Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
A můj chlap taky nosil, tedy jenom na břiše a jenom občas, na záda to neumí
Pořídili jsme nosítko a stejně jí tahám já, ale mě to baví ![]()
oblikani Ja davam bodycko, puncosky, pletenej svetr(takovej ten jak vzdycky babicky napletou novorozenatkum), otepleny gate a teply ponozky, klidne i dvoje. Dam do satku a kdyz je echt zima(treba vcera -12) tak ji zapnu pod svou bundu. Mit kombinezu, davam jen bodycko, puncosky a kombinezu. Zadna dalsi vrstva. Vsem detem to stacilo a ja se vetsinou obesla bez svetru, tak jsme se pekne hrali navzajem ![]()
Jojo, u nás muže taky nadchla až krosna, šátek nějak nezabral, a to máme tmavomodrý, tak si nemohl stěžovat na barvu ![]()
doriang píše:
oblikani Ja davam bodycko, puncosky, pletenej svetr(takovej ten jak vzdycky babicky napletou novorozenatkum), otepleny gate a teply ponozky, klidne i dvoje. Dam do satku a kdyz je echt zima(treba vcera -12) tak ji zapnu pod svou bundu. Mit kombinezu, davam jen bodycko, puncosky a kombinezu. Zadna dalsi vrstva. Vsem detem to stacilo a ja se vetsinou obesla bez svetru, tak jsme se pekne hrali navzajem
Hmmm… jsem si to myslela, že ho moc nabaluju - já mu dávám to, co ty, ale ještě navrch tu kombinézu… jsem moula, pak nemá být zpocenej, chudáček ![]()
Doriang jak píšeš okolí může vytvářet tlaky. Pro mé rodiče je to něco nepochopitelného, a „dyť mi můžou uklouznout nohy a kočárek je přeci odzkoušený“ Kdežto manželova maminka svého druhého syna nosila už v 70.letech ve vlastnoručně vyrobeném vaku
…dělala ho intuitivně a okolí bylo dost šokované. Jo a nejsou Češi, ale Bulhaři.
Oblíkáni: nám se tedy ještě hodně osvědčily návleky na nožičky
Když byla malá, tak jsem si nechala uplést takové teplé capáčky a dávala jsem fleesový overal a pod to jenom bodýčko. Ono záleží natom, jak je velké mimčo…
A my teď nosíme buď jenom v teplejší kombinéze a nebo slabší a navrch kapsu, záleží na počasí. Já mám jenom flízku…
Ginche - kapsa vypadá např. takto http://mokoshop.cz/…satek-2.html (není to ta značka, co máme doma, ale je tam hezky nafocená ze všech stran ![]()
Můj muž taky v šátku nenosil. Jednou měl na zádech Vojtu (to mu bylo cca 10 měsíců), když jsme šli na tůru. Víc jej začal nosit až v krosně (máme Deuter) - a to zas odmítám nosit já, protože těch kilo navíc, co to má, se mi tahat nechce ![]()
Šátek máme jeden - 4,5m dlouhý Vatanai (modrý), dlouhý je až zbytečně moc. Když jsem jej kupovala, tak jsem si najivně myslela, že bude nosit i tatínek ![]()
A u nás je Šátek taky spíš dopravní prostředek - Šárka je mimořádně hodné miminko (už od narození
)
Ginche: na okolí se vykašli, časem se naučíš odsekávat a nebo ignorovat, na vysvětlování nemám náladu, někdy se tedy i pohádám, když je někdo „extra“ chytrý ![]()
Domi: tak u nás je tedy 4,5 metru akorát. Jde také oto, jaké používáš úvazy…
a ad okolí - tak to já si nemůžu stěžovat
Dítě v šátku je naopak výbornou příležitostí, jak zapříst hovor
Snad pokaždé, když někam např. jedeme busem nebo tramvají nebo čekáme na zastávce, tak se někdo přitočí (většinou paní ve věku našich rodičů) a začne na Šárku: „No tobě je hezky u maminky, teploučko, že? To je lepší, než kočárek!“ - a pak s zajímají, jestli mě z toho nebolí záda, jak je holčička stará, jak tam je „uchycená“ (přes kapsu ten šátek moc vidět není) apod.
K oblíkání: na domací oděv navléknu kombinézku a čepičku, často dvojitou, a teplé capáčky. Doma ji jen strčím dovnitř…je fakt, že ze začátku nebyla nadšená…ale teď si libuje.
Domi díky za tip
ginche Ja to nastesti mela jen od babicek jako svych babicek, prababicek deti… ale ono tehdy to bylo sileny jen vylezt se satkem - a nedusi se, a dyt je tam moc zmackanej, a porostou mu krive nozicky
v saline kdyz me nekdo poustel sednout tak s vykrikem:Jezismarja, vy tam mate zivy miminko! - ne, ja si prenasim panenku
dnes se taky obcas stane ale uz ne tolik ![]()
A kdyby byli rodice moc neodbytni tak prijd sem, my te podporime
![]()
Ahoj
,
tak já mám šátek Vatanai-Tibet slabý týden,ale paráda.Vážu hlavně dvojitý kříž a malý je v něm moc spokojený,jen si nesmím sednout
!
Takhle přesně jako na exota se na mě dívaly starší dámy před 12 lety,když jsem nesla dcerku v klokance ![]()
Příspěvek upraven 05.02.10 v 13:06
Saxana22 píše:
Ginche: na okolí se vykašli, časem se naučíš odsekávat a nebo ignorovat, na vysvětlování nemám náladu, někdy se tedy i pohádám, když je někdo „extra“ chytrý
Máš recht!!! musím se naučit na ně nehledět ![]()
Jo jo, tak okolí na nás taky občas kouká jako na zjevení, co že to mám na bříše. ![]()
Jinak my už doma nosíme spíš jen na zádech, tam se jí líbí a myslím že manducu hodně využije teď v lázních, nastupuji se starší dcerou 16.2. a malou samo bereme sebou, tak že tam se manduca šikne, protože obstarávat jedno dítě a druhé bude vřeštět v kočáru, tak to si jí raději hodím na záda. ![]()
Hmm tak kapsa vypadá pěkně…nemáte někdo zkušenost ještě s jinými?