Jakou knihu si přečíst?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
17.12.12 11:09

No protože se blíží to „katastrofické datum“, tak bych asi sáhnul po staré klasice katastrofické sci-fi. John Wyndham: Den trifidů. Po asi deseti letech jsem ji znova vylovil z knihovničky - a nad ní jsem si uvědomil, kolik „samozřejmých vymožeností“ (třeba elektřina, internet, ale taky svoboda pohybu…) nám denně zpříjemňuje život. Takže i dobré téma na povánoční zamyšlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.12.12 11:11

Pak mě ještě napadla „Hodina býka“ od Ivana Jefremova, ale to už je hooodně drsné. Dobré tak spíš pro ty, co rádi „virtuálně“ bojují v jednom kuse s minulým režimem… :think:
Jinak pro ty, kdo mají rádi spíš červenou knihovnu - „Lovestory“ a „Oliverův příběh“ - docela dojemné, od stejného autora. „Lovestory“ byla dokonce zfilmovaná pod stejným názvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lufinka
17.12.12 11:17

Juro, ten Den trifidů zní zajímavě… jen se bojím, aby to nebylo poněkud depresivní :-( A ta Lovestory - o čem to konkrétně je? :-)

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
17.12.12 11:18

Pravidla mostarny

• Citovat
  • Upravit
18305
17.12.12 11:22

@zrzana2 Taky dobrý… :palec:
Lovestory - to je o dvou zamilovaných, tuším z předměstí New Yorku… Končí to tak, že ona umře na rakovinu. „Oliverův příběh“ je volné pokračování. Začíná tím, že on si najde po nějaké době novou známost - ale pak zjistí, že jeho přítelkyně není zaměstnaná v obchodním řetězci, ale že je jeho majitelkou. No a protože jsou oba „z oboru“, ale s odlišnou filozofií, tak to začne skřípat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.12.12 11:32

No tak pokud někomu nevadí levicově orientované postavy :D, tak je možné se klidně pustit i do Ernsta Hemingwaye - „Komu zvoní hrana“. To se taky potom člověk zamyslí nad tím, jestli ten náš svět je normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
17.12.12 11:36
@Jura007 píše:
No tak pokud někomu nevadí levicově orientované postavy :D, tak je možné se klidně pustit i do Ernsta Hemingwaye - „Komu zvoní hrana“. To se taky potom člověk zamyslí nad tím, jestli ten náš svět je normální…
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
1707
18.12.12 09:06

Holky a co tolik diskutovaná kniha Fifty shades of grey…neboli Padesát odstínů šedi? Jasně, žádná chytrá literatura to není, ale měla jsem to přečtené jedním dechem a fakt jsem na mateřské ocenila to, že jsem se mohla zasnít nad něčím takovým… :))Jinak určo Pravidla moštárny, ty miluju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
10.5.14 17:00

Maminky, potřebuju poradit nějakou knížku..Dostala jsem chuť se bát a mám náladu na nějakou duchařinu.. :D Jenže jsem tenhle žánr nikdy nečetla, tak nevím jakou knížku..Tak doporučujte, doporučujte.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
10.5.14 17:18

@mikkeilla cokoliv od Stefana Kinga, v necem jsou i duchove - bububu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
10.5.14 17:23

Carlos Ruiz Zafón - Andělská hra, Stín větru a Nebeský vězeň - navazující trilogie, ale jde skončit i prvním dílem. Mysteriózní nemusím, ale toto :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1708
10.5.14 17:24

@mikkeilla

Moc duchařinu nečtu, ale dobré je třeba Jablíčko pro slečnu učitelku, Lupiči mrtvol, Tichá hrůza.

No jasně - King a jeho Pytel kostí. Už nikdy se nevykoupu v přírodním jezeru, aniž bych si vzpomněla na tuhle knížku.

Příspěvek upraven 20.03.15 v 00:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.5.14 19:01
@JLP píše:
Carlos Ruiz Zafón - Andělská hra, Stín větru a Nebeský vězeň - navazující trilogie, ale jde skončit i prvním dílem. Mysteriózní nemusím, ale toto :pankac: :pankac:

to je fakt trilogie? Já četla jen Stín větru a myslela jsem, že to je samostatná kniha… tyjo, musím sehnat ty druhé dvě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
10.5.14 19:08

Doporučuji tuto knihu je to trochu duchařina ale nemohla jsem se od knihy odtrhnout je perfektně napsaná i děj je skvělý
 http://www.databazeknih.cz/…um-ozven-616

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
10.5.14 19:58

@Etcetera78 Hlavní postava Stínu větru (Daniel Sempere) je syn Isabely, která byla postavou v Andělské hře ;) Navazuje to volně, takže Andělskou hrou jde skončit a teda jde přečíst i jen Stín větru - ale Nebeského vězně bych bez těch dvou nečetla - je tam hodně vzpomínek, které by nedávaly smysl bez dalších znalostí… Takže hurá do toho ;) Já jsem hlavně na detektivky nebo romantiku, nadpřirozeno a duchařinu moc nemusím, ale Zafón je fakt borec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí