Když nemocní chodí do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12872
9.10.15 12:11
@aterka píše:
@mag No a mezi tím klubáním nakazíš další třeba desítku lidí.

A? Já to za nemoc nepovažuji a většinou se z toho nic nevyklube a jako astmatik kašlu vic než průměrna populace. Kvůli tomu nebudu sedět půl zimní sezóny doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
9.10.15 12:11

@Samantha9 Hele já na to pohlížím úplně stejně. Děti chodící s teplotou do školy, nebo s anginou jsou čtvrtý den ve škole i s ATB. Jsem na to alergická stejně jako ty. Dosspělý prksají a šmátrají po rohlíkách, ovoci…Vadí mi to. Ale nedá se s tím dělat nic. POsilovat vlastní imunitu a tak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
9.10.15 12:12

@mag A? mezi tím nakazíš další desítku lidí. Nic víc, nic mín. Nevím, co chceš slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12872
9.10.15 12:14
@aterka píše:
@mag A? mezi tím nakazíš další desítku lidí. Nic víc, nic mín. Nevím, co chceš slyšet.

No a před tím musel někdo nakazit mě. Normální koloběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
9.10.15 12:22

U nás ve firmě platí pravidlo že kdo je nemocný zůstává doma a pracuje kdyžtak z domu a neleze do práce aby nenakazil zbytek firmy (je nás tu 12). Příjde mi to rozumné a když je člověk nemocný tak má nárok na nemocenskou a když mu o pár stovek klesne příjem?? No tak to se snad dá přežít ne?

Mě štvou matky co dávaj nemocné děti do školky. Můj prcek zdravý a dám ho do školky a příjde úplně našrot :-( týden doma a ve školce z 28 dětí jen 14 takže asi někdo měl zůstat doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 12:24
@mag píše:

No a přesně tenhle přístup k životu a k lidem kolem sebe prostě nechápu. Chápu pohledy na věc ostatních holek, co se bojej o práci a maj děcka, ale tento přístup je velice velice smutný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 12:26
@mag píše:

Já prostě musím.. :mrgreen:
Ta profilovka tě fakt vystihuje, dobrá volba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.10.15 12:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
9.10.15 12:32
@Samantha9 píše:
Jdu si k vám ulevit, jelikož jsem už vážně vytočená. Proč totálně nemocní lidi chodí do práce? Jsem těhotná a všichni v práci kolem mě chrblou místo toho, aby zůstali doma v pelechu a léčili se. Už jsem dostala i rýmečku naštěstí bez teploty a dalších jiných příznaků, ale i tak mi to připadá totálně zhovadilé, že do té práce lezou. A když si postěžuji šéfovi, tak odpovědí mi je, že mám být odolná a že dovolenou si rozhodně vzít nejde, jelikož je moc práce. Taky vás to tak vytáčí? Ať už v práci či v obchodě, tramvaji a jiných společenských prostorách? Proč si máme kvůli takovým dementům vybírat svoje dovolené, abychom se nenakazily? Přidejte mi i váš pohled na tyto situace :)

Me to taky stve, je to nezodpovedne vuci okoli. Bohuzel lidi jsou sobci a je jim fuk, ze muzou nekoho dalsiho nakazit. Kdyby aspon nosily rousky, ale to jsem u nikoho krome turistu nevidela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 12:35
@suricata píše:
Já ted obědvám a ppřečetla jsem si pár příspěvků a ten tvůj a hrozně mě potěšil a udělal mi velkou radost. Děkuji a Hezký den :hug:
:hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
9.10.15 12:42

@Samantha9 nechápu, proč ty lidi nazýváš dementy? Píšeš, že máš práci, kde lze pracovat z domu. To ale řidič tramvaje nebo prodavačka nemůže. Ani učitelka nebo sestřička ve špitále. Jak není zvýšená teplota, tak většina lidí do práce jde. Jinak jsi tu odpovědí a vysvětlení četla plno, a o tom to je.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
9.10.15 12:43

@Samantha9 Tak třeba v Japonsku je normální, že pokud vyjde nemocný člověk mezi lidi, nosí automaticky roušku. Už vidím ty ohleduplné lidi u nás v Čechách, jak na něco takového přistoupí. :mrgreen: My ji nosíme doma, když jsme nemocní, abychom zbytečně nenakazili dítě a funguje to. Chápu, že někteří nemocní musí do práce, ale trochu ohleduplnosti by neškodilo. Já běžně při smrkání, kašlání apod. odejdu z místnosti nebo se alespoň od ostatních odvrátíma zakryji si obličej. Za samozřejmost považuji, že když se vysmrkám, umyji si ruce a nesahám na kliky apod. Jenže takovou ohleduplnost aby dnes u lidí pohledal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
9.10.15 12:48

Se musim smat, jsem tehotna, doma dve maly deti, ktery na me obcas prsknou, ted jsme meli chvilku klid, ale pocitam, ze s tim vlezlym pocasim to zase vypukne. Nechodim nikam, kdyz vylozene nemusime po doktorech apod., tak nas ve meste neuvidite.
Chapu, ze v tehotenstvi neni nemoc prijemna o nic vic nez bezne, clovek se boji o mimco… ale casem se muzeme dostat do situaci, ktery proste musime jen prezit… v lete jsme prodelali rotaviry, nejdriv ja, potom deti - nase maly letni peklicko… s dcerou jsem skoncila na infekcnim, kde jsem musela podepsat, ze zustavam na vlastni riziko. Gynekolozka na dalsi kontrole neskryvala udiv, kdyz videla, ze mimino to vsechno zvladlo bez viditelne ujmy.
Zlatej zivot v kanclu, kde jsme se jen dohadovaly, kdy se zase otevrou okna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 12:50
@belladonna píše:
@Samantha9 nechápu, proč ty lidi nazýváš dementy? Píšeš, že máš práci, kde lze pracovat z domu. To ale řidič tramvaje nebo prodavačka nemůže. Ani učitelka nebo sestřička ve špitále. Jak není zvýšená teplota, tak většina lidí do práce jde. Jinak jsi tu odpovědí a vysvětlení četla plno, a o tom to je.. :nevim:

Přesně jak říkáš.. a votom tom je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 12:52
@Kaculatko píše:
Se musim smat, jsem tehotna, doma dve maly deti, ktery na me obcas prsknou, ted jsme meli chvilku klid, ale pocitam, ze s tim vlezlym pocasim to zase vypukne. Nechodim nikam, kdyz vylozene nemusime po doktorech apod., tak nas ve meste neuvidite.
Chapu, ze v tehotenstvi neni nemoc prijemna o nic vic nez bezne, clovek se boji o mimco… ale casem se muzeme dostat do situaci, ktery proste musime jen prezit… v lete jsme prodelali rotaviry, nejdriv ja, potom deti - nase maly letni peklicko… s dcerou jsem skoncila na infekcnim, kde jsem musela podepsat, ze zustavam na vlastni riziko. Gynekolozka na dalsi kontrole neskryvala udiv, kdyz videla, ze mimino to vsechno zvladlo bez viditelne ujmy.
Zlatej zivot v kanclu, kde jsme se jen dohadovaly, kdy se zase otevrou okna :lol:

Tak to sis děvčico užila svý, nezávidím a do toho ty příšerný vedra.. To víš, to jsou ty kancelářský problémy :mrgreen: Však já brzy poznám, co je to ten opravdovej život :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí