Jakou máte oblíbenou knížku?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7584
14.6.10 11:22

Jakou máte oblíbenou knížku?

Ahoj lidi, jakou knihu byste doporučili? Jakou máte nejraději?
Já mám ráda vtipné a od manžela jsem se naučila sci-fi, protože jedině to měl v knihovně, když jsem k němu přijela. Mám ráda třeba Kulhánka.Z těch známých třeba knížky od Irvinga.
Chtěla bych něco, co mě bude bavit večer před spaním. Popřípadě, když udám děti. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
365
14.6.10 11:37

Hoj hoj Ali!
Nebudeš tomu věřit, ale po 150 letech jsem konečně sáhla i po knize, neb mi krní buňky…a výběr byl „vtipná sci-fi“ = Douglas Adams - Stopařův průvodce po Galaxii (mám tu měga tlusté vydání všeho v jednom, navíc v AJ, auuuu, to bude na dlouho). Pak mám ještě ráda Terryho Pratchetta, ale to by tě asi nebavilo..to už je směrem k fantasy.. jinak Irvinga můžu též!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
14.6.10 11:51

Ja mam rada sci-fi ve stylu Duny, od Herberta tu mam 6 dilu :wink: Pak treba H. Harrisona :wink:
Z jineho soudku mam rada Jefferyho Deavera, mam uz asi 20 knizek a „sbiram“ dalsi, ty thrilery me fakt bavi, i kdyz se to mirne opakuje :wink:
Irvinga taky muzu, ale i Tolkiena, Wievegha… To je zmet, co? :lol:
Joo, jedna z mych nejoblibenejsich knih je Sto roku samoty od G.G. Marqueze, tu jsem cetla uz asi 5×, i kdyz vim, jak to dopadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
14.6.10 11:58

poslední co jsem četla,byl Deník matky na pokraji šílenství-autora nevím,půjčila jsem ji sousedce,ale bylo to senzační,opravdové,realné a to mám ráda,knihy a příběhy ze života,je to o matce dvou malých dětí,už přesný obsah nevím,četla jsem ji předloni,ale už bych ji teda chtěla vrátit :twisted:
má ji už rok a furt nevrací :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
14.6.10 12:03

Cauky Aladinko,

me v posledni dobe nejvic pobavil Previt od Simona Bretta. Mam vsechny tri dily a je to fakt sranda.
Pokud mas rada scifi, tak co treba Cerveny trpaslik?
Ja ted ctu Ctyri dohody a Patou dohodu od Dona Miguela Ruize, to je ale uplny z jineho soudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
14.6.10 12:09

Ahoj, já když sahám po oblíbené knížce, tak po čemkoliv od Roberta van Gulika o soudci Ti. Jde o detektivky ze staré Číny a je to neuvěřitelně čtivý. Měla jsem to i v porodnici a přestávky mezi kojením jsem vyplňovala dle mého ideálním programem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
14.6.10 12:17

Tak pokud máš ráda sci-fi a humor, taky vřele doporučuju Stopařova průvodce po galaxii a Pratchetta, to jsou výborné knížky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
14.6.10 12:22

AHOJ!
Sci-fi neporadím, ale s humorem mám osvědčeného spisovatele Ephraima Kishona!Nezklame :palec: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
14.6.10 12:41

Taky doporučuju Kulhánka, nebo Stopařova průvodce od Douglase Adamse. Oba autoři jsou dokonce i ke stažení z internetu. Jak jsem nikdy nebyla na scifi, tak průvodce mě naprosto dostal. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
14.6.10 12:43

Tak já se dost pobavila při čtení knihy Plyšová veš (http://www.kosmas.cz/…plysova-ves/) a v poslední době jsem „propadla“ trilogii Milénium od Stieg Larsson. Přečetla jsem první díl Muži, kteří nenávidí ženy (http://www.kosmas.cz/…i-zeny-broz/) a teď trávím noci s druhým dílem Dívka, která si hrála s ohněm (http://www.kosmas.cz/…ala-s-ohnem/) :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17893
14.6.10 12:45

Ahoj, tak to je hrozně těžké poradit knihu - každý má prostě svůj vkus a taky různé nálady.

Když si chci orazit, přesně jako simpanova sahám po Soudci Ti nebo Panu Kaplanovi od leo Rostena, pak mám dny, kdy je nálada na Františka Nepila (tak daleko od odmova to tak pohladí!) a teď čtu zrovna jednu ze srdečních knih - autobiografii Eliase Canettiho. Mezi knížkami, ke kterým se vracím už několik desetiletí a které se v knihovně nikdy nezapráší, jsou Seifertovy Všecky krásy světa, Čtrnáctero zastavení od Bedřicha Fučíka, Poslední kabriolet Antona Myrera, veškerý Čapek, a Sedm let v Tibetu. trochu každý pes, jiná ves :wink: ale všechno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.6.10 12:54

jé těch je :lol:

v poslední době:
Terry Pratchet - Úžasná zeměplocha (fantasy)
Dick Francis - (detektivky)
Isaac Asimov - série Nadace (sfi-ci)
Paolo Coelho - Alchymista, Veronika se rozhodla zemřít
R. Kipling - Tvůj sluha pes (hooodně vtipná kniha, doporučuju! ;)), Knihy džunglí, Mauglí, Bajky a nebajky
E.A.Poe - „Černý kocour a jiné horrorové povídky“
Paul Doherty - Před tváří Amonovou a další knihy z téhle řady
Otčenášek, Jirotka a další - Velká kniha sedmilhářů
Krylov - Bajky
Hrubín - Špalíček veršů a pohádek

a spousta dalšího, jen si už tak rychle nevzpomenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
14.6.10 13:08

Betty McDonaldová - Vejce a já (případně další díly) smála jsem se od začátku do konce
Helena Šmahelová - Žena roku 1900 (příběh života jedné ženy, skvělé)
John Wyndham - Den trifidů (skvělé sci-fi)
J.M. Auelová - Děti Země (Klan Velkého medvěda, Údolí plavých koní atd..) - příběh z pravěku
J. Rowling - Harry Potter 1 2 3 4 5 6 7
J.R.R. Tolkien - Pán prstenů
Kathleen Winsorová - Věčná Ambra (příběh dívky za vlády Karla II. a Ludvíka XIV.)
A. Selinko - Desireé (příběh dívky, první lásky Napoleona Bonaparta)
a milion jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
14.6.10 13:09

Je holky, díky. Některé z těch knih jsem četla. Sto roků samoty mě taky baví a četla jsem několikrát. Čtu celkem vše. Jen jsem byla líná něco sama hledat a v naší knihovně už není z čeho vybírat. :-) Rady od Vás my myslím vydrží na dlouho. :-)

Duna - máme celou. Začátek úžasněj, ale poslední díly, co psal už syn autora s nějakým novinářem (myslím), tak ty mě vyloženě zkazily dojem.

Marťanko- fantasy mě opravdu nebaví. :-) Kde lítáš holka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
14.6.10 13:46

MadGirlNancy: z toho co jsi vypsala mě taky uchvátily „Děti země“ docela fajn čtení, ovšem nejlepší je asi „Klan velkého medvěda“ a na základě tohoto románu budeme mít brzy pejska Ajlu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí