Jakou doporučíte směs do pekárny?

JVP
568
4.1.09 10:42

Jakou doporučíte směs do pekárny?

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s různými typy směsí do pekáren. Mám vyzkoušenéí ty z LIDLu, jsou prima i cenově (35 Kč za 1kg směsi), ale ráda bych něco zjistila i o dalších. Díky za každou zkušenost, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.1.09 13:35

Ahoj Jano, já dělám chleba sama-ne ze směsi a kupuju v Globusu chlebovou žitnou a pšeničnou mouku a do toho si můžeš přidat jakýkoli semínka. Dělám chlebík i pro prcka bez semínek.

• Citovat
  • Upravit
18651
4.1.09 14:08

nemám dobré zkušenosti z žádnou směsí.

Nejlepší směs je:
300ml vody
500g - 550g OOmouky (nebo nějaké směsi různých druhů mouky)
lžička suš. droždí
lžička soli
kmín
2 střední vařené brambory
a semínka…

cena i s pečením cca 10kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
4.1.09 15:15

Re: Jakou doporučíte směs do pekárny?

JVP píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s různými typy směsí do pekáren. Mám vyzkoušenéí ty z LIDLu, jsou prima i cenově (35 Kč za 1kg směsi), ale ráda bych něco zjistila i o dalších. Díky za každou zkušenost, Jana

Ahoj,
směsi jsou obecně drahé, jak z Lídlu, tak Labeta.
za 35 Kč máš dvě kg chlebové mouky, pšeničná chlebová i žitná chlebová stojí u nás v Kauflandu 15,50.
Ty směsi jsou jen smíchané suroviny, nic navíc tam není, takže 5 minut práce navíc a poloviční peníze.

Dobré recepty jsou zde http://domacipekarny.dama.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
4.1.09 16:32

Holky, moc děkuju, postupně se to učím používat 8O , tak jsem si říkala, že ty směsky budou jednodušší :lol: Díky za rady, postupně určitě přejdu na smíchané suroviny :D těch receptů je dost na to, aby byl člověk za chvíli jak koule :D :D :D
Lenko 79, vidím, že máš za chvíli termín na dvojčátka, tak držím palce! Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.1.09 19:09

Já si směsi kupuju v DM drogerii a můžu doporučit v podstatě všechny z nich, u nás je nejoblíbenější kmínový a semínkový. Ale vlastní míchání je samozřejmě rychlejší a o dost levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
4.1.09 19:41

Super směs na chleba dělají v Bayerově mlýně v Kunčičkách u Bašky. Stojí 16 Kč za kilo. Je to směs 4 druhů mouky. Bohužel se dá koupit pouze tam, v obchodní síti není. Ale kdo to nemá do Frýdku daleko, rozhodně se vyplatí - a je fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.1.09 19:45
Sati píše:
Super směs na chleba dělají v Bayerově mlýně v Kunčičkách u Bašky. Stojí 16 Kč za kilo. Je to směs 4 druhů mouky. Bohužel se dá koupit pouze tam, v obchodní síti není. Ale kdo to nemá do Frýdku daleko, rozhodně se vyplatí - a je fakt super.

Jj, já to mám kousek a mohu potvrdit, že je dobrá.

Směsi nemám ráda, za prvé jsem z nich měla vždycky spadlý chlebík a za druhé obsahují - neříkám že všechny - protispékavé látky, a já chci chlebík bez éček.

Ale teta si chválila ten kmínový z globusu, éčka nemá a je dobrý. Akorát já zas nemám nikde blízko globus. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
7.1.09 21:35
Sati píše:

Ano, toto je tak odpovídající cena za umíchání mouky.

Samotná chlebová mouka v Kauflandu je u nás za 15.50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Robert
16.3.10 13:52

www.bielmeier.cz nej chlebové směsi :-) :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
Luciusek
19.3.10 19:23

Nejlepší zkušenosti mám se směsí z ALDI - pokud máš cestu do Německa, určitě se vyplatí koupit do zásoby. ALDI je v Německu skoro v každém i menším městě. Kilová směs vyjde na 13 - 15 Kč, tj. okolo 7 Kč na jeden chleba - jen se smíchá s vodou. Mají hrozně moc druhů - od tmavých až po světlé, ciabaty nebo třeba něco jako je naše vánočka.

• Citovat
  • Upravit
Zdenekdo
15.9.10 01:20

Ano, buď koupi žitnou i pšeničnou chlebovou20 dkg žitné a 60dkg pšeničné, 3 kávové lžičky drceného kmínu, tři lžičky soli dvě kávové lžičky medu rozmíchat ve vlažné vodě a do vody přidat dvě lžíce octa. Teplá voda nahrazuje předehřívání pekárny.Já dávám hned míchání těsta ETU na číslo 6 a potom po zvukovém signálu přepnu na č. 8, 1 h pečení a nechám odečíst 2 minuty přepnu na č. 6 a míchám dvakrát po vykynutí, musí se hlídat.

• Citovat
  • Upravit
Zdenekdo
15.9.10 01:25

Jo a nebo kupovat ve zdravé výživě mouky celozrné. Já si je melu sám. A zapoměl jsem dodat že dávám 4 - 5 lžic olivového oleje, jinak by to bylo jak knedlík, hned okoralý. a dvě brambory.Také s toho dělám takové chlebánky potřené vajíčkem a posolené a pokmínované. To je recept dvaroky odskoušený a nejchutnější, teda pro mne.

• Citovat
  • Upravit
chlebík
28.8.11 22:02

směsi

Já mám vyzkoušenou snad většinu směsí, ale nejvíce nám chutnají z firmy Bielmeier. mají 19 druhů a cena je většinou 16,90 za 0,5 kg :-)

• Citovat
  • Upravit
hanelleora
24.5.12 11:08

dobry den mám tuto mouku mohla by jster mi číct zbytek ingrediencí a přesný poměr děkju :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1