Mei-tai Liliputi nebo Manduca?

6243
31.1.10 18:10

Mei-tai Liliputi nebo Manduca?

Ahoj, vybírám nosítko pro našeho malého a Váhám mezi Mei-tai Liliputi a Manduca (obě jsou ergonomická). Máte s některým z nich zkušenosti? Které byste doporučili?
Předem děkuji za Vaše rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
616
31.1.10 18:17

Ahoj, my máme Manducu a jak jsem se toho zpočátku bála, tak teď jen chválím a chválím. Je to pohodlné, záda nebolí, snadná manipulace. To druhé nosítko neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
31.1.10 18:49

mám šátek a manducu, tu až od Vojtova roku, potřebovali jsme nosit na zádech a se šátkem mi to na záda prostě nejde… spokojená jsem, hlavně protože může nosit i muž a nez mojí pomoci, nenaučil se moc ten šátek motat…
meitai by se asi nemělo moc používat pro děti pod 6měsíců (četla jsem to..), navíc je prý spíš na kratší výlety, protože popruhy nejsou tak polstrované.. a časem řežou…

ale liliputi dělá i ergonomické nosítko, dobré je ještě bondolino, v pase je suchý zip a popruhy se zavazují,, to není špatná varianta.. manduca má dost těch plastových částí, přezek…

zkus se mrknout na www.salatky.cz nebo www.nosenideti.cz , docela dost informací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.1.10 18:56

Manducu jsem měla na zkoušku, Mei Tai jsem si šila a používám (s dobrým polstrováním :mrgreen: ). Obě se mi líbily nosí se v nich dobře, jsou pohodlné… V Mei Tai nosím klidně i přes 2 hodiiny a OK (teď už teda trochu trpí zádové svaly, s naším obříkem :lol: )
O tom nenošení do 6 měsíců jsem nečetla, ale princip mi přijde stejný, tak pokud udrží hlavičku, klidně bych nosila i v Mei Tai… :think: Manduca má něco odepínacího pro novoše…

Co mi přijde na Manduce lepší, je rychlejší zapínání a to, že nic netaháš po zemi. Ovšem Mei Tai stojí polovinu a uvazáat uzel taková tragédie není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
31.1.10 19:15

Také jde oto, pro jak staré mimčo. Asi bych vzala spíš tu Manducu kvůli snadnější manipulaci… Ale Liliputti také není špatné, mám nosítko a bez problémů, ovšem šátek u nás vede :) Mei tai jsem neměla možnost vyzkoušet… ale myslím, že Manduca bude fakt jednodužší na používání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.1.10 20:01

Mám MeiTai, šila jsem si sama, víc jsem polstrovala a udělala si to projmuté jako liliputi.
Nemůžu si vynachválit. Nosila jsem tak od 2-3 měsíců. Ještě nedávno na sněhu jsem v tom Lindu měla.
Manduca sice vypadá super, ale ta cena :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
31.1.10 20:06

V meitai si musis vic hlidat podsazeni zadecku, manduca je tvarovana, kdezto meitai rovne.

Mela jsem bondolino, ted mam manducu, hodne ocenuji, ze i kdyz mam manducu rozepnutou, tak nic netaham po zemi, takze si ji kolem pasu muzu cvaknout treba preventivne a vzit do ni, az je potreba, to bude myslim sikovne, az bude Mates behat a bude prubezne vystupovat a nastupovat.

Ta novorozenecka vlozka v manduce neni nic zvlastniho, je to jen kus latky, ktery dite drzi o neco vys, nez je bederak, takze ho to nenuti mit tolik roztazene nozky.

Meitai vede urcite cenou, pokud mas rozpocet naknap, tak radeji meitai a treba nejaky nosicsky doplnek, treba kapsu. Pokud nemusis penize tolik resit, sla bych radeji do manducy, prijde mi preci jen trochu vymakanejsi. Hodne dobre je na ni nastavovani vysky zadove operky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
31.1.10 20:31

Pro Sašu mám Mei Tai, jsem spokojená. Teˇpřes zimu ho v tom téměř nenosím. Navíc ho nestrčím pod zimní bundu, ale nedávno jsem musela s ním k doktorce na kontrolu, všude sníh nebo led. S kočárem bych se tam kodrcala dlouho a navíc než ho dostanu do fusaku atd :roll: :oops: Tak jsem ho víc oblékla do kombinézy a šup do mei taie - byla jsem tam rychle, pak zase rychle uvázala a šup domů. Minulý týden měl po očkování horečku a já nosila a nosila doma tak 2 hodiny než šel spát. Ale nosí se mi dobře. Jen jsem nějaké dřevo a nejde mi ho hodit na záda :roll: bez toho, že mi ho tam někdo přidrží :-( Nemám lilliputy, ale „klasický“ Mei Tai.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
31.1.10 20:42

paraplicko, jak jsi to zkousela na zada? Ja nasunuju bokem, pritom klecim na zemi, jsem v predklonu a da se to. Sice jsem pak zpocena az na prdeli, ale jeste nespadnul :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
31.1.10 20:47

Já mám manducu a maximální spokojenost. Druhé nosítko neznám, takže nemůžu hodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
31.1.10 21:04

Já si koupila manducu a byla spokojená.Využila jsem ji dostatečně.
Druhé nosítko neznám,tak nemůžu porovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
31.1.10 21:10
čičinka píše:
paraplicko, jak jsi to zkousela na zada? Ja nasunuju bokem, pritom klecim na zemi, jsem v predklonu a da se to. Sice jsem pak zpocena az na prdeli, ale jeste nespadnul :mrgreen:

Já to zatím zkoušela jen nad postelí - naštěstí, chvilku ho v klidu udržím, ale když sáhnu pro druhý popruh, leze mi Saša buď dolů nebo na hlavu :mrgreen: , já zpocená taky v těch stejných místech jako ty. On mi na těch zádech dává nohy k sobě, já o tom nevím a tak mi nejde popruh přehodit. Potvora jedna, asi ho blbě držím :think: Zkoušela jsem to přesně podle instruktáží - i co jsem viděla na netu - ale asi něco dělám blbě. Když mi ho někdo na zádech přidrží, tak to jde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
1.2.10 08:48

Ahoj, všem děkuji za vaše příspěvky :-)
V době, kdy ho asi začneme využívat bude malému cca 7 měsíců. No tak uvidím, pro které se nakonec rozhodnu. Byl tu tip ještě na jedno nosítko a to také vypadalo šikovně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
1.2.10 08:55

Záda jsem ještě nezkoušela, ale myslím, že na jaře a vlétě už tam Lindu nosti budu.
Jen stále nemám ušitou opěrku na hlavu :roll:
Dokud byla malá, tak ji nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
24.2.10 12:49

zk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek