Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3201
5.2.10 11:42

šátkování

Ahoj maminky, šátkující, nosící, či jen o tomto zvažující. Vím, že podobná témata už tu tak nějak byla, ale přesto proč si nepokecat o různých tipech a postřezích, kterých nikdy není dost.
Sama jsem začala šátkovat ve 3. tydnech me dcery, je hodně neklidná a plačtivá, a jednoduše nic nezabralo tak jako šátek. Maličká je v klidu, kouká nebo chrupká a já mám volné ruce téměř k čemukoliv :-D Nejradši máme kolébku v kříži s kapsou. Příští týden budeme mít tři měsíce, tak asi postupně přejdeme v kříži s kapsou. Zatím ho používáme pouze na krátké procházky. A co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51750
5.2.10 11:47

Ahojky,
tak my když byla malá mimčo, tak jsme pořídil vak od Haipa Daipa, byla jsem s nim moc spokojené, okolo 3 měsíců se malé v něm přestalo líbit, tak že jsme zakoupili Manducu a naprostá spokojenost. Nosíme zatím více méně doma, ale na jaře určitě využijeme i při procházkách venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 11:53

Katy manducu plánuje koupit manžel, protože se šátkem se trochu stydí, zatím ji nosí pod bundou a tam ten holčičí šátek není vidět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.2.10 11:56

Ahojky,

tak já nosila v šátku obě děti prakticky od příchodu z porodnice (Vojtu trochu víc - trochu víc plakal, ale nijak drasticky). Do kříže s kapsou jsem Vojtu stěhovala v 5 týdnech, Šárku v 6 týdnech. Vojtu jsem poponášela ještě ve 2 letech (pak jsem toho z důvodu těhotenství nechala).

S Šárkou chodím v šátku ven naprosto běžně, když byla poprvé ta sněhová kalamita, tak jsme kočárek nevytáhly snad 14 dnů v kuse 8-) Mám koupenou MaM kapsu (celoroční), do ní dávám ještě malou deku a Šárku do šátku dávám v oblečení, v jakém bývá doma, jen na nožky trochu víc a samozřejmě na hlavu čepici :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.2.10 11:59

Jé, zrovna včera jsem přemýšlela, že do šátkovací skupiny bych se určitě přidala :D
Včera na mě totiž na nádraží koukala jedna paní tak, že jí málem vypadly oči z důlků, jako bych byla nějaký exot :nevim: :mrgreen:
Tak jsem měla potřebu to někam napsat :lol:

Já nosím Markét v šátku od 10-ti dnů, nejraději ve dvojitém kříži, dobře se mi dotahuje. Nosím ji jen venku, doma ji to nebaví.

ginche: Jaký máš šátek? A jak jsi přiměla k nošení manžela? Mému se pořád nechce 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 12:05

Domi prozradíš mi víc o té Mum kapse?

Chuanitko tak mám šátek Šanami pastelka, je červeno-růžovo-oranžový a délka 4,5m. U manžela to vyplynulo tak nějak samo, malá opravdu hodně pláče a nošení je jedniné co logicky pomáhá. Takže s ní pravidelně vyráží na večerní uklidňovací procházky, kolem 21.00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
5.2.10 12:21

Jo kapsu taky zvažuji, jen furt nevím kterou, mě se líbi ta deluxe, jen že je jen v černo černé barvé a do té se mi moc nechce, černou fakt moc nemusím.

My teda zatím moc nošení venku přes zimu nevyužijeme, jsme pojizdí, tak že když někam potřebuji tak jedeme autem, ale na jaře se začneme více pohybovat na zahradě a tam bude manduca určitě užitečná. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21967
5.2.10 12:26

Tak se taky hlásím do klubu :-) I když, já střídám šátek s kočárkem a šátek používám spíš do neschůdného terénu, když vím, že mne čekají schody nebo tak něco. Mareček je úžasně klidné, usměvavé miminko, takže šátek je pro nás naštěstí spíš „dopravní prostředek“ než uklidňovadlo, ale nedám na něj dopustit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 12:35

Bohunko tak to máš fakt štěstí :palec: já opravdu od ráno do večera nosím, to jediné na nás funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6973
5.2.10 12:36

Ahoj,

já teda přímo nešátkuju, ale „Manducuju“ :wink: Honzík je nošenej cca od 6ti týdnů. Řekla bych, že nošení a kočárek je u nás tak 1:1.
Zatím nosíme jen na břiše, už se těším na jaro, až malej půjde na záda :lol:

Efča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
5.2.10 12:39

Ahoj…

Ja mam klasiku hnedej Vatanai, 4,5m
Prvniho syna nosila temer vsude a tehdy jeste podlehala tlakum okoli, ze prece MUSI jezdit i v kocarku… No nas broucek mel z kocarku hruzu, takze jsme ho asi v 8 mesicich zacali ucit vozit se v kocarku :roll: prochazky jsme chodili klidne na 2-3 hodky, tehdy to moje zada jeste snesla :wink:
Anezka je v satku taky od narozeni a protoze jsme zrovna bydleli v baraku bez vytahu a kocarkarny, hlubokej kocar jsem si tam vubec nestehovala a Anezka ho vlastne poznala behem prvniho pul roku asi 2×, kdyz v nem spala u babi na zahrade.
Ted priznam vic autosedackujem a kocarujem nez nosime, protoze Anezka mi daleko nedojde a kdyz na vec prijde, posadim ji k Elisce na kocar. Ale posta, urady atd. co mame na dojiti a blizko busovych zastavek jedine s satkem (nase posta treba nema ani bezbarierovy vchod :roll:), do mesta taky jedine s satkem, nemam nervy na to, mackat se nekde ve dverich obchodu s kocarkem.
Jak na exota uz na me nekoukaji (ovsem v r.2003 se synem to byla jina).
Vsechny deti byly od 6 nedel v krizi s kapsou, do te doby kolibka nebo v krizi s kapsou lezely.

chuanitko Ja chlapa k noseni taky neprimela, jednou to zkusil a nemohl pochopit, ze dostelovat si, jak tam malej sedi musi sam, bo ja necejtim jesi mu prepadava na jednu nebo druhou stranu, nebo jesi neni moc na volno nebo pritazenej. Tak se nastval a od te doby jsem si vsechny deti odtahala sama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.2.10 12:46

ginche: Moc se chlapovi nedivím, že s takovým šátkem nechce na veřejnost :lol:

Bohunka: Taky vozím v kočárku, teda vozila jsem než napadl sníh :mrgreen: U nás na vesnici bych teď bez šátku fakt zaplakala 8-) A taky dost jezdím vlakem a to si s kočárkem nedokážu představit už vůbec :nevim:

dori: To teda chlap moc ochoty neprojevil :roll: Mně přijde, že můj se spíš bojí si Markét na sebe tak moc přitisknout, vždycky se z mých návrhů nějak vykroutí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 12:49

Ahoj holky :)
Tak se také přidávám :) Nosíme asi tak od 1. měsíce nebo já nevím a to neustále. Kočárek byl víceméně jenom na spaní :) Teď stojí ve špajzu už pěkně dlouho :) A máme doma 4 Didymosy a 1 Šanami - v tom ale nenosíme. A taky máme kapsu MaM zimní, je fajn :)

A nato, jak na nás lidí koukají a na jejich kecy, už jsme si zvykly a myslím, že i oni na nás taky :)

Teď nosíme na zádech v dvojitém hammocku (nebo jak se to píše), na břiše jsme nosily v KsK uvnitř :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21967
ginche píše:
Bohunko tak to máš fakt štěstí :palec: já opravdu od ráno do večera nosím, to jediné na nás funguje.

Teda, to si fakt vůbec neumím představit, to by mi asi odešla záda :-( A jak ji v tomhle počasí oblékáš? Já pinďu asi moc nabaluju, dávám mu normální kombinézku, ale někdy se mi pak zdá zpocenej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579

chuanitko No jo, ono se tem chlapum s tim mozna nechce tahat, ten muj se vzdycky skamaradil az s krosnou na zada :wink: A koukam ze mame uplne stejne stary mrnata :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí