Nošení na boku

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28294
10.12.09 22:53

Nošení na boku

Holky poraďte jak nosit na boku.

Co potřebuju:

nosit Matese při domácích pracech, kdy on nespolupracuje a vykřikuje si a haleká

mít možnost rychle nandávat a vyndávat

taky aby měl on možnost aspoň nějakého pohybu (šmátrá po všem rukama)

aby viděl co dělám (hlavní věc, je zvědavej)

abych mohla něco dělat

Tak, mám Manducu, dávala jsem ho dnes i na bok, neb nemůžu stále zásobovat křupkami, když je na zádech, protože to je jediný, co ho zabaví a nevadí mu, že nevidí mě pod ruky. Ale bylo mi to nepohodlný, přes ty šráky a látku se nemohl moc otáčet, trnula mi ruka (možná sjem si to dala blbě, nedivila bych se).

Ale zas třeba se šátkem by to bylo pohodlnější?

Je mi jasný, že mě bude bolet rameno po chvíli, ale to sand vydržím, není to na dlouho. Přemýšlela jsem o ringslingu nebo mi poraďte jaký úvaz na bok. Svůj šátek 4,2m jsem sice prodala, protože jsem ho už nepoužívala, ale klidně si seženu nějaký kratší, to by se mi líbilo víc. Jak je to s těma ingslingama vůbec? Bu´d jsou přímo šátky nebo koupím kroužek a přišiju na šátek, chápu to dobře?

Dííík za odpovědi, oml. se za možná zmatený dotaz, jsem znavena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
10.12.09 23:48

Tys prodala krasavce Moritze 8-o ? ´
S mandukou nevím, s šátkem se dá na bok vázat toto - osobně mám nejradši kříž a klokana na bok, s tím, že kříž zůstává navázaný, takže šikovnější opakované nastopování/vystupování.

RS chápeš dobře, je i varianta nechat šátek a kroužky zvlášť a mít tzv. nešitý RS.

A když už si pořídíš ten kratší šátek, tak batoh se dá uvázat tak vysoko (hlavně když nekončíš v pase, ale na hrudníku, že ti dítě parádně vidí před rameno a je to pohodlnější než na bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
11.12.09 06:52

Ahoj, při domácích pracech ti dítě na boku stejně bude celkem dost zavazet, nejlepší by v tomhle případě bylo podle mě uvázat batoh na záda. Pokud se uváže dost yvoko, tak ti prcek přes rameno opravdu hezky uvidí…
Já mám nejraději na bok úvazy smyčka a koník - smyčku na delší nošení, na rychlopoponášení nebo na kratší dobu, kdy se potřebuju prcka zbavit (otevřít pošťákovi, zajít do sklepa) mám 2,5m šátek a vážu koníka.
S RS jsem se nějka nenaučila zacházet, ještě mu dám šanci s Aňulou a pak asi půjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
11.12.09 09:25

štěpu nosím v manduce na boku, ale nepřijde mi to na dlouhý nošení, neb to asi dělám blbě. Ale štěpán je tam spokojenej, na krátkou dobu, když potřebuju něco udělat, tak je to pro něj fajn.
Takže, když dávám na pravý bok, tak si levý popruh hodně povolím a zapnu ho přes rameno do pravý sponky.no a ten levý popruh si zapnu přes záda(jako kolem pasu ale zezadu) do levýho. Normálně používáme už prodlouženou manducu(rozeplej ten zip), ale když si ho dávám na bok, tak to zapínám, protože mu právě vadila ta látka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.12.09 09:42

suvik já teda neporadím.
Ale využiji tuto diskuzi a zpetám se od kdy lze dávat v Manduce na záda? A taky jak tento manévr porovádíte? Já si stále nějak nedovedu představit jak to dítě dostanu na záda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
11.12.09 09:50

Suvim´,
s nosítkem neporadím, ale dám tip.
Od té doby, co malá sedí si ji dám do jídelní židličky, navážu ji tam hračky, dám křupky, popř. pustím nějakou pohádku a postavím do kuchyně, koupelny.. Podle toho, co zrovna dělám. Ona se na mě kouká, hraje si, baští…
Vidím, že malý už má 8 měsíců, tak by to taky šlo a neměla by jsi starosti s šátkem a nosítkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
11.12.09 10:07

Katy2: všude píšou, že na záda od 8kg,ale já myslím ,že záleží hodně na dítěti.Naše tam třeba vůbec nechce být (zatím jsme to jen zkoušeli, ještě ani těch 8 nemá). Nemá moc výhled a já zase nemám takovej přehled co zrovna cpe do pusy, jaký kus popruhu. Jinak při zkoušce mi pomáhal manžel, sama jsem se bála, že prca vyklopím. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
11.12.09 10:08

Maxiku jo :oops: . Kvůli nosící bundě, aby mi suma za ni nepřišla až taková pálka. Už ležel ve skříni docela dlouho, naposled jsem ho vázala pravidelně tak ve 4 měsících. Musím se přiznat, že na bazar jsem ho dávala v pohodě, jak se ozval první zájemce, bylo mi to líto :roll: . Nu což, věčně bych ho taky skladovat nemohla :wink: .

No, tak koukám, že tipy jsou různé. Jsem právě myslela, jestli tu není někdo kdo s tím tak váže a esli se s takto uvázaným pidičlobrdou dá něco udělat. Tak asi že jako nééé jo? :twisted: .

Levi moc to nechápu…resp. když ho máš na pravém boku, tak jako levou myslíš tu šráku co je jakoby za zády a pravou tu co je před tělem? Zkusím to teda, abych věděla, jestli to je lepší. Ale asi se na to s Manducou vybodnu.

Sammy taky díky. V židličce ho nechávám, ale někdy to je na dýl, co zrovna dělám a já nemám dobrý pocit, když sedí sám v židličce, prostě mi to nějak vadí, lepší je mi, když je se mnou. Pocitově. Neumím jinak vysvětlit.

Zkusím ten batoh se sestřiným Didymosem a uvidím. Jak velkej šátek bych na to musela mít? Stačilo by asi 3,2m že jo?

Ty úvazy na bok jsem u Lentilky pokoukala už dřív, ale to je moc uzlování. To už radši budu uzlovat na ta záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.12.09 10:15

Tak zas jeden rozepsaný koment, co mi tu leží :oops: .

Suviku - taky bych vázala spíš šátek na záda (ale já prostě nosit na boku nevydržím, navíc pohodlný úvaz na bok částečně fixuje tu volnou ruku, protože přes rameno jde látka), v batohu je dítě podstatně výš než v nosítku, nedá se to srovnat.
Jinak RS jak jsi psala - koupit hotový, či koupit látku/krátký šátek+kroužky a udělat si šitý či nešitý RS.
Na batoh - pro mě 3,2 je minimum a co nejsem tak úplně šlank, tak i málo, spíš 3,6-7.

Katy2 - zapni si Manducu kolem pasu, dítě postav před sebe zády k sobě. Chyť ho shora v podpaží a rotačním pohybem hoď na záda. Pak mu v předklonu přes záda přehoď tělo nosítka, nasuň popruhy na ramena, zapni. A je to.
Krucipísek, já na to mám od září nafocený návod a ještě jsem ho nezpracovala :zed: .
No a teď jsem teprva koukala na ten metřík, to máš fakt malé prťátko. Pro malé dítě se to zmodifikuje sezením, opřením, já nevím čím (u Erga jde ještě třeba nasunutí z boku, nevím, nakolik u Manducy s tím jejím festovním bederákem, musím ještě pozkoušet)… ale spíš bych si to ještě odpustila, možná jsi to myslela jako otázku do budoucna? Už musím fičet.

Jo a EDIT - kříž na bok třeba není vůbec uzlovací :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
11.12.09 10:28

Lentil dík, zkusím teda baťocha. Třeba bude mručet taky a budu tam kde jsem byla. :-?

Mám doma placičku, co ho to nebaví pořád ležet, jenže na lození to hned tak nevidím. Takže plaká. Vzteká se. Chce dělat to co já.

Tak my ještě řeknite, vy co nosíte, jestli jste na doma hodně nosily a jak dlouho? Ségřin Jáchym už sice leze, ale taky dost často visí na noze a vyžaduje zdvih hore. Tož si tak najednou uvědomuju, že snad ten šátek fakt budu ještě potřebovat nebo co? Co?!

Třeba zbydou nějaké prašule po vánocích, mám svátek, narozeniny :twisted:

katy na záda jsem ho začla dávat až teď, takže tak v 7,5 měsíci. Obrat z břich ana záda je docela v pohodě. Prostě ho držím a sunu přes bok, jde to celkem jednoduše. První pocit byl, že jsem se trochu bála, ale pak už získáš grif a jde to. Hodně se předkloním, aby nevystupoval dozadu, šráky už vím, kde budou, tak chytím a dám na záda a je to. A je to fakt pohodlný. Mnohem víc jak na břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
11.12.09 10:39

Suvik, já nosím snad pořád :lol: , to je jediná poloha, kdy nebleje. Jinak jsem zapoměla napsat, když ho dávám na pravo, tak ten popruh,co mám na levý straně, tak zapnu jako přes záda křížem do pravého zacvakávadla (nevím, jak to nazvat), a ten pravý, ten pod paží za se do levého. Nějak takhle http://www.ditezeskatulky.cz/…ca_cz_sk.pdf. Je to i v tom návodu, co jsem dostala při koupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.12.09 10:43

Suvik - já šátek vždy užiju podstatně víc než nosítko, jednak že šátek mám prostě radši - je to i deka, líp se to pere, líp se to žuchlá do batohu, atd. - a potom to nošení na zádech je pro mě fakt s šátkem lepší.
Ale na to hore dole napodoma na boku mi přijde, že by byl fajn třeba i Haipa-daipa vak, ono to vyjde na dost malé peníze. Zase ale nevím, jak se to časem vytahá, to asi ještě nikdo nemá ozkoušené, a šátek se prodá fajně, že…
Uspávání v šátku jsem zrušila z důvodu nemoci, ale uspávala jsem dlouho. Při tom vaření jsem se ho zbavila fakt asi v tu chvíli, kdy začal sedět, takže šel do IKEA židle. Pro mě pohodlnější, a hlavně on v šátku ďábelsky rychle usíná - i v době, kdy spát nemá, je to pro něj prakticky povel, okamžitě pokládá hlavu a zavírá oči :lol: - takže jsem měla dvě možnosti - dítě řvoucí, či dítě předčasně před dokončením oběda uspané (a hlavně se spánkem bratrovým asynchronní :lol: , což je krutě nežádoucí).

Příspěvek upraven 11.12.09 v 10:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
11.12.09 10:44

Ajo. Já jsem byla líná se jít podívat do návodu, tak jsem tam cosi zesyslila, ale takto to nevypadalo. Tož že bych jí ještě dala šanci?

A jsem ráda, že slyším, že nosíš skoro furt, kdybych nenosila, tak ohluchnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
11.12.09 10:49

Mates je vyloženě nespací typ, ten aby usnul, musím jít půlhodinu v pravidelném rytmu se kolébajíc. V židli vydrží taky nějakou chvíli, takže lepší než když je někde odležen, ale u mě nekouká jak blboun (má takový připitomělý výraz), je takovej živější, mě se i líbí, že kouká co dělám. Možná ho naučím zlozvyk, ale vykládám si s ním a tak.

Šátek mi je na ramena taky o hodně příjemnější, nicméně stejně jsem ho nevázala, při tom nošení na břiše to bylo s Manducou jednodušší.

Možná jsem se s tím prodejem unáhlila, ale tak kdyžatk koupím ten trochu kratší. Sice to vyjde tak nastejno finančně, ale to je jedno… Musím to nejdřív vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
11.12.09 12:56

Suvik - s děckem na boku se cosi udělat dá, ale spíš činnosti na jednu ruku: urovnání věcí, zalití kytek, utírání prachu, míchání něčeho… na velké šůrování to není. Co jsem se dívala, většina lidí váže v praxi pořád na jednu stranu a zůstává jim volná dominantní ruka.

Nosila jsem tak ale hodně Haňu cca od 9m do roku a půl - to na zádech velmi rychle usnula, pokud byla jen trochu načatá, což se samozřejmě vždycky nehodilo. Takhle chvíli vydržela a nezavazela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí