Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
neczuz píše:
Dneska jsem to jen tak zkusila, překvapivě na záda jsem ho dostala v pohodě, jen nevím, jak podsadit ten zadek a roztáhnout nohy.
No, u tak malého pajtaša těžko
. Děti, co se propínají do luku a snožují, jsou největší lahůdka (mladší dítě mi takto totálně srazilo moje šátkařské sebevědomí na dno
).
Já když už fakt nevím, tak takovému nespolupracujícímu jedinci zaháknu lýtka o svoje předloktí. Akorát mi potom při dotahování krapet chybí třetí a čtvrtá ruka, ale ono se to nějak tento. Nevím nevím, jestli bych to verbálně vysvětlila. Umění improvizace
.
Zásadně dítě po nacpání látky vždy ještě do šátku natřepu.
Videa např.:
kamarádka
http://www.youtube.com/watch?…
oblíbená Nicole
Saxano, to je tak, když někdo neví roupama co by
. Jeden šátek někomu opravdu nestačí
a Zara vypadá fakt tak nádherně
, ať už jakákoli.
Vsem diky, KsK uvnitr vazeme a de to…jen obcas, kdyz je vztekla, tak se mi nedari nozky dat presne do pismenka M. tak ji musim domlouvat. Kdyz usne, tak jen ten vnejsi pruh pretahnu pres hlavicku a je poradne zafixovana.
Nemate nektera zkusenosti s klokankem. Mam pocit,ze ten se da uvazat snad jen na velmi velmi velmi klidnem detatku ![]()
Neczuz, to vázání na záda se, myslím, u takhle malého mimča moc nedoporučuje - že pro tenhle úvaz není úplně stabilní… Já jsem tak Helenku začala vázat taky až kolem roku.
PájaD píše:Neczuz, nevím, jestli takto „malé“ mimčo se dá vázat na záda. My jsme začali teprve nedávno a to je malému už 14 měsíců.
Myslím si, že až bude stabilně sedět, není problém malého šoupnout na záda.
No oni se právě informace na internetu strašně liší: Nejčastěji píšou od 6 měsíců. Ale četla jsem i 10 a 12 týdnů,9 měsíců (myšleno asi od doby, kdy sedí), jinde zase 8 kilo. Viděla jsem videonávody i s úplně minimimi, která ještě nedrželi hlavičku, s tím, že šátek měla až k uším. Tak jsem se chtěla zeptat někoho, kdo skutečně nosí.
Jinak jsem chtěla zkusit kapsu nebo batoh, ale zkončila jsem hned na začátku - nemohla jsem ani strčit šátek pod zadeček, protože furt snožoval.
Bohunko - je stabilní, dobrý vazač uváže i maličké miminko (nemluvím o sobě), i když třeba mně je to pocitově cizí, nevidět na tak malé dítě. Ale rok už je drahná doba, půlroční dítě úplně bez problémů.
ginche - moje děti jsou v šátku velmi velmi velmi klidné, ale klokan mi jde jako psovi pastva, celkově mi nesedí. Ze začátku jsem ho navíc vázala špatně, že jsem tu látku přes ramena stahovala až nakonec, přitom on se má ten šátek přeložit už při dotahování, takže na zádech jde látka hladce. Ale tos asi věděla.
neczuz - tak zkus začít kapsou na záda. On jakoby batoh je jednodušší, ale začátečníkovi s nožičkami nepomůže, kdežto u kapsy máš ty další dva popruhy, takže i když to není podsazené kdovíjak, tak se Ti nevyvrtí. Já třeba jsem měla kapsu v začátcích lepší než batoh.
Neczuz, u nás jsme začali s tím nošením na zádech až teď spíše z důvodu mé nejistoty. Přece jen malý více spolupracuje. Je to takové pohodovější. Předtím jsem právě měla strach, že mi hlavně spadne, špatně navážu. Je to asi hodně o osobním přístupu. Takže prakticky až doteď jsem nosila při svých 159cm 12-tikilogramového drobečka na břiše
.
neczuz - tak zkus začít kapsou na záda. On jakoby batoh je jednodušší, ale začátečníkovi s nožičkami nepomůže, kdežto u kapsy máš ty další dva popruhy, takže i když to není podsazené kdovíjak, tak se Ti nevyvrtí. Já třeba jsem měla kapsu v začátcích lepší než batoh.
Dík. Má má to tedy cenu zkoušet i s 5ti měsíčním mimčem?
neczuz - jasné, akorát takhle malé dítko má mít ruce pod látkou, což mi osobně přijde náročnější, to roční dítě se naváže mnohem bezproblémověji (a hlavně krásně placatě leží, aspoň ty moje). Ještě Ti pošlu odkaz na double hammock.
Len-til-kah píše:
Bohunko - je stabilní, dobrý vazač uváže i maličké miminko (nemluvím o sobě), i když třeba mně je to pocitově cizí, nevidět na tak malé dítě. Ale rok už je drahná doba, půlroční dítě úplně bez problémů.
Vidíš, tak to jsem nevěděla - ale já nejsem tak zkušená šátkařka, tak věřím zkušenější
Ale neumím si to představit, vždyť mrňous, co ještě nemá úplně pevnou hlavičku, se tam musí klimbat, ne? Nebo ho prostě přitáhneš úplně stejně jako na břiše? Tvářičku někde mezi lopatky?
Len-til-kah píše:No, u tak malého pajtaša těžko. Děti, co se propínají do luku a snožují, jsou největší lahůdka (mladší dítě mi takto totálně srazilo moje šátkařské sebevědomí na dno
).
Ale mě právě překvapilo, že by i jakoby spolupracoval - nemele se, leží, nepropíná se do luku. Jen mu nedochází, že po něm chci, aby roztáhnul nohy.
Bohunko - nevím, kolik máš doma nošených dětí, tak třeba řekněme zkušenější
.
Ono to malinkaté dítě je tam zanořené až po ušiska, vesměs se ani ty popruhy nevedou ze zad nosiče dopředu pod lýtky, jako u větších dětí, ale normálně se jim do toho ty pidinožičky zababoší celé, že prostě ani nekoukají ven.
Jak říká kamarádka „kocur v měchu“.
Toto jsem vygooglila
http://www.wrapyourbaby.com/…ys%20old.jpg
Hm a teď vidím, že ze sebe dělám blba
.
neczuz - já nevím, ale mi se tak nějak zdálo, že takhle malé dítě ani ty nožky hodně roztáznout nemůže. Dáváš jednorázovky nebo látkovky? Protože v látkovce mělo moje dítě plínu přes tak velkou část stehna, že tam jaksi na to podsazení nebylo tolik prostoru, kolik bych potřebovala. Vázat na záda jsem myslela, že umím od staršího, a najednou mi to šlo děsně špatně.
Příspěvek upraven 09.02.10 v 21:07
Len-til-kah píše:
(a hlavně krásně placatě leží, aspoň ty moje).
Šťastná to žena
![]()
Roznožky u nás trénujem běžně, můj gymnasta je v nich excelentní. Musím to dělat všechno hrozně rychle…nasadit šátek, podstrakat pod zadek, sesunout do kapsy a pak rychlostí blesku dotáhnout šátek - kritické místo. Nejčastěji hlasitě halekám na psa, aby cbičenec (ne nošenec, tak se mu nedá říkat) měl v blízkém okruhu nějaký ten zdroj zábavy, jinak předvádí prostná.
suvik píše:Len-til-kah píše:Šťastná to žena
(a hlavně krásně placatě leží, aspoň ty moje).![]()
Si to musíš umět vychovat
. Navíc moji dacani v tom šátku obvykle ještě ke všemu usnou
(kolikrát jsem nevázala právě proto
, potřebovala jsem, aby dítě ještě vydrželo vzhůru).
Neprovokuj
, že já ti ho půjčím dom!
![]()