Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Už sem také zjistila, na bondolinu se mi právě líbí že se uvazuje, budeme se v nošení střídat s přítelem tak se nemusí nic přenastavovat, ale zase manduca má lepší recenze…tak nevim
@dencina
Ona je ta Manduca tak lehce „ovladatelná“, že i když se budete v nošení střídat, tak je to otázka chvilky, velmi snadno se přenastavuje na velikost.
Já musím přidat příspěvek z jiného soudku
Jsem totiž z Manducy nadšenáááá!!! Byla to ta nejlepší investice do dítěte. Nejenom, že jsme v ní syna uspávali, když byl miminko. Ale i později, když jsem potřebovala něco udělat a on se chtěl nosit, nebo překážel, nebo zlobil, tak šup na záda a tam byl ohromně spokojený. Už jsem myslela, že Manducy pošleme dál, protože druhé miminko nesnáší nic, v čem je trochu sevřené (od peřinky, přes šátek po Manducu). Ale kdepak. Ještě stále je skvěle použitelná na staršího. Má dva roky, 16 kg a 95 cm. A nosí se vní stále skvěle. Když jdeme ven, dám Manducu pod kočár a jakmile ho bolí nožičky nebo je unavený, tak šup na záda, kde je hrozně spokojený. Teď nám na výletě v ní usnul (na manželových zádech). Opatrně jsme ji prodloužili, vytáhli kapuci a spokojeně spal půlku výletu. No prostě super!
@alviola píše:
Já musím přidat příspěvek z jiného soudkuJsem totiž z Manducy nadšenáááá!!! Byla to ta nejlepší investice do dítěte. Nejenom, že jsme v ní syna uspávali, když byl miminko. Ale i později, když jsem potřebovala něco udělat a on se chtěl nosit, nebo překážel, nebo zlobil, tak šup na záda a tam byl ohromně spokojený. Už jsem myslela, že Manducy pošleme dál, protože druhé miminko nesnáší nic, v čem je trochu sevřené (od peřinky, přes šátek po Manducu). Ale kdepak. Ještě stále je skvěle použitelná na staršího. Má dva roky, 16 kg a 95 cm. A nosí se vní stále skvěle. Když jdeme ven, dám Manducu pod kočár a jakmile ho bolí nožičky nebo je unavený, tak šup na záda, kde je hrozně spokojený. Teď nám na výletě v ní usnul (na manželových zádech). Opatrně jsme ji prodloužili, vytáhli kapuci a spokojeně spal půlku výletu. No prostě super!
Ahoj, ja jsem byla s manducy taky nadsena, meli jsme to se synem obdobne…ted ma skoro 1,5 roku a na brise uz je to dost nepohodlne-chci se te zeptat, jak pises, ze ji beres sebou na vychazky a jak je unaveny zapnes ho…toho zvladnes sama zapnout na zada?? je na to nejaky grif nebo jsem na to leva:) ja ho na zada dostanu jen kdyz mi pomuze pritel…
@Jeannie2
já jsem kdysi viděla pár videí na youtube, např.
http://www.youtube.com/watch?…
ale nevím jak třeba s menším dítětem.
@Alka píše:
@Jeannie2
já jsem kdysi viděla pár videí na youtube, např.
http://www.youtube.com/watch?…ale nevím jak třeba s menším dítětem.
jee diky, tak budem asi dneska trenovat pred zrcadlem
![]()
Já jsem se to naučila sama podle návodu. Když byl menší, tak jsem to dělala tak, že jsem si dala Manducu na bok, tam ho posadila, držela pod zadkem a postupně posouvala na záda a zároveń natahovala jednu kšandu (ale to je asi i na tom videu). Teď už si syn vyleze sám. Dám si Manducu na záda, dřepnu, kluk na mě vyleze, trošku se předkloním a on už se drží. Jednou rukou si ho jistím pod zadkem a druhou lezu do kšandy
Chce to jenom nebát se a párkrát si to nacvičit
Tak snad se ti to taky podaří.
Holky tak super, za posledni tyden uz jsme profici v noseni na zadech…:-) ![]()
Ale chci se zeptat, davate porad nejake navleky na lytka tem vetsim detem? Synovi se prave akorat vyroluji kalhoty a couhaji mu ponozky…driv kdyz byl mensi meli jsme ruzne navleky ale ted je ma male…existuji nejake i pro vetsi deti, tech 18mes cca…diky za tipy;-)
@Jeannie2 můj tříletý syn má stejné návleky jako ten roční
(nosí je pod pyžamo)
Já nedávám nic navíc, max teplé ponožky do bot. Kousek holých lýtek ho tak akorát otuží
Ale nosím spíš po kratší dobu.
Ahoj holky, mám dvouměsíční mimčo a ráda bych si pořídila manducu. Než si jí ale koupím, tak bych si jí ráda vyzkoušela. Jsem totiž spíš kočárkový typ, ale ono to s dvěma dětma moc nejde O víkendu jedeme pryč. Nevíte náhodou o někom kdo jí půjčuje z Prahy nebo někdo z vás? ![]()
@Tarfinka Kdyby ti jí nikdo z Prahy půjčit nechtěl, tak třeba tady jí půjčují za peníze: http://www.branakdetem.cz/…tem/pujcovna
@Clarkia Jo, děkuji
. Já bych si jí samozřejmě i tak chtěla půjčit za poplatek od kohokoliv, ale příjemnější by pro mě bylo někde osobní předaní přímo v Praze a osobně se domluvit.
Čauky
, holky za jak dlouho si vám zvykli prcci na soukání do manducy? Mladej se u toho ještě docela dost kroutí a než podotahuju tak ječí, a nemám odvahu ho z manducy nikde vyndavat a znovu soukat do ní. Zatím si troufám jen doma. I tchýně se tváří jako bych ho týrala… ale to že je mu pak fajn a hned usne už jí nezajímá a hned mi ho bere
Takže se bojím jak se na mě budou lidi dívat a kecy nesnesu a nerada bych někomu oponovala, mám docela nevymáchaná ústa ![]()