Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
28294
7.2.10 19:46

Chybička se vloudila, mamka je naležato…no však představivost prostorovou máte, když si na sebe umíte omotat kus hadru a dítě vám v tom drží ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
7.2.10 19:59

Ginche: :mrgreen: Jako když byla malá, tak se to ještě dalo, ale způsob, jakým nás kolikrát domlátí teď, je fakt šílený, fakt se těším nato, až bude spát celou noc sama :)

Suvik: hezká fotka a i hezky navázáno :) Je fajn, když rodiče podporují, u nás nejvíc moje mamka, tchýně je zvyklá a přítelkyně tchána s tchánem mají kecy, ale mají smůlu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
7.2.10 20:22

Tchýně trochu mění přístup. I když… Zezačátku to bylo takové to „a může v tom dýchat?“ „no jánevím, za nás taková moderna nebyla“ :mrgreen: , vtipné že a pak zjistila, že není špatný nosit třeba Matesa doma, když mě viděla jak si sedí v kříži na boku, co mi poradila Lentilka (ten se stal mým oblíbeným úvazem, když Mates doma prudí), totoiž mě by jinak tak strašně bolely záda (nosit jen na rukách (protože stejně by mi nic jinýho nezbylo, nenechám ho přeci řvát na zemi), tak se u toho musím různě vyklánět a kroutit a večer už nemožu. No a věšení prádla, jak bych udělala, když byt je nahoře a sušárna až dole. Takže to už trochu bere. Ovšem, když mě viděla jak ho nahazuju na záda, tak se to neobešlo betz „Pozor! Ať ti nespadne!!! Sssss, už byl skoro dole“ Já ti pomůžu." a nakonec „Až bude jaro budeš zase v kočárku.“ - přitom kočár využívám taky hodně, tak nechápu. No, to je jedno, jsem se zas vykecala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
7.2.10 21:03

Suvik a saxano pristup konzervativnich lidi a obas generace nasich rodicu je nekdy des a hruza, ale nemuzem se jim divit. Dle vypraveni: narodila sem se v roce 1984 po narozeni me mamce neukazali, rovnou odnesli, narovnali a zafixovali. Videla me az druhy den, cili zlata hodinka zadna :cry: kojeni probihalo na 15 min. dle toho jak sestram chtelo…rozbalenou me videla az pri odchodu z porodky. kojilo se po 3hodinach, spalo v postylkach, radsi moc nechovat, zvykne si na to. Po 2,5 mesici dostala mamka zanet prsu, kojit prikazali jen ze zdraveho, nacez postupne nemela mliko a ja sem byla de facto nasilne odstavena…dusledek caste nemoci do mych 2 let, v 15 alergie a lehci astma. V roce a pul sem sla do jesli a az ted mi doslo, ze dusledkem celeho procesu tehdejsich zvyklosti, sem cele detstvi mela nizke sebevedomi. prej sem byla hodne dite, ani moc neplakala......bodejt vyravala sem se v porodce, kde sem asi pochopila, ze me stejne nikdo nepochova a neprituli....... proste tak se to delalo, kdyby vedela, co ja dnes, urco by to bylo jine......

TO JA SVYM DETEM DELAT NEBUDU!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
7.2.10 21:13

Ginche: tak to je jak z Konceptu Kontinua :) Ale naprosto s tím souhlasím, svoje si obhájím, je mi jedno co si okolí myslí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
7.2.10 21:35

No, muselo to být děsný. Nevím, jestli to třeba tenkrát našim mamkám tak asi nepřišlo, když to tak bylo všude, ale stejně. Když si to představím, je mi smutno. A to hodně. Já se Matýska vzdala na pár hodin po porodu kvůli motanicím a bylo mi strašně smutno. A i třeba to, že s nimi nemohl být u porodu jejich muž. Nedovedu si to představit, být tam sama. Jinak já jsem byla sama asi 2 měsíce, protože jsem byla v inkubátoru. Nevím, jestli to taky svést na to (hodně mi vadila i škola, jaké z nás vychoválala připosránky a doteď mám poněkud problém s autoritama), ale sebevědomí jsem teda rozhodně moc nepobrala, cítím na sobě, že mám tendence si lásku „zasluhovat“.

Šátek a nosítka jsou výhoda, že je to mimino, batole často s náma. Mě se to líbí. Jemu taky, když vidí něco zajímavýho (dlouhý procházky moc neděláme, leda když je čas spánku, to pak spí, má rád změnu a hodně taky lidi kolem sebe). On je rád, že vidí co dělám. Třeba když jdem do té sušárny, tak třeba doma už ječí, že se asi nudí nebo já nevím a jak vyjdem na chodbu, hned kouká a výská si, jak se mu to líbí. Z toho mám vždycky radost. Právě proto se těším na jaro a léto, kdy už budem moct víc mezi lidi, teď chodíme pořád jen do lesa, nikde nikdo, musí být zachumlanej, to nemá rád…takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
7.2.10 21:51

holky zapomnela sem dodat, ze sem byla nedonosena…porodni vaha 2,5kg necelych. takze to byl fakt pruser…sofinku mi ihned po porodu polozili na brisko, prisala se, manzel byl celou dobu u me, prvni 2hod sveho zivota stravila s nama, byla i v manzelove naruci. Pac sem byla po 24hod porodu vysilena, myslela sem, ze ji prvni noc necham u sestricek, ale instinkt zafungoval. po prevozu na sestinedeli sem nemohla ani vstat, ale pri myslence na malou, sem se postavila a dosla si pro ni k sestram........fakt zirali :mrgreen: tak sem si ji odvezla na pokoj. Sofinka sama stravila asi jen hodinu, ale s moc hodnou sestrickou......od te doby je stale se mnou a to doslova.........Miluju ji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
8.2.10 06:31

Ahoj holky, přes víkend jsme nestíhala, tak jsem tu až teď :-)

ČIČINKO, ty jsi z Brna, že? ve čtvrtek dopoledne budu na Hlinkách v Holandii, pokud chceš, můžeš s estavit - půjčila bych ti šitý RS ze Šanami moře, co mu tu až asi rok leží :roll: Nějak jsem se s ním nezkamarádila, mám radši HD vak a krátký šátek na koníka. Aspoň by sis to vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.2.10 17:51

ginche, suvik: Já byla hodně „rozmazlovaná“, mojí mamce první miminko umřelo, tak se ode mně nechtěla hnout…

Taky spím s malou v posteli…teda nejdřív ji dám do postýlky a při prvním nočním kojení ji beru k sobě. Právě jsem zvědavá, až začne kopat a cestovat, jak se vyspíme :nevim:

suvik: Fotka mamky perfektní :palec:

ginche: Já jsem při porodu ztratila hodně krve, dvakrát jsem omdlela, tak jsem si malou nechala vzít asi na 24 hodin a do smrti mě to nepřestane mrzet :-(

suvik: Mně už ta zima taky leze krkem 8-) Chodím na procházky akorát po dědině, v lese to na uježděných cestách klouže a to navlíkání, to mě (i malou) berou všichni :cert: :cert: V létě pořád někde lítáme, teď to prostě nejde 8-)

Holky vy se máte, že vám děti v šátku vydrží i doma. Moje prostě ne a ne, jak dojdeme z procházky domů, začne se šponovat a chce ven. Nebaví ji to ani při vaření, natož abych si sedla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.2.10 17:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.2.10 19:13

Novire, diky za nabidku, ale ja jsem z Praglu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
8.2.10 19:24

No tak co se týká porodu a po´porodní péče… ihned po narození jsem se po malé natáhla a dali mi jí na břicho, ale jenom na chviličku, pak jí odnesly pryč mít, donesl mi ji manžel, mezitím mě šili, tak jsem jí ani nemohla mít u sebe. No a protože nebylo na šestinedělí místo, tak jsem ležela první den na gyndě a za malou jezdila výtahem. K prsu jsem jí dávala na chodbě v porodnici :cry: Bylo to strašné, první noc taky nebyla u mě, pořád brečela, měla hlad a nešlo jí se přisát, strašně jsme bojovaly s kojením a když jsem se zeptala, jeslti jí nemůžou dát aspoň trochu napít, tak mi řekly, že ne, že mám v porodním plánu, že UM nechci, ale při porodu si porodní plán nikdo nečetl. U druhého se budu bít za vše, co si přeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
9.2.10 14:17

Čičinko, tak to se omlouvám, ským jsem si to spletla??? Asi se Suvikem :lol: Nicméně nabízím variantu č. 2 :-) Můžu ti ho do Prahy poslat po ségře nebo švagrové, jedna pracuje na Plzeňské, druhá na Pobřežní :mrgreen:

AD separace u porodu - Tobík s emnou první noc nebyl, abych se prý vyspala, ale stejně to nepomohlo, mimina všud eokolo pobrekávaly a spolubydlicí chrápala. Takže byl beze mě cca 19.00 - 4.30, přinesly ho vykoupanýho a spícího. Dodneška mě to mrzí, ale pořádně jsem nevěděla co a jak, ani že si můžu dupnout, aby zůstal se mnou.
Dcera byla u mě cca kromě 5 minut, kdy mi ji na novorozeneckém oblíkli, pořád. Sestra mi nabízela, že můžu jít s ní, ale bylo to cca 3 hodiny po porodu a cestou na šestinedělí jsem sebou sekla, tak jsem raději odmítla. Druhý den jsem chtěla jít domů, měla jsem strach, že kdybych sebou sekla 2×, tak by mě nepustili…

SAXANO, to muselo být děsný, že jsme nemohly být spolu a ještě tam byly sestry takovéhle krávy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
9.2.10 14:26

Novire, kecáme s čičinkou a suvikem ještě na balvněných plenách a teď se k něčemu přiznám- já si je často taky pletu :oops:
Holky, sorry, nevím proč, ale je to tak :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
9.2.10 14:36

Novire: já jsem tam z toho byla úplně vyřízená, brečela jsem, malá brečela… no strašný, začátek našeho společného života nic moc, snad jsem jí to tím nošením a vším ostatním aspoň trochu vynahradila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí