Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s různými typy směsí do pekáren. Mám vyzkoušenéí ty z LIDLu, jsou prima i cenově (35 Kč za 1kg směsi), ale ráda bych něco zjistila i o dalších. Díky za každou zkušenost, Jana
Ahoj Jano, já dělám chleba sama-ne ze směsi a kupuju v Globusu chlebovou žitnou a pšeničnou mouku a do toho si můžeš přidat jakýkoli semínka. Dělám chlebík i pro prcka bez semínek.
nemám dobré zkušenosti z žádnou směsí.
Nejlepší směs je:
300ml vody
500g - 550g OOmouky (nebo nějaké směsi různých druhů mouky)
lžička suš. droždí
lžička soli
kmín
2 střední vařené brambory
a semínka…
cena i s pečením cca 10kč
JVP píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s různými typy směsí do pekáren. Mám vyzkoušenéí ty z LIDLu, jsou prima i cenově (35 Kč za 1kg směsi), ale ráda bych něco zjistila i o dalších. Díky za každou zkušenost, Jana
Ahoj,
směsi jsou obecně drahé, jak z Lídlu, tak Labeta.
za 35 Kč máš dvě kg chlebové mouky, pšeničná chlebová i žitná chlebová stojí u nás v Kauflandu 15,50.
Ty směsi jsou jen smíchané suroviny, nic navíc tam není, takže 5 minut práce navíc a poloviční peníze.
Dobré recepty jsou zde http://domacipekarny.dama.cz/
Holky, moc děkuju, postupně se to učím používat
, tak jsem si říkala, že ty směsky budou jednodušší
Díky za rady, postupně určitě přejdu na smíchané suroviny
těch receptů je dost na to, aby byl člověk za chvíli jak koule
![]()
Lenko 79, vidím, že máš za chvíli termín na dvojčátka, tak držím palce! Jana
Já si směsi kupuju v DM drogerii a můžu doporučit v podstatě všechny z nich, u nás je nejoblíbenější kmínový a semínkový. Ale vlastní míchání je samozřejmě rychlejší a o dost levnější.
Super směs na chleba dělají v Bayerově mlýně v Kunčičkách u Bašky. Stojí 16 Kč za kilo. Je to směs 4 druhů mouky. Bohužel se dá koupit pouze tam, v obchodní síti není. Ale kdo to nemá do Frýdku daleko, rozhodně se vyplatí - a je fakt super.
Sati píše:
Super směs na chleba dělají v Bayerově mlýně v Kunčičkách u Bašky. Stojí 16 Kč za kilo. Je to směs 4 druhů mouky. Bohužel se dá koupit pouze tam, v obchodní síti není. Ale kdo to nemá do Frýdku daleko, rozhodně se vyplatí - a je fakt super.
Jj, já to mám kousek a mohu potvrdit, že je dobrá.
Směsi nemám ráda, za prvé jsem z nich měla vždycky spadlý chlebík a za druhé obsahují - neříkám že všechny - protispékavé látky, a já chci chlebík bez éček.
Ale teta si chválila ten kmínový z globusu, éčka nemá a je dobrý. Akorát já zas nemám nikde blízko globus. ![]()
Sati píše:
Ano, toto je tak odpovídající cena za umíchání mouky.
Samotná chlebová mouka v Kauflandu je u nás za 15.50
Nejlepší zkušenosti mám se směsí z ALDI - pokud máš cestu do Německa, určitě se vyplatí koupit do zásoby. ALDI je v Německu skoro v každém i menším městě. Kilová směs vyjde na 13 - 15 Kč, tj. okolo 7 Kč na jeden chleba - jen se smíchá s vodou. Mají hrozně moc druhů - od tmavých až po světlé, ciabaty nebo třeba něco jako je naše vánočka.
Ano, buď koupi žitnou i pšeničnou chlebovou20 dkg žitné a 60dkg pšeničné, 3 kávové lžičky drceného kmínu, tři lžičky soli dvě kávové lžičky medu rozmíchat ve vlažné vodě a do vody přidat dvě lžíce octa. Teplá voda nahrazuje předehřívání pekárny.Já dávám hned míchání těsta ETU na číslo 6 a potom po zvukovém signálu přepnu na č. 8, 1 h pečení a nechám odečíst 2 minuty přepnu na č. 6 a míchám dvakrát po vykynutí, musí se hlídat.
Jo a nebo kupovat ve zdravé výživě mouky celozrné. Já si je melu sám. A zapoměl jsem dodat že dávám 4 - 5 lžic olivového oleje, jinak by to bylo jak knedlík, hned okoralý. a dvě brambory.Také s toho dělám takové chlebánky potřené vajíčkem a posolené a pokmínované. To je recept dvaroky odskoušený a nejchutnější, teda pro mne.
Já mám vyzkoušenou snad většinu směsí, ale nejvíce nám chutnají z firmy Bielmeier. mají 19 druhů a cena je většinou 16,90 za 0,5 kg ![]()
dobry den mám tuto mouku mohla by jster mi číct zbytek ingrediencí a přesný poměr děkju ![]()