Jakou matraci pro dítě?

604
12.3.12 13:19

jakou matraci??

Ahojky chtěla bych poprosit o radu při výběru matrace.
Byli jsme se podívat v obchodě a pani nam tam doporučovala matraci kokos - pohanka, že je ted nejlepší, a že dítě by mělo mít tvrdší matraci.
Na předporodním kurzu nam, ale pani říkala, že máme vybírat měkčí matraci, že dítě ma mít pohodlíčko, a ne tvrdou matraci a doporučovala molitanovou.
a ted jak se říká babo raď.. jakou vybrat? máte zkušenosti? děkuji moc předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11522
12.3.12 13:29

ja bych sla kazdopadne do kokosu a pohanky, mym mame kosos-pena-kokos, kdybych ted kupovala, tak jen kokos a pohanka ;) pohodli je sice fajn, ale co z toho kdyz to neni nejlepsi na zada..podle meho je nejhorsi molitanova a pruzinova :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
12.3.12 13:31

Pouze můj názor: doporučování kokosek je spíš tradice, protože dřív nebyly kvalitní jiné matrace. Dnes je tolik nových technologií a tolik nových typů matrací. Nevím, proč lpět na tradici.
My máme matraci MILCHSTRASSE z obchoďáku s nábytkem, nějakou z paměťové pěny, s kanálku durch matrací pro lepší větrání, pevnějším materiálem v místě, kde se malá staví okolo šprušlí a nějaký docela hi-tech potah (sice bez stříbrných vláken)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
12.3.12 13:32

Hodně jsem to koumala a vybrala jsem pro obě děti tvrzený molitam 8 nebo 10cm, s antialergenním a pratelným povlakem. V přírodninách (pohanka, kokos a spol) se drží plísně, hniloby roztoči a nějací broučci, i když to člověk nevidí. Stačí jim nepatrně vlhčí prostředí, ublinkávání mimča, pročurání atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
12.3.12 13:40
Háta_x píše:
Hodně jsem to koumala a vybrala jsem pro obě děti tvrzený molitam 8 nebo 10cm, s antialergenním a pratelným povlakem. V přírodninách (pohanka, kokos a spol) se drží plísně, hniloby roztoči a nějací broučci, i když to člověk nevidí. Stačí jim nepatrně vlhčí prostředí, ublinkávání mimča, pročurání atd.

a kde jsi prosim tu matraci sehnala? někde na internetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
12.3.12 13:46

Ahojky doporučuji kokos-molitan. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
12.3.12 13:54

Ahojky já jsem pro kokos-molitan :) .

• Citovat
  • Upravit
8911
12.3.12 13:56

Proběhlo tu plno podobných diskuzí. Co jsem z nich pochopila, tak kokos je hodně tvrdý a některým dětem se na něm špatně spí. Naopak matrace nemá být pro úplně malé miminko příliš měkká, aby se při překulení na břicho do ní příliš nezabořilo nosem. Takže se obecně doporučuje střednětvrdá matrace a nejlépe z PUR pěny nebo latexu.

Teda aspoň podle toho, co mám načteno já. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
12.3.12 14:00

Koupila jsem ji v dětském obchodě, stála necelou pětistovku. Měli jí i někde na e-shopu, tušim i za 390Kč. Malá na ní spinká 2 roky a ani se nehnula, krásně drží tvar.

Nejspíš je to tahle:
http://www.heureka.cz/?…

agulla píše:
Háta_x píše:
Hodně jsem to koumala a vybrala jsem pro obě děti tvrzený molitam 8 nebo 10cm, s antialergenním a pratelným povlakem. V přírodninách (pohanka, kokos a spol) se drží plísně, hniloby roztoči a nějací broučci, i když to člověk nevidí. Stačí jim nepatrně vlhčí prostředí, ublinkávání mimča, pročurání atd.
a kde jsi prosim tu matraci sehnala? někde na internetu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
12.3.12 14:13
Wiolla píše:
Proběhlo tu plno podobných diskuzí. Co jsem z nich pochopila, tak kokos je hodně tvrdý a některým dětem se na něm špatně spí. Naopak matrace nemá být pro úplně malé miminko příliš měkká, aby se při překulení na břicho do ní příliš nezabořilo nosem. Takže se obecně doporučuje střednětvrdá matrace a nejlépe z PUR pěny nebo latexu.Teda aspoň podle toho, co mám načteno já. 8)

a máš prosím nějaký konkrétni tip? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.3.12 15:10

No mám, ale nevím, jak se ti to bude zamlouvat.

Já mám italskou postýlku a tak jsem do ní pro staršího syna měla tuto matraci (pozor, to je speciální (neobvyklý) rozměr!):
http://www.svetpostylek.cz/produkt.php?…
Pro mimino výborná. Ale já na ní syna mám ještě teď (je mu skoro 3,5 roku) a na to (i přesto jak je drahá) fakt asi není dělaná, protože je proleželá.

Vyhodím ji a pro mladšího koupím tuto:
http://www.svetpostylek.cz/produkt.php?…

Tak snad to bude lepší. Nicméně já mám děti cvalíky, takže to může být i tím. Starší syn měl třeba v 1 roce života 12kg, mladšímu je 8měsíců a má 10,5 kg. Ta druhá je ještě o 1cm vyšší a latex by měl být i lepší, tak snad vydrží. Resp. asi mladšího i dříve přendám do dospělácké postele, než teď chudáka staršího syna, co je v ní ještě teď. :roll: :mrgreen:

Jinak staršímu kupuju novou postel a matraci mám v úmyslu vzít v Ikey. Jednu z těch dražších, latexových. Mají tam teď na matrace 30% slevy. Ale já to mám zase jen na nějaký čas, chci měnit matrace dle doporučovaných 4-6 let, takže nehledám matraci co musí vydržet „na celý život“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.12 17:53

Ahojky já mám taky koskos pěna kokos a jsem spokojená i monitor dechu přes ni v pohodě funguje, je tak akorát tvrdá takže myslím vyhovuje naprosto jen molitanovou měkkou to mi nepřijde moc dobré na zádička. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí