Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Saxano tak to muselo byt silene. Tyhle veci by se nemely stavat ![]()
saxana a Cappy Krasne fotky na diskuzi stale chce nosit. Sofia uz konecne prisla na chut vertikalnimu noseni v krizi s kapsou a uvidime, co zkusime priste ![]()
Cappy píše:
Novire, kecáme s čičinkou a suvikem ještě na balvněných plenách a teď se k něčemu přiznám- já si je často taky pletu
Holky, sorry, nevím proč, ale je to tak![]()
Cappy v klidu, jsem na tom stejně, fakt nevím proč si čičinku a suvika pletu. ![]()
Zkusene vazatelky poradte mi dalsi vyzkousene uvazy pro 3m mimi…z kolibek prechazime do vertikalu. Rada se nosi, ale u vazani stale vyvadi, jak dovazu je klid ![]()
manualy i video mam, potrebuju odzkousene tipy pro neklidne deti
ginche já nejsem nijak strašně zkušená vazatelka, ale nám se osvědčil kříž s kapsou uvnitř, dá se to dobře dotahovat na sobě s dítětem. A jinej úvaz jsme ani nepoužívali, mě to moc vyhovovalo.
Si nás s Čiči všichni pletete jo?
. Tak co máme teda očividně společné jsou Matesové (ale ona má Matyáše a já Matěje), ale jinak teda…
No pobavily jste mě, já si pletla na diskuzích od deníčkama stejně znějící nicky /třeba od M/, ale od té doby, co jsou tady v diskuzích i obrázky…
![]()
ginche píše:
Zkusene vazatelky poradte mi dalsi vyzkousene uvazy pro 3m mimi…z kolibek prechazime do vertikalu. Rada se nosi, ale u vazani stale vyvadi, jak dovazu je klid
Já dneska vázala spící dítko
Vřele doporučuju ![]()
Ginche: díky za pochvalu, to je nový vytoužený šátek
A také doporučuji kříž s kapsou uvnitř, jako jediný se dá pořádně dotáhnout. Váže se tedy přímo na dítě, ale to se naučíš. Rozhodně lepší než KsK ven
A taky nejsem nijak extra zkušená
Ráda bych toho uměla víc a naučila se pořádně cpát látku na zádech pod zadeček…
ginche píše:
Zkusene vazatelky poradte mi dalsi vyzkousene uvazy pro 3m mimi…z kolibek prechazime do vertikalu. Rada se nosi, ale u vazani stale vyvadi, jak dovazu je klid
My nejdříve používali kříž s kapsou uvnitř, ale jak se začal malej všelijak vrtět, byla to hrůza
. Nám se potom velice osvědčil dvojitý kříž (používali jsme ho pak takřka stále). Výhoda je, že máš šátek navázaný už dopředu a dítko do něho jen strčíš a zase v pohodě vytáhneš. Stačí jen doupravit, dotáhnout. Jen si musíš hlavně kontrolovat podsazení.
PájaD: no mě zase přijde ten dvojitý kříž docela vratký, KsK uvnitř je takový stabilnější, v zimě lepší, je tam vrstva látky navíc a co do vázání není zas tak složitý
Ale je to věc názoru. Dvojitý kříž jsme používaly, když byla větší a právě když jsem jí potřebovala vyndavat a zandavat ![]()
Nám dvojitý kříž opravdu vyhovoval i v zimě. Většinou jsem stejně měla ještě zapnutou bundu nebo svetr přes malého
. Ono taky záleží hodně na šátku, když je to opravdu držák, vše se dost utáhne, tak tolik vratký dvojitý kříž není. Takto jsme chodili venčit i naše psí telátko
a bez problémů.
Ale každému opravdu sedne něco jiného
.
PájaD: jasně, taky záleží na velikosti mimča, pro menší mi přijde prostě KsK uvnitř lepší
Ale je to na každém a taky na dítěti, naše skákací Nina musí být na zádach v DH, jinak utíká ![]()
Nemáte někdo zkušenost s vázáním menších dětí (5 měsíců) na záda? Já už na břiše pomalu přestávám zvládat. Má 8 kilo a nemůžu se dočkat, kdy ho hodím na záda, abych s ním něco mohla i doma udělat. Dneska jsem to jen tak zkusila, překvapivě na záda jsem ho dostala v pohodě, jen nevím, jak podsadit ten zadek a roztáhnout nohy. On je furt dává k sobě.
Pájo, dřív jsem se k pc nedostala, balíček odeslán ![]()
A protože jsem si myslela, že je dneska středa, tak jsem se bála, aby ti šátek došel do pátku, tak jsem ho poslala pilně, zítra, nejpozději ve ČT ho budeš mít doma.
Byl to takový zvláštní pocit, když jsem ho předávala paní za přepážkou, dej, prosím, vědět, že dorazil, bojím bojím
Neczus: a co vážeš za úvaz?
Cappy: a co za poklad jsi posílala? ![]()
Pája se zamilovala do Zary, tak jsme se domluvili, že si ozkouší tu mou, bohužel jsme od sebe docela daleko, tak to vyřešil balíček a ČP, a „za odměnu“ se já seznámím s Indiem
![]()
Cappy, neboj, okamžitě se ozvu. A budu s ním zacházet jako s největším pokladem světa (to je náš malej
). Už teď mě jímá hrůza, abych ti se šátkem nic neprovedla
. Budu megaopatrná
.
Neczuz, nevím, jestli takto „malé“ mimčo se dá vázat na záda. My jsme začali teprve nedávno a to je malému už 14 měsíců
.
Myslím si, že až bude stabilně sedět, není problém malého šoupnout na záda.