Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Záleží, jestli máš chápavého doktora…Možná bych s ním zkusila rozumně promluvit a jestli je aspoň trošku empatický, tak by s ním měla být řeč ![]()
Možná spíš než simulovat by si to chtělo přečíst zákoník práce zaměstnavateli oznámit že s pracovní cestou nesouhlasíš, pokud stojí nejbližší nadřízený při tobě, tak tohle je dostatečný argument proti vedení.
§ 240
(1) Těhotné zaměstnankyně a zaměstnankyně a zaměstnanci pečující o děti do věku 8 let smějí být vysíláni na pracovní cestu mimo obvod obce svého pracoviště nebo bydliště jen se svým souhlasem; přeložit je může zaměstnavatel jen na jejich žádost.
(2) Ustanovení odstavce 1 platí i pro osamělou zaměstnankyni a osamělého zaměstnance, kteří pečují o dítě, dokud dítě nedosáhlo věku 15 let, jakož i pro zaměstnance, který prokáže, že převážně sám dlouhodobě pečuje o osobu, která se podle zvláštního právního předpisu považuje za osobu závislou na pomoci jiné fyzické osoby ve stupni II (středně těžká závislost), ve stupni III (těžká závislost) nebo stupni IV (úplná závislost)77a).
Není v zakoniku prace, ze zamestnanec s malym ditetem muze byt vyslan na sluzebni cestu jen se svym souhlasem? ![]()
Zkusila bych se vymluvit na záda, ty se většinou nepoznají. V dnešní době jít s pravdou ven bych neriskovala, obvodák by to nemusel napsat.
Ja bych teda zada moc nerikala..bude te pak posilat po vysetrenich, co normalni chripka, mas vysoke horecky, zvracis mas prujem…to jsou nemoci ktere na tobe nepozna..
No, když už tedy nějaká simulace, tak s dítětem k dětskému a nechat si napsat paragraf… sakra, když už podvádět, tak je u toho potřeba přemýšlet, ne.
@j.a.n.i1 píše:
No, když už tedy nějaká simulace, tak s dítětem k dětskému a nechat si napsat paragraf… sakra, když už podvádět, tak je u toho potřeba přemýšlet, ne.
to me napadlo jako prvni
ale vim ze se tady holky sesypou ze se rouhame.. ![]()
@katule9 To není rouhání, to je rozumové vyhodnocení situace… pokud nemá zakladatelka odvahu bránit svoje zákonná práva.
@j.a.n.i1 presne tak, znam plno lidi co treba potrebovaly par dni volna, ale pn je nesmysl byt doma zadarmo, a vsem dr vysel vstric..ani nemusely simulovat nemoc ditete, proste se na rovinu zeptaly zda jim ho da, vylicily situaci a bylo.. ![]()
Díky za rady - bohužel zákoníkem práce se ohánět nemůžu, ale nechci blíže rozepisovat proč.
O OČR jsem taky přemýšlela, ale nemoc dítěte si vymýšlet nechci a nepředpokládám, že s dětskou bych se na něčem takovém domluvila.
Jediná možnost je právě nasimulovat něco u sebe i když to, že svému obvoďákovi to řeknu na rovinu zvažuji taky jako jednu z možností.
zakl.
A to jako vážně myslíš, že zaměstnavateli nebude jasný o co jde?
@j.a.n.i1 jasné mu to bude naprosto - i můj nejbližší nadřízený říkal vedení, že je to nesmysl, že mám malé dítě, ale bohužel to tak nějak nikoho nezajímá. Takže můj vedoucí s tím problém mít nebude a s vyšším vedením to určitě taky řešit nebude.
Jdu si k vám pro radu - snad pochopíte, proč anonymně.
Doufám, že si to tady moc neslíznu, ale bohužel nemám jinou možnost.
Na příští týden mě můj zaměstnavatel vyslal na týdenní kurz mimo moje pracoviště. Budu pryč od úterního rána a vracet se v pátek odpoledne. Problém je v tom, že mám 4letého syna, kterého bohužel nemá, kdo hlídat (manžel chodí na směny a dovolenou si vzít nemůže). Vzhledem k tomu, že s vedením není řeč, tak nemám jinou možnost než jít marodit.
Ale vzhledem k tomu, že marodím tak jednou za x let a to až když opravdu umírám, tak potřebuju radu - co říct lékaři, aby mi napsal neschopenku, když mi vlastně nic není? Co se dá nasimulovat aniž by lékař poznal?
Samotné je mi to blbé, ale bohužel jiné řešení není. Navíc kurz mi v ničem nepomůže a i můj nejbližší nadřízený se snažil vysvětlit vedení, že nikam jet nemůžu, ale bez úspěchu.
Díky za rady A.