdy mel asi 6kg. nosim porad, oba jsme stále spokojeni. také jsem porad bojovala s nožičkama, bala jsem se, aby ho ty roztazene nebolely
ze zacatku je mel trosku jakoby pod sebou a jak rostl, tak porad vic a vic od sebe. ted uz je to uplna parada, sedi tam skvele ![]()
@peta81 no to je ono. Ja taky bojuju s tema nozkama. Malymu se to moc libi, ale proste ja se bojim o ty nozicky. Nemas nahodou nekde foto?
@Vemas to nemam, bohužel jsme to nefotili. ale jak jsem se prave bala jestli to delam spravne, prolezla jsem cely internet vcetne youtube a emimina, daji se najit fotky, kde holky prave radi, jak na ty uplne mala mimca. neroztahovat uplne ven obkrocmo, ty nozky mu tam proste nemůžou dosáhnout. takze nejdriv je mel obe vlastne uvnitř manducy schoulene pod sebou, pak jednu venku a jednu porad pokrcenou pod sebou a pak uz dosahly ven obe. spatne se to vysvětluje. ale urcite se nesnazit nasilim mit hned roztazene nozky venku. jo, a nandala jsem si ho v manduce na sebe a pak az jsem tam strkala ruku a celého ho trosku dorovnala.