Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Souhlasím, že člověk je se svým šátkem spokojený, dokud nemá ještě nějaký jiný.
Hopp jsem chválila až do nebes, ale od té doby, co je doma Zara, tak na něj vesměs jen nadávám ![]()
doriang píše:
chuanitko …A koukam ze mame uplne stejne stary mrnata
No fakt!
![]()
Katy: Já tak dlouho uvažovala o koupi kapsy, až jsem si ji raději spíchla sama ![]()
Novire: Tý jo, ty máš věcí ![]()
Oblékání - já teda nechám Markét to, co má doma, na to flísový overálek a šup do šátku. Pak na nás obě mikinu a bundu nebo mnou vlastnoručně šitou kapsu ze staré bundy. To jí pak dávám ještě teplé ponožky navíc.
Takže ji oblékám méně než vy, ale zatím v pohodě.
Reakce okolí - zatím pozitivní, typu: Tobě je u maminky dobře, tak bych se chtěl mít apod ![]()
(Až na tu tupě koukající paní na nádraží včera
)
Šátek mám Storchenwiege leo béžový, 4,6 m a taky omotávám, ale třeba se bude časem hodit, že je delší. (A nebo když ponese tatínek
)
Novire, ceny na německém e-bay jsou o hodně lepší? Uvažuju na jaro o dalším šátku…
To rozhodně, pokud máš štěstí, tak se s použitým Didy pruhy ze stálé nabídky vč. poštovného vlezeš tak do 1200,– Ale chce to hlídat, rychle se rozhodovat a neupínat se jen na jedne šátek ![]()
Chuanitko, béžové Leo jsem chtěla pořídit na léto na RS, jaké je? Je tenké, vzdušné?
A jak se s ním váže? Je takové tužší nebo krásně měkké poddajné?
Další šátek schvaluju, to je potřeba
![]()
Já už se teď třepu na další Zaru ![]()
Novire, už jsem se na to dívala, ale nezaujala mě.
Já čekám na ajrní kolekci - tam jsou krásné poklady ![]()
Babizny tak ještě šátkovou diskuzi? No já s ezblázním, v plínkové diskuzi se to zvrhává v nákupní středisko, tak se opovažte tu vychvalovat a nakupovat nějaký šátky!
.
Německý e-bay je zlato! Čekám právě na balvněné Indio natural, které mi vydražila kamarádka za 1100,–, u nás nové v 6 velikosti stojí přes 3.000. Slintala jsem nad zimní limitkou téhož s vlnou, ale nakonec kvůli rodinnému měšci jsem odolala (a pak to utratila za plínky
).
My máme Iris 4 na batoh, měli jsme Moritz v 5, ale byl mi trošku kratší než bych si představovala. Zatím jsem neměla nic jiného než Didymos, zajímá mě docela ta Zara. Viděla jsem v obchodě s 50% hedvábí a bylo to něco neuvěřitelnýho, asi ne moc nosné, ale nevím, ale nádherně houbnké, jak peříčko.
Nosím já, muž jen párkrát v Manduce.
Novire taky máme červenou Susesku!
.
S reakcema okolí jsme se setkala veskrze pozitivníma, spíše negativní jsou u některého příbuzenstva a jedné cosijakorehabky, která mi ovšem radila nosit čelem od sebe, tudíž jsem její předchozí rady brala dost s velkou rezervou vzhledem k této zhovadilosti, co se do mě snažila nahustit.
Áááááá http://cgi.ebay.de/…s_Babytragen?…
No čertví, kam se vyšplhá, ale ten by mi šel k pleti ![]()
Teda Novire, tam je výběr
Díky za tip ![]()
Cappy: Nemám možnost srovnat Leo s jiným šátkem, ale přijde mi spíše teplejší a tužší, i když se s ním váže bezvadně, já to zvládla bez kurzu s 10-tidenním mimčem. Každopádně na léto zvažuji jiný šátek.
Ještě drobnost - musíš omrknout, kam prodávající zasílá, většinou píšou že jen do Německa. Nikdy se mi ale nestalo, že by to do ČR odmítli poslat, poštovné je zpravidla 9EUR…
Jo a banky, si účtujou většinou nehorázný poplatek okolo 200Kč za převod do zahraničí, takže doporučuju zřídit Paypal ![]()
A končím, jdu uspávat mimino…
Chuanitko, taky jsem se učila vázat bez kurzu a taky s tuhým šátkem, ale jak už jsem psala, od té doby, co je doma Zara (krásná, měkká, poddajná, prostě perfektní
), tak už na Hoppovi nedotáhnu ani pořádně uzel ![]()
chuanitko a foto vlastní kapsy by nebylo? Já si na takové šití teda netroufám, to bych na toho někoho potřebovala. ![]()
Domi: tak to jsi hubeňour
Ale pak se zase třeba bude hodit na DH, mě by malá například z batohu vyskákala
A já kapsu využívám jenom v zimě, jinak oblékám tak, abych jí mohla vyndat i venku
A taky záleží natom, kdy se mimčo narodilo
Ještě bych mě zajímalo, jak dáváš deku na záda
A sousedka taky dobrý, já zase jedněm rodičům sáhodlouze vysvětlovala, proč klokanku fakt ne ![]()
Ginche: Didymos je značně lepší, lépe se s ním váže, nemá ten šílenej dvojitej lem. Já jsem si Šanami nechala na houpací síť na zahradu, ale na začátek taky posloužil dobře ![]()
A tedy podrobně co máme doma:
Didy: Martin, Vločky Purpur, Modří medvídci a Nino med šafrán.
Nosítko Liliputi, Kapsa MaM a ten Šanami orange.
Měli jsme Didy: Pískový medvídci, šedé kopretiny, Rybky s vlnou, Tis se lnem, Peekaru vesta, kapsa Mothercare