Když nemocní chodí do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11750
9.10.15 12:54
@Samantha9 píše:
Tak to sis děvčico užila svý, nezávidím a do toho ty příšerný vedra.. To víš, to jsou ty kancelářský problémy :mrgreen: Však já brzy poznám, co je to ten opravdovej život :D :kytka:

v tech vedrech to bylo fakt vyzivny… ale zvladli jsme to, clovek sam sebe pak uz moc neresi, nejhorsi je, kdyz trpi ty deti :(
Jinak ti preji, abys s ditetem prodelala co nejmene podobnych lahudek, neni o co stat.
Muzsky v praci nechapu, kdyz muzou byt doma, kde zadny deti neotravujou, ale pokud k tomu nerekne nic sef, kterymu ses vyjadrila, tak s tim prd nadelas. Drzim palce, at te nic horsiho nez ta rymecka nepotka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 12:55
@Adrasteia píše:
@Samantha9 Tak třeba v Japonsku je normální, že pokud vyjde nemocný člověk mezi lidi, nosí automaticky roušku. Už vidím ty ohleduplné lidi u nás v Čechách, jak na něco takového přistoupí. :mrgreen: My ji nosíme doma, když jsme nemocní, abychom zbytečně nenakazili dítě a funguje to. Chápu, že někteří nemocní musí do práce, ale trochu ohleduplnosti by neškodilo. Já běžně při smrkání, kašlání apod. odejdu z místnosti nebo se alespoň od ostatních odvrátíma zakryji si obličej. Za samozřejmost považuji, že když se vysmrkám, umyji si ruce a nesahám na kliky apod. Jenže takovou ohleduplnost aby dnes u lidí pohledal.

To je právě to, co nám chybí a je to veliká škoda. Nikdo se nezajímá o nikoho a kdyby tě nedejbože někde kleplo, tak to absolutně nikoho nezajímá a jde dál (vlastní zkušenost), takže zlatá rýmečka.. Líbí se mi tvůj zodpovědný přístup, když už teda nezůstaneš doma, tak alespoň něco :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 12:56

@Kaculatko Jé děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.10.15 13:05
@Adrasteia píše:
@Samantha9 Tak třeba v Japonsku je normální, že pokud vyjde nemocný člověk mezi lidi, nosí automaticky roušku. Už vidím ty ohleduplné lidi u nás v Čechách, jak na něco takového přistoupí. :mrgreen: y ji nosíme doma, když jsme nemocní, abychom zbytečně nenakazili dítě a funguje to.

A proč ji nenosíte venku?
Zrovna tenhle týden jsem v metru nějakou Evropanku s rouškou potkala, ono to sem pomalu přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
9.10.15 17:24
@Samantha9 píše:
@Lussye Vítej v menšině :mrgreen: Mě to přímo sere, nachlazení ještě v pohodě, ale když vyloženě vidíš, že sotva lezou, tak to bych vraždila :mrgreen:. Je to nezodpovědnost jednak k sobě a jednak k okolí..

myslis, ze ty vic viditelna je vic nakazliva? Kdyz si vezmou paralen a je jim lip, uz nelezou, tak mezi lidi mohou? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
9.10.15 17:25

Tady muj nazor: kazdy by radeji zustal doma, kdyby mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
9.10.15 20:53
@MacinkaCZ píše:
U nás ve firmě platí pravidlo že kdo je nemocný zůstává doma a pracuje kdyžtak z domu a neleze do práce aby nenakazil zbytek firmy (je nás tu 12). Příjde mi to rozumné a když je člověk nemocný tak má nárok na nemocenskou a když mu o pár stovek klesne příjem?? No tak to se snad dá přežít ne?
Mě štvou matky co dávaj nemocné děti do školky. Můj prcek zdravý a dám ho do školky a příjde úplně našrot :-( týden doma a ve školce z 28 dětí jen 14 takže asi někdo měl zůstat doma…

Tak u mě týden být doma na nemocenské znamená pokles výplaty o 5000,– a to už fakt není pár stovek a dovolit si to nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.10.15 11:23
@MacinkaCZ píše:
U nás ve firmě platí pravidlo že kdo je nemocný zůstává doma a pracuje kdyžtak z domu a neleze do práce aby nenakazil zbytek firmy (je nás tu 12). Příjde mi to rozumné a když je člověk nemocný tak má nárok na nemocenskou a když mu o pár stovek klesne příjem?? No tak to se snad dá přežít ne?Mě štvou matky co dávaj nemocné děti do školky. Můj prcek zdravý a dám ho do školky a příjde úplně našrot :-( týden doma a ve školce z 28 dětí jen 14 takže asi někdo měl zůstat doma…

První tři dny jsi doma zadarmo, pak bereš 60% DVZ. Pokud máš pohyblivou složku mzdy, jakože ji máš asi téměř všude, pak je dost dobře možné, že ti ji šéf „za trest“ nedá. V lepším případě ti dá jen část. A to ve výsledku opravdu není pár stovek. A až budeš potřebovat dovolenou ze dne na den, nebo uvolnit z práce o hodinu dřív, abys stihla vystoupení syna ve školce, tak můžeš zapomenout na vstřícnost zaměstnavatele, protože jsi před půl rokem týden marodila. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí