Když nemocní chodí do práce

1375
9.10.15 10:58

Když nemocní chodí do práce

Jdu si k vám ulevit, jelikož jsem už vážně vytočená. Proč totálně nemocní lidi chodí do práce? Jsem těhotná a všichni v práci kolem mě chrblou místo toho, aby zůstali doma v pelechu a léčili se. Už jsem dostala i rýmečku naštěstí bez teploty a dalších jiných příznaků, ale i tak mi to připadá totálně zhovadilé, že do té práce lezou. A když si postěžuji šéfovi, tak odpovědí mi je, že mám být odolná a že dovolenou si rozhodně vzít nejde, jelikož je moc práce. Taky vás to tak vytáčí? Ať už v práci či v obchodě, tramvaji a jiných společenských prostorách? Proč si máme kvůli takovým dementům vybírat svoje dovolené, abychom se nenakazily? Přidejte mi i váš pohled na tyto situace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
9.10.15 11:01

Tak třeba už nemají dovolenou, mají ji vybranou a tak do práce musí. Na nemocenskou nejdou, protože by jím rapidně klesl příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27763
9.10.15 11:02

@Samantha9 tak jdi s tou rymečkou marodit a máš po problému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.15 11:03

To není lidmi, to je debilní dobou, když ti lidé budou marodit, nedostanou peníze, to v lepším případě, v horším se to odrazí třeba na prodloužení smluv. A tak huntují zdraví sobě a i ostatním.

Chápu obě strany, ale je to nárokem na pracujícího člověka, nikoliv debilitou lidí, každý nemocný by raději vlezl na dva dny do postele, kdyby mu to neudělalo „škraloup“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
9.10.15 11:05

Jsem matka samozivitelka a ano, jsem z tech, co do prace chodi nemocni. Ted jsem treba mela kasel 3 tydny vkuse. V kancelari chrchlaji vsichni, mame tam jedinou tehotnou a ta je celou dobu uplne v pohode, ani rymecku nedostala :) Stejnou otazku bych mohla polozit rodicum deti, ktere chodi totalne nachcipane do skolek, maji zelene nudle u nosu a kaslou jak tuberaci. Tohle me stve daleko vic, protoze ja ten kasel nejak preziju i v praci (snazim se na nikoho neprskat, na obed nechodim, sedim jenom na svem miste a moc se nehnu, krom zachodu a kdyz si jdu do kuchyne udelat caj), ale s nemocnym deckem doma zustavam. Pro me je kazdy den mimo praci videt na vyplate a docela dost me to omezuje. Nemam partnera, nemam tedy dalsi zadny plat. Takze tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65501
9.10.15 11:05

A ty jsi s tou rýmečkou zůstala doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 11:07

:mrgreen: joooo joooo tady nejde o to, že mám zůstat s rýmou doma já, tady jde o to, že jsem si chtěla postěžovat, ale díky za rady :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
9.10.15 11:10

@Samantha9 štve mě to stejně jako tebe. :pankac: jak nemocní v práci, ve školách i školkách. Jen s tím nic nenaděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 11:10

Jinak bych to uvedla na pravou míru, tak rýmečku mám já, oni chodí s šátkama na krku a chrblou (kašlou), takže to asi na rýmečku nevypadá, ale nejsem doktor, že ano :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 11:11
@Petra Z píše:
A ty jsi s tou rýmečkou zůstala doma?

Nene, s rýmečkou nevidím důvod zůstávat doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 11:12
@Ya-ya píše:
aha, takze ty ne, ostatni ano :roll:

Hele nekruť očima a čti co píšu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 11:13

@Lussye Vítej v menšině :mrgreen: Mě to přímo sere, nachlazení ještě v pohodě, ale když vyloženě vidíš, že sotva lezou, tak to bych vraždila :mrgreen:. Je to nezodpovědnost jednak k sobě a jednak k okolí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
9.10.15 11:14

Taky chápu obě strany, ale spíše se přikláním k názoru @rajada ;)

Když seš takto vytočená už v těhotenství z nachlazených kolegů, tak co budeš říkat, až tvoje dítě bude chodit do školky a v šatně budeš všude slyšet kašlání a smrkání :nevim:…- to těm rodičům taky řekneš, ať si svoje dítě nechají doma?? Druhý synek byl jako školkové dítě marodný děsivě, připadalo mi, že ten několikaletý kolotoč nemocí nikdy neskončí - a samozřejmě jsem s ním doma zůstávala na očr-ech - a to teda ten plat šel taky rapidně dolů - a to ne jednou, párkrát - ale nonstop několik let!!
Jako nachlazená (bez horečky) ale do práce chodím a dělám to tak jako @rajada - beru ohled na ostatní jako to jen jde, sedím na svém místě, jen pro čaj, na wc a zpátky, podporu rodiny žádnou nemám…

Víš, co jsem si taky vzpomněla?? Jó, jak mi bylo blaze jako těhotné ;) - a to u obou těhotenství - zdravá jak řípa, i když všichni okolo mě lehali…ale počkej, jak ti s imunitou zamává kojení, pobyt doma na MD/RD v takříkajíc „izolaci“ od všech bacilů - když se pak vrátíš do práce, nepřeju ti dopadnout jako já po prvním synkovi - ten byl pro změnu zdravý jak řípa ve školce a já věčně „na hromadě“, xy nachlazení či viroz za sezonu, chodila jsem i na plícní na vyšetření, protože se mi vše neustále vracelo atd…

Když tak poodejdi dál v tramvaji, na zastávce si taky stoupni stranou atd… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65501
9.10.15 11:15

@Samantha9 chápu tě…
ale vím, jaká je realita…lidi se bojí marodit, zůstat doma…
peněz míň, strach o práci…bohužel, tak to je
já zůstala sama s klukem, nemocenská mi prostě udělá čáru do rozpočtu…
naštěstí jsem zdravá..zatím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
9.10.15 11:16

@Samantha9 tak já když šla v práci na nemocenskou strhli se mi půlroční prémie 5000Kč, to už je sakra peníz.

Manžel si na to taky dává obr. majzla, protože má už asi po páté smlouvu na dobu neurčitou a ty, kteří více marodí, těm tu smlouvu prostě neprodlouží.

Holka dneska je to všechno o penězích a když máš děti, tak jsi doma na ošetřovačce víc než dost, takže pokud může dospělá osoba, rodič, alespoň trochu fungovat a nenosí hlavu pod rukou, tak do té práce jde, protože má jednoduše strach, aby o ni nepřišel a taky jde samozřejmě o peníze. :nevim: Těhulí je mi líto, ale tak pokud mám takový strach, abych se nenakazila jako těhule, tak zůstanu doma já, ale řešení to dle mého není nakazit se můžeš kdekoliv nejenom v práci, to bys musela být doma zavřená, nechodit nakupovat, k doktoru, na procházky, nejezdit hromadnou a s nikým se nestýkat.

Jak to podle tebe dělají těhuje, které mají doma školkové dítě? To je teprv nářez, páč ty jsou nemocné každou chvíli, tam si to předávají jak svačinu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí