Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@lemanka Njn a jak ho teda nosit?
Ja vim/tusim, ze asi dle pocitu…ale jak to mate vy?
@jan.ny17 Tak já měla malou v manduce jen párkrát, teď v zimě jezdí jen v kočárku. Pokud váš malý už udrží hlavičku, dala bych ho tam se zaplou opěrkou, pokud nedrží, tak s rozeplou.
CO se tyka prani, tak mi pani prodavajici rekla, ze nejlepe prat v povlaku od polstare, aby se v bubnu pracky nerozbily narazy ty spony na zapinani.
Co se noseni tyka, tak by mela byt manduca diteti tak, aby mu sahala minimalne ke krku, kdyz je to min, ma se rozepnout. A zase znovu zapnout az bude dite samo sedet. Pak uz se v manduce muze i otacet a koukat okolo.
@kar-maa Malá už sedí, ale když jí dám do Manducy, která je zaplá, tak mi přijde, že je jí malá
. Ty pásy, co vedou nahoru přes zádíčka ke mě nahoru na záda jí jdou vedle ramen, a nepřijde mi, že v tom sedí dobře, jakoby měla vypadnout, protože je to malé, krátké na tu délku
.
@lemanka sedici mimco uz ma mit ruce volne dane z manducy. Ta ji jakoby slouzi jen jako sedatko.
Manduca velmi kvalitní,,ale jsem smutný. byla objednána přes internet a já jako chlap ji nenandám na sebe a jsem s dítkem doma, takže jako k ničemu, navíc jsem zjistil, že v manduce dítě má být denně najvíce cca dvě hodiny z ortopedického hlediska, takže na úřad, do obchodu, tativi po pívo a noviny a basta, docela drahá sranda na nenošení děcka brrrrr, to než projedu šalino brno požařiju co chcu tak je ranec hodin, to si vezmu kárku a drkotám se s děckem a mám sebou i pár pribináků ![]()
@fj1200 Jak ji nenandas na sebe? TO mas 150 pres pupek? (promin, nechcu se te dotknout jestli jo). Dyt ta mam popruhu do aleluja takze by to melo jit snad na kazdeho. Resily se tu i zizalky… Jinak ja prave kvuli tomu investovala o par korun vic (cca 30,–
) a koupila v kamennem, kde jsem sla rovnou s ditkem a kde mi to pani primo ukazala, stravila jsem tam asi pres pul hodiny a az pak koupila. No a co se tyce casu straveneho v manduce.. Dokazete si predstavit sebe, ze byste byl nekde pul dne pripoutany s malou moznosti se pohnout? Ono je to prave jako udelatko, kdyz clovek potrebuje mit volne ruce ale zaroven ditko nechce/nemuze byt samo nekde jinde. Kdyby to tak melo byt kazdy den, ze v tom bude treba 5 hodin, tak je to blbost… ale kdyz se vezme na delsi dobu (vylet, zarizovani) jednou za cas, tak v tom nevidim problem ![]()
Jinak jsem inunní, takže snesu cokoli, jo vážil jsem 142kg, ted mám122kg a jde to fut dolů, nejsem prý tlustý říkají mi mědvěd, jinak mi zůstala postava udělaná po sportu ale obalil jsem ji tukem že, jinak si opravdu umím představit 5hodin, byl jsem kvůli jednomu člověku ve vyšetřovací vazbě dva dny fakt prča. Jinak jsem to bral za svého pohledu co nemá řidičák a nejezdí autobusem a furt chodí pěšky, půl hodky na vlak, pak sundat, půl hodky k mudrci, tři hodiny u mudrce, půl hodky od mudrce na obídek, sundat a třičtvrtě hodky na obídku, půl hodky na vlak, sundat ve vlaku, půl hodky domů, jsem country a děcko tam nevleze aspon naše ne,
další příklad se psama v lese udělám 25km za 2,5hod není problém se zastavit u studánek ale děcko nám tam nebude i kdyby jsme celé to prodloužili a děcko si tapkalo prostě nasoukat ho zpátky není možný, ted v 11měsících prostě chodí dnes mi uslo podle krokoměru v lese 857metrů vztekalo se tak až jsem ho musel sundat z nosítka, kopalo mně do ledvin, prostě chodec jako já, nejsem nadšenej, že tak brzo.Jak přemýšlím tak přemýšlím v našem případě u nás manduca je pasé, dítko dojde na poštu, skoro kamkoliv, z kočáru zdrhá už delší dobu. Nás momentálně dostalo děcko do ouzkejch a řešíme problém kde nejde vzít kočár a děcko je utahaný a nechce do manducy a nosítka. ![]()
@fj1200 A kolik měříš? Já mám bez 3 kil 100 kg a 175 cm a na popruhu mám ještě rezervu.
@fj1200 Tak to ale neni teda problem manducy, ale ditka
mate ho tam spravne? neni mu to nepohodlne? Mozna ale tady bude problem spis ten, ze jste zacali asi nosit pozde. Holt ditko, co je zvykle na pohyb a najednou ho pripoutame
Ja nosim maleho od mala a krasne mi pri noseni i usne
Ale fakt nevim…skoda ze mate blbou zkusenost…holt tedy budete kocarkovat a pilovat nervy ![]()
Kolik měřím bez ega ješitnosti a tří milimetrů 190centimetrů sport byl můj, už jsem nejsem matador, antidepresiva denní praxí, játra to nezvládla nafoukla se tukem, já si říkám kdo jsi, kde jsi, zhubni příšero, zdraví máš jen jedeno, koleno tě neuneslo, druhé bolí, hubnem rychle, manducu však neoblíknem, dítko ze začátku spávalo, nyní by však běhalo, pozdě vsazeno nebylo, on užívalo jiného žokeje, manželka se trápila, dítě v manduce nosila, prala prádlo, jídlo vařila, já koukal na syna, ják velká jsem to osina, hubnout jsem chtěl rychle, mudrc radil, že srdce mám jen hladíc, tepe mi srdce rychleji, však obvod pasu se moc nemění, druhý mudrc mi radí, natáhni budík a jez drahý, po dvou hodinách, hlad nehlad a budeš se mít zase rád, klesá mi váha jak radil, však manducu nenasadil, dítě je prokleté, závodní manýry má zaseté ![]()
@fj1200 Bozi - pobavils rymy
. Mene uz situaci…snad bude lepe
![]()
No jako, když mi přišla Manduca a poprvé jsem ji před manželem vytáhla a začala nasazovat, tak se mi zdála jakože malá - než jsem si ji samo upravila. Nejsem žádný drobek, kolem 80kg mám a manžel se řehtal, až se za břicho popadal, jak jsem na to hleděla a pak mi řekl, že to mám jak záchrannou vestu-ale jen pro sebe ![]()
Ale jinak jsme si na tuto vymoženost s maličkou na podzim hodně zvykly a malá nechtěla ani vidět kočárek, chtěla se jen nosit:)
@Jitka79 Taky mam cervenou
a o neco vic kg jako ty
ale aspon maji kam zaborit nozicky
![]()