Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chůvičku nebo monitor?monitor do roka a chůvičky doma nepoužíváme vůbec,ale třeba pokud bydlíš v baráku je to jiné.
Doma jsme ji nikdy nepoužívali,přišlo mi to zbytečné,malou slyším i když je zavřená na druhém konci bytu.Malá má 18měsíců a používáme při cestování-v hotelu,stanu,chatě…a mám v plánu používat pokud bude malá sama a my třeba grilovat na zahradě,nebo někde dál,kde bych ji neslyšela.
Jestli myslíš monitor dechu, tak ten mám sice zapojený na postýlce, ale malá ( 5 měs dcerka ) spí v posteli s náma, takže nevím, asi ho uklidím do krabice. Kdyby ale spala v postýlce, tak bych jí ho tam nechala asi pro klid duše do toho roku, co já vím
![]()
Chůvičky používám neustále, bydlíme ve dvoupatrovém baráku, malá spí na zahradě v kočárku nebo v patře v ložnici, tak ty já budu používat dlouuuuho ![]()
Mám chůvičku s monitorem 2v1, dcerka má 16m a desky monitoru má v postýlce stále, takže používám pořád, ale když někam jedu, už je nechávám doma a beru jenom chůvičku. Tu používám pořád, v baráku i v bytě 1plus1, já se bez nich neobejdu ![]()
Chůvičku máme pořád, Majda má sice pokoj vedle, ale já spím jak dřevo a neslyšela bych ji. Až nebude takové kopýtko, co se vzbudí, sedne a brečí, místo aby došla za náma, tak je zruším=)
Měla jsem chůvičku až zhruba do tří let mladšího dítěte. Oba jsou v jednom pokojíku, v té době bylo staršímu už skoro sedm let. Používala jsem každou noc (děti mají pokojíček v patře) a používala jsem ji i na chatě, kdy jsme seděli po večerech venku u ohně…
Podotýkám, že kdyby se chůvička nerozbila, určitě bych ji používala dál. Ale jelikož mám hodně lehké spaní, slyším každé šustnutí, tak jsem novou nepořizovala. V opačném případě bych ji určitě koupila
Příspěvek upraven 11.03.12 v 21:21
Chůvičku mám stále (děti 7 a 3apůl)
Už by, pravda, asi potřeba nebyla, ale jsem klidnější, zvlášť, když jsou třeba nemocní ![]()
Tak chuvicku jsme u strarsiho sny pouzivala temer do 5 let - tedy do doby do kdy byl v pokojiku sam. Ma pokoj v prvnim patre a na noc preventivne zavirame vratka takze kdyby neco potreboval a dole treba hrala televize ci radio, tak bychom ho neslyseli a ani by k nam nemohl prijit. Od cca 5 let jsou spolu s braskou v pokoji a chuvicku jiz nepouzivame, ale je pravda, ze kdyz hlida vecer mamka, ze ji rada jeste pouzije- proste ma jistotu, ze kluky urcite uslysi.
Ono hodne zalezi jaky mate byt - mit jen prizmeni tak bychom ji asi zrusili drive.
Monitor dechu jsem z postylky vytahla cca po pul roce.
Chuvicku pouzivam i ted (starsi ma skoro sest let) kdyz jde spat a my sedime na zahrade, grilujeme a bavime se.
Ona sama vi, ze kdyby se neco delo, staci jen zavolat „tati“ a my ji uslysime i kdyz budeme venku - dodava ji to pocit jistoty…
Oplatilo se nam to uz parkrat, kdy se treba fakt bala a nebo ji bylo zle ![]()
Pipet píše:
Chůvičku máme pořád, Majda má sice pokoj vedle, ale já spím jak dřevo a neslyšela bych ji. Až nebude takové kopýtko, co se vzbudí, sedne a brečí, místo aby došla za náma, tak je zruším=)
taky tak. náš kluk taky ječí a ani ho nehne přijít, jinak bych jí už zrušila.
my tedy máme chůvičku jen na usínání, na noc necháváme otevřené dveře bez chůvičky. po narození mladší jsme staršímu koupili jen analogový krám, který vydává šílené pazvuky, a spát s ní skutečně nejde.
Používali jsme chůvičku asi do roka a půl, pak už si malá uměla otevírat dveře a tak jsem ani chůvičku nešlyšeli a malá u nás ![]()
Já myslela chuvicku,ne monitor dechu.mám 2 letou holčičku,mám ten angelcare ,2v1,takže deska je odpojena od roka.máme sice maly byt,malá spí hned vedle,ale taky ji někdy neslyším,spim někdy tvrde.jen mě tak napadlo,jak dlouho ji používat ,jak jsem cetla,je to různé,já budu asi ta,co chuvicku bude používat dokud se nerozbije.:-)díky za vase nazory.:-)
ahoj,dneska me tak napadlo,do kdy budu mit chuvicku..v kolika letech jste ji zrusily?