Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3201
5.2.10 17:17

Saxano máš zkušenosti s žakárovým didy? Chtěla bych nějaký lehčí na doma a na jaro, tak sem na vážkách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.2.10 17:23
Katy2 píše:
chuanitko a foto vlastní kapsy by nebylo? Já si na takové šití teda netroufám, to bych na toho někoho potřebovala. :think:

Foto zatím nemám, až tak moc hrdá na ni nejsem, nejsem bůhvíjaká švadlenka. Nicméně účel plní výborně.
Já jsem si přečetla nejdříve tohle: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…

A pak tu diskuzi. A šila jsem ji zhruba takovou, jako je na straně 5 diskuze, http://www.nosenideti.cz/china.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 17:30

Ginche: tak pro mne těhotenství zas tak krásné nebylo, sice bezproblémové, v pohodě, ale tím, že jsme zrovna stavěli barák mě to strašně omezovalo. Možná je to hnusné takhle říct, ale je to tak…

A žakár mám: Medvídky a měla jsem ty kopretiny, je super, ale přímo letní šátky jsou vlny, ty jsou ultratenké, ale já radši vlnu, i klidně na léto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 17:46

Saxano ja od 25.tydne ležela doma.....ale dítě bylo furt v břiše a tudíž po všech stránkách zabezpečené :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
5.2.10 17:53
ginche píše:
Těhotenství je krásná věc, ale mateřství úplně jiná. Představy se zcela rozchází s realitou!

To bych tesala do kamene :pankac: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 17:55

Ginche: já jsem byla taky nakonec na rizikovém, ale to proto, že se doktorovi nelíbilo moje vypětí, měla jsem 2 zaměstnání… A kdybych měla doma opravdu jenom ležet, tak se zblízním, ale co naděláš že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 17:56

Novire: podle mě je mateřství lepší :) ale samozřejmě se nato nedá připravit, hlavně nato, že se člověk nevyspí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 18:15
Saxana22 píše:
Novire: podle mě je mateřství lepší :) ale samozřejmě se nato nedá připravit, hlavně nato, že se člověk nevyspí :twisted:

Tak spánek bych si dala :lol: Co si budeme povídat, jsme frajerky…po porodu sem byla ráda, že si vůbec vyčistím zuby, teď miluju večerní vanu, aspoň 10 min. denně sama strašně pomáhá, ale bez svého super manžela bych to nezvládala. teď řešíme, jaký nový šátek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 18:31

Ginche: 10 minut jo? Já co jsme dodělali koupelnu s vanou, tak tam chodím s knížkou a vínkem a jsem tam hodinu :mrgreen: Ale to až když malá spí :) A co máš tedy doma za šátek, promiň, nestíhám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
5.2.10 18:56

Však já jsem neřekla, že je to horší, jen je to fakt úplně jiné, než si člověk představuje… U prvního jsem si řůžově malovala, jak se budem procházet s kočárkem, od rána do večera si hrát a usmívat se na sebe :lol: Tobík byl naštěstí celkem spací, za to malá mi to vrací asi za oba. To nevyspání je fakt nejhorší, všechno snesu (řev, vztekání, ranní double přebalování pokajděného zadku, brajglík v bytě, absenci volného času…) jen bych se chtěla pořádně vyspat a ne co hodinu a půl (a to, prosím, v lepším případě) vstávat a spát jen na půl oka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 19:03

saxana mam šanami pastelku a teď chci didy. mala je fakt neklid sám, kdo nezažil nepochopí. Spát chodím s ní, páč spí s námi na loži, jak sem psala do jiné mnou založené diskuze.

novire naprosto Ti rozumím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 19:21

Novire: tak to znám, Ninuška je taky nespací dítko :( Ale zase je jinak hodná, chce to zapojit chlapa… A ty v noci kojíš?

Ginche: a kolik je malé? A také záleží samozřejmě natom, co se ti líbí, s Didymosem chybu neuděláš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
5.2.10 19:31

Já jsem si třeba představovala, že budu nosit víc. Mates není vyloženě nosící typ, ale má smůlu, potřebuju občas do sušárny, se psem do lesa a takové ty věci, kdy prostě nejjednodušší je nasadit dítě a jít. Akorát prdové období to mu pomáhal usnout, ale taky ne vždycky. Žasnu jak některé děti usnou, jen se naloží do šátku, Mates vůbec, ten furt čučí a až teda už je fakt unavenej, tak si dáchne. Leda jak mu bylo do těch 4 měsíců a fungovalo to teplo a kolíbání. Doma jsem ho do šátku po tomto období na usnutí dát nemohla vůbec. Resp. ne že bych ho tam zbytečně dávala, ale když nechtěl usnout a jako poslední nouzi jsem ho tam dala, tak ječel jak vytrženej.

Saxano to žehlení lnu bych ještě dala, právě třeba tu vlnu, jak jsem chtěla (ta se mi hodně líbila), jsem si odůvodnila, že když bude šátek zaprasenej, tak se mi ho nebude chtít prát v ruce :-). Bála bych se ho dát do pračky, byť mám program na vlnu (no asi zbytečně pere to fakt šetrně, ale nějakej důvod člověk mít musí, aby si nechal zajít chuť no ne?). Viděla jsem naživo sovičky, i jsem měla navázaný a byly tak krásně vzdušný. Akorát se mi nelíbí. No tak jsem zvědavá co bude nového na léto. I když vzhledem k penězům si asi zase nic nekoupím :-)

Jo hrozně se mi líbilo Indio Ibišek, co někdo prodával na ND…hned bylo fuč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
5.2.10 19:37

Jojo, kojím :roll: Chlapa zapojuju co to jde přes den, v noci to musím holt zvládat sama… kolikrát už mě napadlo, že přestanu kojit, že v noci jí může dát flašku i on :-D
Aňula je naštěstí normálně taky hodná, tak se to dá… Přes den spí úspěšně v kočáru i v postýlce, taže nosím podobně jako Suvik - na venčení psa, do sušárny, při vaření… A taky na nákupy - to tam pak spí místo spaní doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 19:37

Suvik: my jsme měli teď taky takovou nosící pauzu, ale to bylo spíš mojí neschopností naučit se pořádně vázat na záda :) A vlnu mám 2 :) A Nino se mi tedy zfuflikatělo, vločky jsem ještě neprala, ale to je holt asi riziko podnikání no. Jako výmluvu proč nekoupit další šátek to neberu :mrgreen: Ale kdybych nenarazila na ND, tak jsem rozvodně finančně bohatší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí