Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak to víš, ono se musí pracovat i v podzimních a zimních měsících. To nejen, že ti zaměstnanci přijdou o peníze a možná i o práci, ale i ti zaměstnavatelé by to mohli zavřít a otevřít až na jaře ![]()
@Samantha9 píše:
@Lussye Vítej v menšiněMě to přímo sere, nachlazení ještě v pohodě, ale když vyloženě vidíš, že sotva lezou, tak to bych vraždila
. Je to nezodpovědnost jednak k sobě a jednak k okolí..
mě to taky štve, dokonce bych já osobně raději kdejakou chřipku vyležela, vypotila doma a byla zdravá a nebála se, že si přecházením zničím zdraví…ale jsem sama na dvě děti, ten výpadek příjmu při neschopence je prostě značný a účty nepočkají..takže držím, co se dá… a nevím co s tím ![]()
za nás přecházející - neděláme to naschvál a ani rádi
Proč? Protože jim to nestojí za ty řeči a naschvály, které přijdou po tom. Nebo že za ně nikdo jejich práci dělat nebude a až se vrátí, budou toho mít až nad hlavu. Kvůli penězům. Těch důvodů je několik. A že ty jsi zrovna těhotná? To bys nesměla vystrčit hlavu z baráku, nakazit se můžeš v obchodě, na ulici, na poště a koneckonců i v čekárně gynekologa. Čekáš první dítě?
@Samantha9 píše:
@Lussye Vítej v menšiněMě to přímo sere, nachlazení ještě v pohodě, ale když vyloženě vidíš, že sotva lezou, tak to bych vraždila
. Je to nezodpovědnost jednak k sobě a jednak k okolí..
Však ono se jim to přecházení nemocí vrátí ![]()
No pokud bych zůstala s rymečkou doma tak mě vyhodí takže prostě musím ![]()
Holky vaše pohledy na věc chápu a nic proti nim. Já mám ve firmě samé chlapy a bezdětné a ten co tu nejvíc umírá navíc může dělat z domu, takže jako to mi hlava nebere..
Holky, jinak teda čumím, jaké máte drsné podmínky v práci. U nás většina (kromě mě) může dělat z domu a nemáme to tu teda takhle drsný..naštěstí
@Raduš.ka44 jj, první
@Lussye píše:
Však ono se jim to přecházení nemocí vrátí
Ano vrátí amyslíš, že to nevíme? Takže to máme raději pokaždé ulehnout se zánětem nosohltanu, být týden doma a děti poslat pást? Rovnou si domůpozvat exekuci nebo barák darovat a jít pod most rovnou?
Sakryš dneska se s nikým nikdo nemazlí, tak to prostě je, nikdo na nikoho ohled nebere. Chceš práci, tak makej, ale pokud budeš doma s každým zaraženým prdem, tak moc produktivní a tudíž oblíbená či žádaná v pracovní oblasti nebudeš.
My přecházeči bycsme si stokrát raději lehli a válekli se, pokud by se našel někdo, kdo za nás zaplatí účty a zajistí nám stabilní práci, není problém. Dokážeš to? Nedokážeš, tak tady nejásej, že si kazíme zdraví. Páč mi to víme, jen nemáme moc na výběr. ![]()
Já si dovolila zůstat týden doma s nemocným synem. Co jsem zažila potom… Výčitky, že KVŮLI MNĚ nejel šéf na dovolenou s rodinou, kvůli mě zanedbává svoje děti, celá firma kvůli mě měla práci navíc.. (Nebyla to pravda, práci za mě zastávala jen jedna kolegyně a on nejel na hory z jiného důvodu.) Samozřejmě pak přišly úkoly navíc s šibeničním termínem, hledání chyb za každou cenu a další libovky. Že jsem do firmy několikrát přijela o víkendu, když bylo potřeba, a nenárokovala si za to peníze, nebo že jsem čekala na zákazníka po své pracovní době, když bylo potřeba, zařizovala mu opravu okna ve sklepě soukromého baráku, to jakoby se nikdy nestalo.
@ka2ka píše:
No pokud bych zůstala s rymečkou doma tak mě vyhodí takže prostě musím
Nečteš, nevíš ![]()
@Samantha9 tak pokud je možnost dělat z domu, tak to nechápu též. Toho bych využila i při rýmičce. ![]()
@Raduš.ka44 Ty kráááso, tak to je teda masakr! Snad najdeš někdy lepší práci, než je toto, páč tohle je masakr!
@Samantha9 Chápu Tě. Otěhotněla jsem v lednu, v únoru kolem mě všichni prskali. Držela jsem se do, ale nakonec jsem v 7 tt. také onemocněla a lehla s horečkou a kašlem. Vypadalo to, že potratím. Nakonec to miminko ustálo. Za pár dní mám rodit a doufám, že ta viróza nezanechala na miminku žádné následky.
Ano, málokdo zůstane hned při prvních příznacích onemocnění doma, nebudou určitě brát ohled na Tebe, že jsi těhotná, s tím určitě počítej.
Když jsem viděla, jak jsou kolem mě nemocní, tak jsem chtěla preventivně raději zůstat doma, ale v té době mi nic nebylo a tak mi lékařka neschopenku nenapsala.