Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mikkeilla píše:
Maminky, potřebuju poradit nějakou knížku..Dostala jsem chuť se bát a mám náladu na nějakou duchařinu..Jenže jsem tenhle žánr nikdy nečetla, tak nevím jakou knížku..Tak doporučujte, doporučujte..
Zena v cernem!
@JLP tak to je super, zanedlouho mám narozky, jdu rozposlat instrukce
![]()
@Etcetera78 Já od něj četla ještě Marinu a Knížete z mlhy - obojí spíš o dětech, ale pořád dost napínavé i pro dospělého ![]()
Ahoj, chystá se tu někdo číst nového Vondrušku? Jsem zvědavá, jaké to je. Historické romány mu jdou, ale nevím, jak si poradil se současností ( + minulost a budoucnost). Čekám na nějaké doporučení
.
@DoktorkaZorkaHorká Vondruška je srdeční záležitost kamarádky, tak od ní zjistím reference, ju? Jinak doporučuji kouknout na komentáře na Databázi knih a na hodnocení uživatelů, i podle toho si hodně volím knihy já.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Ahoj, chystá se tu někdo číst nového Vondrušku? Jsem zvědavá, jaké to je. Historické romány mu jdou, ale nevím, jak si poradil se současností ( + minulost a budoucnost). Čekám na nějaké doporučení.
Momentálně čtu Slovanskou epopej I -Velký král Přemysl I. Otakar. Někdo mě od Vondrušky odrazoval, že prý není vše úplně tak jak píše, nejsem historik, takže nemůžu posoudit, ale mě jeho styl psaní vyhovuje, najdeš tam téměř všechno…napínavé popisy bojů, politická jednání podaná zábavným stylem, lásku. Za mě dobrý, ale je to první kus, co od něj čtu. Známá četla všechny díly a už se dostala k Husitské epopeji, čte to snad už 10 let.
@PenelopaW píše:
@DoktorkaZorkaHorká Vondruška je srdeční záležitost kamarádky, tak od ní zjistím reference, ju? Jinak doporučuji kouknout na komentáře na Databázi knih a na hodnocení uživatelů, i podle toho si hodně volím knihy já.
Mně tohle příjde hodně individuální. Taky jsem četla nějaké komentáře na DK a příjde mi, že od některých publikací Tě odradí, přitom je to škoda, protože jiného by zaujaly. Já takhle přečetla naprosto kritizující komentáře k jedné knize, která mě hodně zaujala a zasáhla (naštěstí jsem na ně narazila po přečtení knihy, jinak bych na ni pak asi nesáhla), skoro jsem pak až měla pocit, že snad nemám vkus nebo co ![]()
@NEITIRI Souhlasím. To je jako u ČSFD, kde kupu hezkých a pohodových filmů zdrbnou. Strašně záleží na tom, kdo knihu hodnotí a kdo píše komentář. Ale za tu dobu, co na DK jsem, už mám pár oblíbených uživatelů, kteří mají podobný vkus a jejich komentáře tak beru za jakousi pečeť kvality. Od toho se už odpíchnout lze. Popřípadě mne třeba i nesouhlasný komentář upozorní na něco, co jsem přehlédla, a mohu o knize znovu začít přemýšlet
.
Od Vondrušky jsem četla osobně jen Intimní historii. Je to dílko hodně popularizační, já mu vytýkám především to, že neuvádí citační zdroje. Když jsem si pro srovnání k jednomu tématu napůjčovala v knihovně knihy, zjistila jsem, že některé odstavce jsou doslova převzaté od jiných autorů, což mne u něj dost zamrzelo. Ale s jeho beletrií zkušenost nemám, coby dějepisář bych se asi u nějakých výraznějších odlišností od oficiální historiografie cukala, ale na druhou stranu je to beletrie a rozhodující je čtivost. Co vím, hodně lidí si jeho detektivky chválí, a to je hlavní. A i kdyby nebyl historicky přesný, může vzbudit zájem o období a přivést čtenáře k dalším knihám, což se taky hodnotí
.