Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@peta81 to si prave moc nedovedu predstavit. Na netu jsem toho moc nenasla.
Akorat tu novinku size it. Nemas s tim zkusenost?
@Vemas tu novinku jsem videla, ale to je tak cerstve, ze to vyjelo az nedavno, kdy jsme uz měli mrnave obdobi za sebou. ale co jsem si cetla a prohlížela, moc si to neumim predtavit, prijde mi to jako blbost ![]()
a nemuzes si to s prckem zkusit nekde v obchode, kde nosítka prodavaji? kamoska nejaka nemá? nebo vase detska mudr by neporadila? ortoped? uz mate za sebou všechny prohlídky kycli?
jinak trénovat před zrcadlem, partner at kdyztak pomuze.
@Vemas tak jsem koukala na fotky a zkouseli jsme to nekdy ve 2m a 10dnech, nozicky mela trosicku ven, vlozku jsme pouzivali cca do 5m, pouzivala jsem ji i v dobe, kdy sel zapnout uz jenom vrchni cvocek
o nozicky jsem se nebala, neroztahovala jsem nasilim, ale jinak mi na ty poloze neprislo nic spatneho
mela jsem koupeny i baby vak, ale to byl pro me des, jsem se bala ze ji nekde vytrousim ![]()
@Vemas píše:
@avm3 ja satek nemam. A porizovat ho nebudu. By manzela asi piclo. Staci manduca za tu cenu
Ale chapu, ze na uplny mimco je asi lepsi satek
Ale je ot o zvyku, někdo radši Manducu jak šátek. Je na miminko přizpůsobená, tak hlavně dodržovat zásady.
@Vemas nožičky jsou dolů jen v té novorozenecké vsadce. Ale když je mimi na těle, tak se ty nožičky opřou o tebe a výsledek je nakonec taky podsazený zadeček. Nám novorozenecká vsadka seděla tak do osmi týdnů, od té doby nám manduca nesedí. Řekla bych, že bude dobrá až tak za měsíc. Ale já mám raději šátek, Lukimu je výrazně pohodlnější a celkově je prostě lepší. Nosítko bych používala až na větší dítě a v době, kdy je potřeba dítě nandávat a vyndávat v průběhu nošení (třeba k lékaři).
Já jsem si koupila za 1000Kč zanošený dydimos a jsem hrozně moc spokojená. Manducu mám z bazaru za 1600Kč.
Nožičky jdou přece od sebe a ne dolů, má je roztažený. Já si manducu nemůžu vynachválit od narození, až do teď, kdy je dceři 13m. Sekám s ní i trávu na zahradě a většinou usne. Foto nemám, ale pokud @Vemas nechceš novou, kámoška prodávala, můžu se jí zeptat, zda ji ještě má na prodej kolem 1800,– byla.
@Vemas nasla jsem nejaky fotecky z prvnich pokusu, ale jsem na tabletu, tak snad budou fungovat odkazy na ne - prvni zkouska zapnuti, 1m 12dni, je to blbe upnuty, mala je moc nizko
… druha odlozena po usnuti bez 6dni 2m http://cdn771.asmira.com/…1032_720.jpg a posledni jednou zkousel chlap, to mela mala nejaky 2m 6dni http://cdn771.asmira.com/…9200_720.jpg
@Vemas ja jsem nasi malickou nosila temer od narozeni, bojkotovala kocarek. dalo by se rict ze temer 4 mesice jsme nechodily ven jinak nez s manducou. doporucuji navstivit specializovanou prodejnu, tam maji panenku jako detatko a vse te tam o spravnem noseni nauci. napr.
www.branakdetem.cz
u tech nozicek je prave dulezite aby kolinka byla vis nez zadecek a miminko tam bylo jak zabacek - je to aby nebyla vyvinuty prilisna zatez na zadicka. ze zacatku se miminko nosi s nozkama uvnitr a pak uz je davas ven. sama to poznas ze uz je tam detako moc na knop.
http://www.manduca.cz/zpusoby-noseni/ na techto strankach najdes take hodne uzitecnych informaci o spravnem noseni
@Clairisek @superandrysek holky, to jsou prdacke fotky, tak roztomile! ![]()
trochu sem vtirnu dalsi dotaz ohledne noseni, asi to plati pro všechna nosítka. jak jste při tom vy a vasi prckove obleceni?
jak ted bylo par dni krasne, mela jsem malého (5mes) na sobe, ja jen v tricku a maly bodo a mikcu a stejne nam bylo dost velke teplo. a co pak tedy v lete?? to budeme oba zpoceni a nalepeni na sobe? mate nejake zkušenosti třeba s funkcnim pradlem, co odvadi pot a tak? ještě jsem nepohledala, delaji se i takova bodycka pro prcky? a podotykam, ze ani jeden nejsme zadni spekati cvalici
ja nemam ani poradna prsa
a za normálních okolnosti se nikdy nepotim. dik za rady a postřehy.
@peta81 ono hodne zalezi na tom jak je ditko stare…ale funkcni pradlo je fajn a vyrabi se i pro mimca
@peta81 urcite se neco spesl pro prtata vyrabi, ale zkusenosti nemam, loni jsme vystacili s obyc hadrikama
ja byla pod ni kolikrat taky docela spocena a oslintana, ale mala v pohode
ale je pravda ze v tech nejvetsich vedrech v lete jsme byli spis doma do vecera ![]()
@Vemas jasně, takhle pod sebou je měl, nad tím bederním pásem. Nožičky dostran v novovložce jsem ani nezkoušela, byl prostě jakoby v klubíčku. Klasicky nožky od sebe měl až od 4,5m, už bez vložky a pak to bylo super. Většině holek co vím, tak na nějakou dobu manduca na mimi přestane sedět, právě v tom mezidobí.
Jinak tady má 5týdnů a 5kilo.
Je to jak psaly holky, když byl na těle tak je měl víc od sebe, jak jsem ho sundala, tak spal a klesly trochu dolů. Ale prostě měl je nad tím bederním pásem. Záleží i na tom jak má mimčo dlouhé nožky.
Jééé to jsou krásné fotečky, mě nikdy nenapadlo ji vyfotit, když ji sundám ![]()
Asi se tady nekdo ptal na funkční prádlo na mimi. Vyrábí ho Moira a mají i body na miminka. Sice se v tom to dítě spotí tak jako tak, ale důležité je to v tom, že když ho pak z Manducy vytáhnete, tak není ve studeném a nenachladí se. My jsme ho používali vždy do autosedačky, hlavně, když byly větší rozdíly teplot. V autě se vždy zpotil, ale pak když jsme ho vytahovali ven do kočárku, kde bylo třeba docela chladno, tak to s tou Moirou bylo určitě lepší, že nebyl v mokru. http://www.moira.cz/…ke-body.html
Jsou i jiné značky např. Little Angel, které dělají z Merino vlny, ale to už bylo por nás hodně drahé. Jinak Moira se dá koupit i z druhé ruky.