Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Máte pravdu, nejlepší bude ji vyzkoušet naživo
Teď jen přemýšlím, jestli v našem městě vůbec někde je k sehnání.
No to neporadíme, když nepíšeš odkud jsi… (vlezla jsem ti i na profil a nic). ![]()
A poradíte mi jak s oblečením pro dítě? Jak ho do nosítka oblékat, když bude třeba 20 stupňů venku? Potřebuje něco speciálního?
@Beru mrkni na nosenideti.cz, možná někdo v tvém okolí nostíko má a nechal by tě vyzkoušet. Anebo jak už někdo zmiňoval, některé e-obchody nabízejí možnost zapůjčení, kdy ti pošlou nové nosítko a ty se do dvou týdnů rozhodneš, jestli si ho necháš, nebo pošleš zpátky a oni ti vrátí peníze (platíš jenom pár peněz za půjčovné)
nosítka jdou i půjčit od prodejce, funguje to tak, že složíš zálohu v hodnotě nosítka, když nosítko pak vrátíš, odečtou ti půjčovné a zbytek vrátí, někde, když si ho necháš, tak rovnou nechají to, co máš zapůjčené a nic se nevrací, případně odešleš půjčovací a zašlou nové a půjčovné samozřejmě neplatíš.
ergo má jiný typ té novorozenecké vložky jak manduka, ergo má takovou jako peřinku, rychlozavinovačku - manduka má jen takové všité „kalhotky“, do kterých se dítě zapne. Na léto nevim, jak bude ta vložka v ergu prodyšná, aby se dítě neuvařilo, navíc se dokupuje zvlášť.
Já mám manduku a ta jejich vložka mým dětem nějak nesedí
takže do půl roku preferuju pro mimi šátek.
Jinak manduka mi přijde taková univerzálnější jak ergo, mě třeba ergo nesedělo, že mělo víc polstrované popruhy a odstávali mi od ramen.
Být tebou, tak zapůjčím v obchodě manduku a uvidíš. (na rady typu babybjorn neber zřetel, je to předražená klokanka, pro dítě i pro tebe bude mnohem vhodnější ergonomické nosítko
)
@Gladys píše: …Jinak manduka mi přijde taková univerzálnější jak ergo, mě třeba ergo nesedělo, že mělo víc polstrované popruhy a odstávali mi od ramen…
Mně se zase ta manduka víc líbila proto, že jsem měla pocit, jako kdyby v ní to dítě líp sedělo. Nevím jak to popsat, prostě mi tam přišlo tak lépe zafixované… ![]()
Jinak koukám Gladys, že jsi s dalším dítkem vůbec neotálela.
Tak to gratulace veliká, ty manduku využiješ ještě habaděj… ![]()
@Wiolla no, já jsem si ho nenaplánovala, to ono samo ![]()
Jinak si říkám, že budem asi první uživatelé, kterým se manduka rozpadne
První syn ji okousal, nespočetněkrát musela do pračky, takže barva bledne. Ale teď už je zase u ledu, už mi vadí přes břicho
Takže šátek to jistí.
Já jsem ji tehdy kupovala v cca 9m prvorozeného, předtím jsem měla bondolino, které bych si byla nechala, kdyby mělo delší zádovou opěrku. Takže tam už mi přišlo, že mi dítě v obou nosítkách sedí stejně. Ale holt rozhodla moje extra úzká ramena.
@Gladys píše:
@Wiolla no, já jsem si ho nenaplánovala, to ono samo…
Prej samo. Ty´s u toho nebyla…?
![]()
@Wiolla píše:
Prej samo. Ty´s u toho nebyla…?![]()
![]()
Ne. Důrazně odmítám účast na jakémkoliv procesu, který by byl vedl k plození
![]()
@Gladys píše:
Ne. Důrazně odmítám účast na jakémkoliv procesu, který by byl vedl k plození![]()
pak jsou dvě možnosti - totální ožralost, nebo Duch Svatý
![]()
@Etcetera78 píše:
pak jsou dvě možnosti - totální ožralost, nebo Duch Svatý![]()
ba né. procesy, které NEMĚLY vést k plození samozřejmě probíhaly
Ale to mimino ke mě asi fakt hodně chtělo, když se bičíkovci prokousali krz pesar
(proto též pan Klobouček) ![]()
@Gladys píše:
ba né. procesy, které NEMĚLY vést k plození samozřejmě probíhalyAle to mimino ke mě asi fakt hodně chtělo, když se bičíkovci prokousali krz pesar
(proto též pan Klobouček)
To je fakt čurina!
No ten si fakt zaslouží být na světě! Vybojoval si to! ![]()
Ahoj maminky nosičky (radši ne „nosnice“, aby jste se některá neurazila
),
plánuji koupit Manducu na mojí 3-měsíční holčičku a nemohu se rozhodnout jakou barvu. Do užšího výběru se dostala červená a hnědá. Naživo je bohužel neuvidim, nebot u nás nikde nic takové k vidění není ![]()
Máte, nebo jste viděla, některá červenou nebo hnědou? Která bude lepší?
a co si myslíte o vhodnosti těchto barev i pro kloučka (kdyby další mimi byl kluk? ![]()
Prosím prosím, nemáte někdo náhodou zkušenost s půjčovným ergonomických nosítek? Chci Manducu nebo Ergo ale nikdo ze známých ho nemá a nechci ho kupovat po jednou vyzkoušení v obchodě, chtěla bych jej zkusit alespoň na týden. Poradíte nějaký internetový obchod, kde jej půjčují a nemusím mít strach z nějakých obchodnických intrik? Jinak je to pro měsíčního chlapečka, takže by tam měla být i novorozenecká vložka, že? Děkuji za odpovědi ![]()