Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16247
5.2.10 12:51

A můj chlap taky nosil, tedy jenom na břiše a jenom občas, na záda to neumí :( Pořídili jsme nosítko a stejně jí tahám já, ale mě to baví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
5.2.10 12:53

oblikani Ja davam bodycko, puncosky, pletenej svetr(takovej ten jak vzdycky babicky napletou novorozenatkum), otepleny gate a teply ponozky, klidne i dvoje. Dam do satku a kdyz je echt zima(treba vcera -12) tak ji zapnu pod svou bundu. Mit kombinezu, davam jen bodycko, puncosky a kombinezu. Zadna dalsi vrstva. Vsem detem to stacilo a ja se vetsinou obesla bez svetru, tak jsme se pekne hrali navzajem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
5.2.10 12:55

Jojo, u nás muže taky nadchla až krosna, šátek nějak nezabral, a to máme tmavomodrý, tak si nemohl stěžovat na barvu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
5.2.10 12:57
doriang píše:
oblikani Ja davam bodycko, puncosky, pletenej svetr(takovej ten jak vzdycky babicky napletou novorozenatkum), otepleny gate a teply ponozky, klidne i dvoje. Dam do satku a kdyz je echt zima(treba vcera -12) tak ji zapnu pod svou bundu. Mit kombinezu, davam jen bodycko, puncosky a kombinezu. Zadna dalsi vrstva. Vsem detem to stacilo a ja se vetsinou obesla bez svetru, tak jsme se pekne hrali navzajem :lol:

Hmmm… jsem si to myslela, že ho moc nabaluju - já mu dávám to, co ty, ale ještě navrch tu kombinézu… jsem moula, pak nemá být zpocenej, chudáček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 12:57

Doriang jak píšeš okolí může vytvářet tlaky. Pro mé rodiče je to něco nepochopitelného, a „dyť mi můžou uklouznout nohy a kočárek je přeci odzkoušený“ Kdežto manželova maminka svého druhého syna nosila už v 70.letech ve vlastnoručně vyrobeném vaku 8-o …dělala ho intuitivně a okolí bylo dost šokované. Jo a nejsou Češi, ale Bulhaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 12:59

Oblíkáni: nám se tedy ještě hodně osvědčily návleky na nožičky :) Když byla malá, tak jsem si nechala uplést takové teplé capáčky a dávala jsem fleesový overal a pod to jenom bodýčko. Ono záleží natom, jak je velké mimčo…

A my teď nosíme buď jenom v teplejší kombinéze a nebo slabší a navrch kapsu, záleží na počasí. Já mám jenom flízku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.2.10 13:00

Ginche - kapsa vypadá např. takto http://mokoshop.cz/…satek-2.html (není to ta značka, co máme doma, ale je tam hezky nafocená ze všech stran 8-)

Můj muž taky v šátku nenosil. Jednou měl na zádech Vojtu (to mu bylo cca 10 měsíců), když jsme šli na tůru. Víc jej začal nosit až v krosně (máme Deuter) - a to zas odmítám nosit já, protože těch kilo navíc, co to má, se mi tahat nechce 8-)

Šátek máme jeden - 4,5m dlouhý Vatanai (modrý), dlouhý je až zbytečně moc. Když jsem jej kupovala, tak jsem si najivně myslela, že bude nosit i tatínek :wink:

A u nás je Šátek taky spíš dopravní prostředek - Šárka je mimořádně hodné miminko (už od narození :hug: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 13:01

Ginche: na okolí se vykašli, časem se naučíš odsekávat a nebo ignorovat, na vysvětlování nemám náladu, někdy se tedy i pohádám, když je někdo „extra“ chytrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.10 13:02

Domi: tak u nás je tedy 4,5 metru akorát. Jde také oto, jaké používáš úvazy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.2.10 13:02

a ad okolí - tak to já si nemůžu stěžovat 8-) Dítě v šátku je naopak výbornou příležitostí, jak zapříst hovor :wink: Snad pokaždé, když někam např. jedeme busem nebo tramvají nebo čekáme na zastávce, tak se někdo přitočí (většinou paní ve věku našich rodičů) a začne na Šárku: „No tobě je hezky u maminky, teploučko, že? To je lepší, než kočárek!“ - a pak s zajímají, jestli mě z toho nebolí záda, jak je holčička stará, jak tam je „uchycená“ (přes kapsu ten šátek moc vidět není) apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 13:03

K oblíkání: na domací oděv navléknu kombinézku a čepičku, často dvojitou, a teplé capáčky. Doma ji jen strčím dovnitř…je fakt, že ze začátku nebyla nadšená…ale teď si libuje.

Domi díky za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
5.2.10 13:05

ginche Ja to nastesti mela jen od babicek jako svych babicek, prababicek deti… ale ono tehdy to bylo sileny jen vylezt se satkem - a nedusi se, a dyt je tam moc zmackanej, a porostou mu krive nozicky :roll: v saline kdyz me nekdo poustel sednout tak s vykrikem:Jezismarja, vy tam mate zivy miminko! - ne, ja si prenasim panenku 8-o dnes se taky obcas stane ale uz ne tolik :-D
A kdyby byli rodice moc neodbytni tak prijd sem, my te podporime :wink: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
5.2.10 13:06

Ahoj :mavam: ,
tak já mám šátek Vatanai-Tibet slabý týden,ale paráda.Vážu hlavně dvojitý kříž a malý je v něm moc spokojený,jen si nesmím sednout :mrgreen: !
Takhle přesně jako na exota se na mě dívaly starší dámy před 12 lety,když jsem nesla dcerku v klokance :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.02.10 v 13:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.10 13:06
Saxana22 píše:
Ginche: na okolí se vykašli, časem se naučíš odsekávat a nebo ignorovat, na vysvětlování nemám náladu, někdy se tedy i pohádám, když je někdo „extra“ chytrý :)

Máš recht!!! musím se naučit na ně nehledět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
5.2.10 13:07

Jo jo, tak okolí na nás taky občas kouká jako na zjevení, co že to mám na bříše. 8-o
Jinak my už doma nosíme spíš jen na zádech, tam se jí líbí a myslím že manducu hodně využije teď v lázních, nastupuji se starší dcerou 16.2. a malou samo bereme sebou, tak že tam se manduca šikne, protože obstarávat jedno dítě a druhé bude vřeštět v kočáru, tak to si jí raději hodím na záda. :mrgreen:

Hmm tak kapsa vypadá pěkně…nemáte někdo zkušenost ještě s jinými?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí