Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, prosím o Vaši zkušenost - brouček (4 měs.) v manduce vydrží zatím jen max. 10 minut, to je spokojený, čumáčkuje a vše ok, potom ho to ale přestane bavit a začne se zlobit a musím ho vyndat. Bydlíme ve druhém patře bez výtahu a bez kočárkárny, takže bych moc ráda, aby na to přistoupil
. Zvykly si vaše děti taky postupně? Myslíte, že když ho budu nosit ze začátku těch 10 minut denně, tak se to prodlouží? S šátkem se nám to nepodařilo, ale z něho neviděl, tady vidím větší šanci na úspěch
. Díky za vaše zkušenosti
Syn tam také nechtěl být a u dcery to samé. Musím chodit to tam vydrží i snad 3 hodiny. Nesmím se ale zastavit. ![]()
@Blondie66 díky! jo, to by mi stačilo, doběhnout na roh pro mlíko a rohlíky a zpátky ![]()
@Ostružka Presne tak, zalezi co delate. Kdyz se zaseknu s nekym na pokec a stojime (pohupuju sice bokama) tak taky dlouho nevydrzi…proste musite chodit chodit a chdit. Pri vareni mi taky vydrzi jen chvili.. pak uz ma kuchyn okoukanou
Starší syn vydržel v pohodě, většinou usnul. Ale nesnášel, když mu bylo horko, to pak řval. Mladší nevydržel v ničem. Takže je to hodně o dítěti. Ale je možné zkusit taky nosit na boku v manduce, třeba se mu to bude líbit víc.
A od kdy se dítě dává normálně do manducy bez té novorozenecké látky? Kdyžbude umět samo sedět? Nebo je to nějak dané podle míry a váhy?
@peka83 Podle velikosti. Není absolutní míra a váha, kdy bez vložky. Asi ve chvíli, kdy už tam bez té vožky nebude „ztracené“. Já jsem třeba s vložkou nenosila vůbec a začali jsme nosit ve 3,5měsíci.
Holky, prosim o radu. Zvazuji koupi manducy a muj nejvetsi problem je, ze nevim jakou barvu
muzete mi poradit? Cetla jsem o vysisovani barev. Uvazovala jsem o cervene, cerne a nebo se mi libi i barva petrolejova/modra. Hodnotim z obrazku, nemam moznost je videt ve skutecnosti. Co se tyka cerne, nemuze v tom byt vetsi teplo v lete? Mam holcicku. Jestli se to tu resilo, tak se omlouvam, nemam sanci procitat celou diskusi. Dekuji ![]()
@Pomka já tedy nemám ani jednu z těch barev, máme olivovou, tmavší zelenou ale vyšisované to není a to jsem ji používala hodně, i jsem často prala.
@Pomka @Verca1989 my máme taky tu olivovou a je moc pěkná, myslím, že ty barvy mají vychytané všechny, tu khaki jsem vybírala na chlapečka, pro holčičku by se mi líbila ta červená nebo petrolejová. Černá je fajn, že se hodí ke všemu, a myslím si, že větší vedro v ní nebude, švagrová má černé ergo, půjčovala jsem si ho (loni v létě jsem párkrát nesla její dítě), a připadá mi, že to bude stejné..
A jinak nemyslím si, že by v černé mělo být větší teplo, určitě se nebudeš s miminkem vystavovat přímému slunci. U nosítek je spíš potřeba vychytat oblečení svoje a miminka, aby mimčo nebylo až moc navlečené, přece jen tělo maminky hřeje dost ![]()
Holky, díky, ohledně té černé, přemýšlela jsem, jak by to bylo na výletech… když bysme šli někde menší túru, tak aby se v tom dítě nepařilo. Mám ji teď půjčenou, tak ještě uvidím, jestli v tom malá bude…
@Pomka mému výtržníkovi se v ní na začátku moc nelíbilo, ale protest nebyl tak silný
, tak jsme trénovali a vydrží čím dál tím delší dobu
Manducu jsme koupili před týdnem, Otíkovi je měsíc ( a týden ) a připadá nám to jako zázrak, jak si ho dám do manducy, zapomene na svět a za minutku spí. Nejradši za chůze, ale celkem není problém i při sezení u počítače. Maximálně když se začne probouzet tak se projdu, něco mu zazpívám a spí jak dudek.
Takže - moje zkušenost je ta, že miminko v 1 měsíci a manduca můžou být kámoši.
@Pomka Opravdu dost sisuji, ja kdybych kupovala novou, tak vezmu nejakou svetlou, nejspis bezovou. Mam pouzitou cervenou a je to na ni znat, ze je nosena.